Pedikür Nedir? Püf Noktaları Nelerdir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pedikür Nedir?

Pedikür, yaz kış demeden ayaklarımızı muhteşem temiz hissettirecek evde veya profesyonel destek alarak yapacağımız en iyi bakımdır.   

Temizliğin yanı sıra ayak sağlığı için oldukça önemlidir. Ayağımızda oluşan değişiklikleri, önceden anlamamıza fırsat verir.  Biz bu değişik durumlara karşı ne yapmamız gerektiğini daha iyi biliriz. Böylelikle herhangi bir hastalığın önüne geçmiş oluruz. (Örneğin, mantar, egzama…)

Pedikür Nasıl Yapılır?

Pediküre giderken ayaklarımızı temiz ve pudralı tutmalıyız. Ayrıca önemli bir nokta da  içine ayağımızı  koyacağımız, aromatik sabunlarla, dezenfektan toplarıyla, nemlendiricilerle hazırladığımız,  pedikür  suyunun  sıcaklık ayarıdır. Gereğinden fazla sıcak olması tırnak kenarındaki kütikül’ü  (tırnak eti) eritebilir;  bu tırnak etlerini keserken,  kullanılan pensin tırnak yatağına zarar vermesine sebep olabilir. Çok fazla soğuk su da etlerin yumuşamasına değil;  soğuktan büzülmesine sebep olabilir. Bu da etlerin kesilmesine değil parçalanmasına sebep olur.

Ilık su içinde 10 ile 15 dakika beklettiğimiz ayağımızın, önce tırnakların kenarlarına fazla girmeden (ki batık oluşturmalıyım) tırnak kesimi yapılır. Ayak tırnakları kısa ve küt kullanılmalıdır. Kesilen tırnaklarımızın zarif bir şekilde yumuşak törpüsü yapılır. Sert törpü nemli olan tırnağımızın kat kat  ayrılmasına ve soyulmasına sebep olabilir.

Tırnak eti ile tırnağı ayırmak için tırnağa zarar vermeyecek ” Gül” dalı çubuk kullanılır. Gül dalından başka materyaller  de kullanılabilir;  fakat  tam olarak pedikür aletlerini kullanmaya hakim değilseniz;  tırnağa zarar verebilir; şekil değiştirmesine, yamuk uzamasına ve engebeli olmasına sebep olabilirsiniz. Ayrılan kütikülleri  nemlendirici yağ sürüp alınması gereken kısma  kadar alıp, baş parmağı içinde biriken çorap artığından kurtarırız.

Sırada aslında topuk taşı işlemi var; ancak biz bunu kesinlikle önermiyoruz. Çünkü ayak tabanı vücudun bütün ağırlığını taşıdığı için oldukça sertleşmeye müsaittir; biz o sertliklere dışarıdan verdiğimiz,  statik elektrik sebebiyle sertleşmenin artmasına katkıda bulunuruz. Her seferinde derinin bir kat altını sertleştirerek,  ileride ayak tabanında çatlaklar oluşmasına sebep olmaktayız;  dolayısıyla pedikür  uzmanınızda kullanıyor ise ayak peelingi uygulaması yapmanız (yaptırmanız) var olan ölü deriyi atıp, ayak tabanınızı canlandıracak ve ayağınızı yumuşatacaktır.

Peeling uygulama sonrası ayak durulanır, kurulanır ve ayak için özel üretilmiş kremlerle nemlendirilir, masaj yapılır…

En sevilen işlem olmasına rağmen biraz kısa sürer fakat oldukça dinlendiricidir.

Sırada ayakların sevdiğiniz bir renkle ötelenme işlemi var. Bunun için önce pedikür terliğini giyip, parmak ayırıcılarını takmanız gerekiyor. Ojenizi sürüp kuruması için biraz bekleyebilirsiniz. Kendinizi  bulutların üzerinde yürüyormuş gibi hissedeceksiniz. Sıhhatler olsun.

Pedikür için Tavsiye

Bizden tavsiye, aletler için etüv (dezenfekte makinesi) kullanan hijyen  konusunda emin olduğunuz kuaförlere, gitmeniz; ya da en iç rahatlatıcı olan kendinize profesyonel malzeme alıp kuaförünüze gitmenizdir.  Her şeyin galoş, terlik… Vs tek kullanımlık olduğuna emin olun. Ayaklarınızı yaz kış demeden bol bol şımartın…..

Çünkü bizi güzelliklere götüren yalnız ayaklarımızdır. 

 

Share.

About Author

Comments are closed.