Yüz Germe Teknikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cildimiz, zamanın ilerlemesiyle metabolizmanın yavaşlamasına maruz kaldığı gibi bu süreçte güneşin zararlı ışınları, yüz kaslarının aşırı çalışması, stres, sigara, sık sık kilo alıp verme gibi etkenlere de maruz kalmaktadır. Bu etkenlerden dolayı yüzde ince çizgiler, kırışıklıklar, sarkmalar meydana gelir. İnce çizgiler ile baş etmede botoks oldukça etkiliyken ileri yaşlarda yüz germe estetiği (yüz gençleştirme) daha etkilidir.

Yüz germe süreci öncelikle detaylı bir muayene ile başlar. Bu aşamada yüzdeki problemler belirlenir, uygulama yapılacak yöntemler ve bölgelere karar verilir. Yüz germe ameliyatı için uygun olup olmadığı incelenir.

Yüz gençleştirme ameliyatları esnasında genel anestezi uygulanır.Şakaklardan kulakların altına kadar görünmeyen kısımda ince bir kesi açılır ve bu bölgeden dokular düzenlenerek yüz gerdirilir. Gerdirme sonucu elde edilen fazla deri kesilir ve bölge tekrar dikilir. Bu uygulamadı amaç yaşlanma etkilerini tersine çevirmektir.Fazla deri bölgeden çıkarılır ve yüz hatları netleştirilir.

Bununla birlikte teknolojinin getirdiği yenilikler sayesinde ameliyatsız yüz germe uygulamaları da başarılı bir şekilde gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Klasik yüz germe ameliyatına alternatif olarak Vshape, Ulthera, Thermaga, ClearLift, Mezolifting-Vitamin Enjeksiyonu ve Botoks – Dolgu teknikleri de uygulanmaya başlanmıştır. Her ne kadar cerrahi müdahale kadar etkili olmasa da bu yöntemlerle de başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Dolgu malzemeleri ile yüz germe

Yüzde kırışıklık ya da sarkmaların meydana geldiği yerlere dolgu uygulanmasıdır. Dudak dolgusundan göz altına kadar yüzdeki birçok bölgeye uygulama yapılabilir. Ortalama 6 aydan 2 yıla kadar etkisini devam ettirir.

Ulthera ile Yüz germe

Ultrason tekniği kullanılan bu uygulamada cildin yüzeyine değil alt tabakasına inen ses dalgaları gönderilir. Bu ses dalgalarının yarattığı hasar bölgedeki hücrelerin büzüşerek küçülmesine ve sıkılaşmasına aynı zamanda yenilenmesine neden oluyor.Bu tedavinin en ayırt edici özelliği tek bir seansın yeterli olmasıdır. Ancak bölgedeki kırışıklık seviyesi çok ileri ise 1 yıl sonra tekrarlanması gerekebilir.

Yüz Mezoterapisi

Mikro enjeksiyon tekniğidir.Hücre yenilenmesi ve elastikiyeti sağlayan maddelerin istenilen bölgeye enjekte edilmesi ile göz altı morluklarından cilt lekelerine birçok alanda kullanılır. Cilt sarkmalarında oldukça fazla kullanılır.

Thermage ile Yüz Germe

Gençleştirme teknolojileri arasında oldukça popüler olan thermage, radyo frekans dalgaları ile deri altına etki ederek gençleşme sağlamaktadır. Tek seansta uygulanan ve etkisi yıllarca süren bir tekniktir.Uygulama sonrası hemen günlük hayata dönülebilmektedir.

VShape ile Yüz Gençleştirme

Ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamaları arasında en iyi yöntemlerden biridir. VShape ile cilt altındaki kolajen lifleri ısıtılır ve cildin dış yüzeyinin gerginleşmesi sağlanır.Yaklaşık 20 dakika süren 4 ya da 5 seans ile etkili sonuçlar alınmaktadır.

ClearLift Yüz Gençleştirme

Cildin pürüzsüz, parlak ve genç görünmesi kolajen üretiminin artmasına bağlıdır. Bu teknikte lazer vasıtasıyla kolajen üretiminin arttırılması sağlanır. 2-3 hafta arayla birkaç seans uygulanabilmektedir.

İple Yüz Germe

Bu teknikte PDO (polydioxanone) adı verilen çok ince ipler kullanılır. Sarkma ve kırışıklık olan bölgelerde cilt altına yerleştirilen ipler ile cildin gerilmesi sağlanır.

Zaman içinde eriyen bu iplerin yeni versiyonlarında yüzeylerindeki çengelsi çıkıntılar vardır ve  bu şekilde germe etkisi daha belirgin olmaktadır.

 

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.