Öteki Dünya/Ayın Kardeşleri Serisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Merhaba, ben Serap, sizlere evdehaber.com aracılığı ile okuduğum kitaplar, beklediğim romanlar bazen de izlediğim film, dizi, belgesel ve programlardan bahsederek merak ettikleriniz hakkında kendi yorumlarımı paylaşacağım. Umarım sizlere  merak ettikleriniz konusunda biraz ışık olabilirim. Hadi başlayalım.

Ayın Kız Kardeşleri Serisi Hakkında

Türkçe’ye ilk olarak Cadı ismiyle çevrilerek Martı Yayınlarının bastığı serinin bu kitabının orijinal ismi Witchling, konusu  fantastik,  belki biraz da gotik olan, daha çok Paranormal fantastik ve Paranormal romance tarzı ile bilinen YASMİNE GALENORN’un  Öteki Dünya  Ayın Kız Kardeşleri Serisinin ilk kitabı. Basım yılı 2010 Ocak,  aslında bu seriyi okumaya çok önce başlamıştım, o zaman tamamlanmasını beklerken başka serilere de dalınca unutmuşum. Geçen sene bir sahafta dolaşırken rastladığım serinin ilk üç kitabını hemen aldım. Ondan sonra diğer kitaplardan 7 tanesini daha 2. el satan bir internet sitesinde bulup aldım. Kalan dört kitabı yeni buldum ve böylece seriyi tamamladım. Şu anda ülkemizde  basımı  14 tane kitaptan oluşan seriyi  okuyorum ve umarım orijinali 21 kitap olan seri Martı yayınları tarafından basılmaya devam eder.  Kitapları tamamlama maceramı kısaca anlattığıma göre, artık biraz da D’Artigo kardeşlerin maceralarına bir göz atalım.

Üç ana karakterimizin etrafında gelişen olağanüstü olaylar zinciri maceranın, kimi zaman gerilimin, üst seviyelere ulaştığı eğlenceli bir hikaye. Karakterler arasında periler, vampirler, cadılar ve birçok doğaüstü unsur var; bunların yanı sıra insanlarda fazlasıyla işin içindeler.

Serinin Kitapları Hakkında Detaylar

1- Cadı (Witchling)

İlk kitapta Camille D’Artigo ile tanışıyoruz;  Camille de diğer kardeşler gibi peri farklı bir özelliği ise aynı zamanda cadı olması. Olay örgüsü içinde diğer kardeşlerle tanışsak da odak noktamız Camille D’Artigo bu kitapta. Anlatım dilinin akıcı olması kitabın en sevdiğim yönü oldu, farketmeden sizi hikayenin içine alıp “sonra ne oldu, acaba daha ne olabilir ki,” dediğim bir seri. Ufak bir hatırlatma yapmadan edemeyeceğim, bu serinin okuma yaşının 20 yaş ve üstü olduğunun bilgisini de vereyim, bir miktar yetişkin içerikli sevgi dolu bölümleri nedeniyle… 😊

2- Değişim (Changeling)

2. Kitap 2010 yılının Mart ayında basılmış; Changeling  adını taşıyan bu kitabı Değişim  ismi ile basmışlar. İsmini fazlası ile hak eden bir hikaye bence. İlk kitabın ardından olaylar eksilmeden daha da fazlalaşarak devam ediyor. Üstelik sadece düşmanlar değil müttefikler de hem çoğalıyor, hem de vahşileşiyor.

Değişim kitabında hikaye D’Artigo kardeşlerin en küçüğü olan Delilah D’artigo ile daha derin daha çarpıcı bir bağ kuruyoruz. Delilah da bir peri ama bir özelliği daha var; burada daha fazla ipucu vermek gerekirse konunun adını taşıyan bir değişimi var. Ve bu değişim gittikçe daha farklı bir hal alıyor. Delilah için bir bakıma iyi olduğunu düşününsem de açıkçası tehlikeli olması beni düşündürmüyor değil. İleriki bölümler nasıl etkilenecek çok merak ediyorum. 🙁

Bu arada insan karakterimiz Chase Johnson isimli, genç bir dedektif D’Artigo kardeşler ile beraber çalışıyor; Değişimde onu da daha yakından tanıyoruz. Farklı türlerde doğa üstü kişilikler de katılıyor;  Ayın kız kardeşlerine….

3- Karanlık (Darkling)

Üçüncü kitap olan Karanlıktan bahsetmek isterim; birazda. Basımı Temmuz 2010

Darkling, Ayın kız kardeşlerinin en karanlık yönleri ortaya çıkıyor. Özellikle Menolly D’Artigo ile tanışınca demek istediğimi daha iyi anlıyorsunuz. Kardeşler arasında en karanlık sırları olan, en vahşi ama bir o kadar duygusal ve derin karakteri olan Menolly peri olmasının yanında, asla kardeşleri gibi normal bir hayata sahip olamayacak olan kişi… Macera kaldığı yerden katıksız ve katlanan bir heyecan ve karanlıkla devam ediyor. Menolly kendi iç hesaplaşmasını yaparak şu andaki durumunu yeniden gözden geçiriyor. Ben kitabın sonunda Menolly nin de bir değişim geçirdiğini düşünüyorum; daha güçlü, bir yanı ile daha net (en azından kardeşlerine karşı), düşmanları için ise daha kararlı ve karanlık bir yırtıcı.

4-Ejderha Cadı (Dragon Witch)

Selamlar, valla okuyalı baya zaman oldu; ancak bir türlü yazma fırsatım olmadı. Neyse gelelim kitabımıza, Eylül 2013 de basımı olan Dragon Witch’te olayların gidişatı değişmeye başlıyor; eski düşmanlar yardıma gelmeye gönüllü; ancak kurtarıcı grubumuzu büyük bir mücadele ile birlikte kayıplar olması olasılığı da baş gösteriyor.

Bu kitapta da daha çok Camille D’Artigo’nun  ilişkilerini, aile bağlarını, savaşa bakışını onun gözü ile görüyoruz. Savaşın seyrini değiştirecek yeni dostluklar, ortaklıklar ve yepyeni güçler; Camille’in gücünün ve sadakatinin sınırları zorlanıyor,  sonucu ölüm ile bitebilecek  bir anlaşma Camille’e kayıplarını getirebilecek mi? Heyecanın doruklarına ulaşmaya hazırlanın bence (sevgi dolu bölümlerin dozu yükseliyor) bizden hatırlatması 🙂

5-Gece Avcısı (Night Huntress)

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, Ayın kız kardeşleri serisini okurken arada farklı kitaplarda okuduğum için biraz geciktim; ancak macera hızla devam ediyor. Tam biraz soluklanmak  yaşanılanları hazmetmek için uğraşırken, D’Artigo kardeşlerin başlarına yine bir şeyler geliyor. Gece Avcısında olayları Delilah  D’Artigo’unun gözünden görüyoruz; tabii bu arada sadece olayları gözlemlemek ile kalmayıp, Delilah’nın hayatında ki değişime, kayıplara, kazanımlara ve gücünün daha fazla farkına varmasına da şahit oluyoruz.

Kedicik, büyüyor; olgunlaşıyor. Artık hayatına bir yön vermeli, seçimler yapmalı. En önemlisi de kabul etmek hazmetmek  istemese bile,   o artık  yaşayan bir ölüm kızı, hasatçı ve zamanı geldiğinde hayatında yepyeni bir sayfa açmak zorunda kalacak; kaderinde olandan kaçamıyor. Ama bu onu ne kadar dehşete düşürse bile bir yandan gururlandırdığı gibi  aynı zamanda  güçlendiriyor…

Daha fazla spoiler vermeden diyorum ama küçük bir ipucu verdim sanırım.  6.kitap Şeytan Kadında  görüşmek üzere, kitapsız ve hayalsiz kalmayın!

Keyifli okumalar…

6-Şeytan Kadın (Demon Mistrees)

Selammmm, yine uzun bir ara verdim; ama seriye doludizgin devam ediyorum. Menolly D’Artigo’nun gözünden   maceralara akarken aynı zamanda Menolly’nin hayatında olan tüm değişimlere de tanık oluyoruz. Bu kitabı o kadar soluksuz okudum ki bir günde bitirdim. Yani dün akşam bu saatlerde ay ne oldu; ama bu kadar da olamaz yaaaa; nidaları ile okuyordum. Gece iki buçuk civarında bitirdiğim zaman bu yazıyı hemen yükleyip 7. kitaba başlamam gerek deyip durdum.

Menolly sonunda kabuğunu biraz kırdı; diyebiliriz bu kitapta.  Aile,   arkadaşlık ve aşk ilişkilerindeki çekincelerini yavaş yavaş üzerinden atmaya başladı. Gücünün sınırlarını zorlamaya devam ettiği bu macera arkadaşlıklarını sorgulaması, kafa karışıklıkları, gerçek aşkın varoluşuna yeniden inanabilmesi ne kadar zor olsa da bu kitap benim umutlarımı boşa çıkarmadı diyebilirim. Amaaaa bir karakter var ki şu anda en az Menolly kadar kızgınım ona ne yapmaya çalıştığını kavramış olsam bile; berbat bir üslubu olduğunu söylemeliyim. Gıcıkkkk adam…  Neyse konuyu dağıtmadan son bombayı bırakayım; Üçlü bela geri döndü; bilin bakalım kim bunlar…. 🙂  7. Kitap Kemik Büyüsünde görüşmek üzere…….

7-Kemik Büyüsü (Bone Magic)

Merhabalarrr çok ara veriyorum; biliyorum ama araya kitaplar ve başka işler giriyor  maalesef…

Ama bu sefer üç  kitabı da okuyup bitirdim; ve olaylar gitgide daha heyecanlı ve derin duygusal dalgalanmalar içermeye başladı.

Camille’in başı biraz dertte denilebilir;   bu kısmı spoiler vermeden nasıl anlatabilirim; bilmiyorum.  Camille  birdenbire kendini bir aile içi anlaşmazlığın merkezinde buluyor. Üstelik sorunun ta kendisi olarak, bilinmeyen aile ilişkileri kökleri ortaya çıkıyor; bu kitapta macera tam hızıyla devam ediyor tabii ki.

Savaşın seyri gitgide farklı bir yöne gitmeye  başlıyor;  düşmanlar gittikçe daha azılı, daha sert ve acımasız bir hal alıyor. Aynı zamanda dostlardan kayıplar yaşanıyor maalesef…

Camille, kardeşleri ve dostları bu dünyadaki savaşa ellerinden geldiğince az sayıda yakınının etkilenmesi için uğraşsa da bir yerden sonra işler çığırından çıkıp kayıplara yol açabiliyor. Bu durumdan en çok Camille etkileniyor gibi görünüyor; çünkü en duygusal olan anne rolü üstlenen karakterimiz o; kitabın sonlarına doğru Camille yine yaşamının tüm gidişatını etkileyecek bir karar vermek zorunda kalacak; ve bu karar hayatındaki  birçok kişi ve olayın bambaşka bir yöne gitmesine sebep oluyor. Camille için çok zor ve yıpratıcı zamanlar  daha yeni başlıyor diyebiliriz belki de…. Okuduğunuzda kararı siz verin bence. Son bir sürprizden de bahsetmek istiyorum; yakışıklı dedektifimiz Chase Johnson için de bazı değişiklikler bu kitabın sonunda ortaya çıkıyor; ve bu Chase için bir ölüm kalım savaşına dönüşüyor….   8. Kitap Hasat Avı‘nda görüşmek üzere….

8-Hasat Avı (Hurvest Hunting)

Selammmmm, Delilah D’Artigo’nun gözünden maceraya devam ediyoruz. Delilah hayatındaki değişimlere alışmaya çalışırken bir yandan da hayatta kalma savaşı verecek bu kitapta, çünkü savaş gittikçe çetinleşiyor.

Bununla birlikte aşk hayatı da gittikçe karışmaya başlayan Delilah bakalım bu arap saçından nasıl kurtulacak. Delilah’nın ölüm bakiresi olması ona bazı sorumluluklar yükleyecek;   bunun yanında Delilah’nın kendi içinde çözmesi gereken sorunları daha da su yüzüne çıkıyor. Başa çıkması zor olan tüm bu olaylar, iç çalkantılar ve savaş üst üste geliyor; Delilah bu sınavdan galip çıkabilecek mi? Okuyup görebilirsiniz…

9. Kitap Kanlı Seçim’de görüşmek üzere…..

9-Kanlı Seçim (Blood Wyne)

Selamlarrrrr, söz verdiğim üzere  üç kitabın sonuncusunun yorumunu paylaşmak istiyorum; Menolly D’Artigo ile devam ediyoruz maceramıza… Çünkü bu maceramız  adından da anlaşılacağı üzere vampirler ile ilgili;   yeni dostlar ve  yeni düşmanların yanında hiç tahmin edemeyeceğimiz bir olaylar silsilesi Menollyi bekliyor. Camille’in hayatını etkileyen seçimlerin bu kitapta aslında sadece onu değil tüm D’Artigo  kardeşlerini etkileyeceğine şahid oluyoruz. Ancak bu etkinin sonuçları ne açıdan iyi ne açıdan kötü olacak bunun ile ilgili spoiler vermeyeceğim. Menolly kendi iç dünyasındaki zorluklarını aşarak kendini dış dünyaya açıyor; ve bu onun için bir dönüm noktası olacak benceeee 🙂 şimdilik  benden bu kadar, 10. Kitap Karanlık Davette görüşmek üzere…(söz bu sefer fazla arayı açmayacağım) 🙂

Okuma Sırasına Göre Ayın Kız Kardeşleri Serisi

Öteki Dünya Kitap Serisi

1.Cadı (Witchling)

2.Değişim (Changeling)

3.Karanlık (Darkling)

4.Ejderha Cadı (Dragon Witch)

5.Gece Avcısı (Night Huntress)

6.Şeytan Kadın (Demon Mistress)

7.Kemik Büyüsü (Bone Magic)

8.Hasat Avı (Harvest Hunting)

9.Kanlı Seçim (Blood Wyne)

10.Karanlık Davet (Courting Darkness)

11. Gecenin Gölgesi (Shaded Vision)

12.Karanlığın Yükselişi (Shadow Rising)

13.Büyülü Ay (Haunted Moon)

14.Sonbahar Fısıltıları (Autumn Whispers)

 

Yazar: Yasmine Galenorn

1961 doğumlu Yasmine Galenorn, Amerikalı bir yazar. Kentsel fantezi, paranormal romantizm ve paranormal hikâye tarzında bir yazar. Öteki Dünya Serisi, Serbest Öfke Serisi, Büyüleyici Bedlam Serisi, Indigo Mahkemesi Serisi, Chintz China Serisi gibi 50’den fazla roman yazmıştır.  Kendi kitapları haricinde “India Ink” mahlası ile çıkardığı kitapları da vardır.

Keyifli Okumalar…..

Bir hatırlatma; sitede fantastik edebiyat ve alt türleri ile çok güzel bilgiler vermiş Nebula, bir göz atmakta fayda var….

 

Share.

About Author

Hayalleri ile yaşayan bir kitap delisi, en çok metroda ve sahilde okumayı sever. Her çantasında bir kitabı vardır. Okumadan yaşayamaz. O kadar ki yorgan altında fenerle bile olsa okur.... (Göz bozukluğunun sebebi) 😊😎

2 yorum

  1. Fantastik Canavarı on

    Defalarca kez marrı yayınlarına mail attım 15. kitap ne zaman piyasaya sürülecek diye ama asla cevap vermediler.. O kadar uzun zamandır bekliyorum ki kitabı unuttum

  2. maalesef bazı yayınevleri bu konuda istikrarsız olabiliyor; bende yavaş yavaş okuyorum, bu sebeple çarçabuk bitmesin 🙂