Misafir – Kitap Yorumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Merhabalar, bugün sizlere Hep Kitap yayınlarından çıkan ilk defa okuduğum Nermin Yıldırım‘ın Misafir adlı kitabından bahsetmek istiyorum.

Misafir Hakkında

Oldukça farklı konusu, karakterlerin iç sesleri ve yaşadıklarında kendim ile ilgili benzerlikler kurmadım desem yalan olur; açıkçası.

İki karakterin gözünden okuyoruz romanı, Esin ve Rikkat yaşları, bulundukları yerler belki farklı, ancak bence birbirlerinde çok benzerlikler var. Günümüz yakın geçmişinin siyasi olaylarına bakışı da bizde böyle bir şey olması mümkün mü acaba diye düşündürmedi değil hani.

Okurken Rikkat’e hem üzüldüm; hem kızdım. Önce  hak verdim yaşadığı yer ve zaman itibarıyla farklı davranamazdı dedim kendi kendime. Sonra yine kızdım biraz daha sağlam dursaydı hayata karşı şimdi bambaşka olurdu;  dedim. Ama bir yandan düşünmeden edemiyor insan, ya daha farklı olsaydı;  Rikkat’in hayatı,   o zaman Esin ile kesişir miydi;  yolları, bu da ayrı bir muamma….

Esin gencecik, heyecanlı, doğrucu Davut dediklerinden, ama zamanla o da bazı şeylerin yeri ve vakti  olduğunu, söylenmemesi gerekenler için uğraşmanın anlamsızlığını keşfediyor. En çok da Esin’in iç sesini sevdim galiba;   hele kurduğu cümleler, yaptığı tasvirler yaşına göre o kadar düşünceli o kadar derin ki….

Daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum; okuduğunuzda beni daha iyi anlayacaksınız, okuyanlar varsa yorum bırakırsa sevinirim; kimler hangi karakteri sevdi, hangisinden nefret etti. Biraz da yazardan bahsetmek istiyorum; çünkü daha önce bilmediğim, ama tanıştığıma ve hikayesine “misafir” olduğuma sevindim…

 Yazar: Nermin Yıldırım

1980 Bursa doğumlu Nermin Yıldırım Anadolu Üniversitesinden 2002 senesinde mezun olmuştur. Okuduğu alan İletişim fakültesinde basın yayındır. Mezuniyetinin ardından türlü türlü gazete ve dergilerde yazmış; editör, muhabir olarak görev almış  ayrıca metin yazarlığı yapmıştır.  Bunun yanı sıra uluslararası edebiyat projelerinde yer almıştır.

Bu projeler arasında “Manchester Letters”    “Tramline Project” de bulunur.

2013 yılının Aralık ayından itibaren Ot Dergisinde öyküler yazmaktadır. Yazı köşesi ismi Dış Hatlar dır.

Nermin Yıldırım’ın Diğer Eserleri

Romanları

Unutma Beni Apartmanı

Rüyalar Anlatılmaz

Saklı Bahçeler Haritası

Unutma Dersleri

Dokunmadan

Misafir

Öyküleri (Seçki şeklindeki yayınlanan eserleri)

Hoş Geldin (Göçoburlar)

• Narin Ben Geldim (Kadınlar arasında)

Kara Kaya (Öyküden çıktım yola)

• Kırmızı Kar (Kar izleri örttü)

Share.

About Author

Hayalleri ile yaşayan bir kitap delisi, en çok metroda ve sahilde okumayı sever. Her çantasında bir kitabı vardır. Okumadan yaşayamaz. O kadar ki yorgan altında fenerle bile olsa okur.... (Göz bozukluğunun sebebi) 😊😎

1 Yorum