Manikür nedir? Püf Noktaları Nelerdir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manikür Nedir?

Kişinin ellerine yaptığı (yaptırdığı) bakım ve temizlik işlemidir.

Maniküre neden ihtiyaç duyarız?

El tırnaklarının sağlıklı uzamasına, düzgün ve şekilli görünmesine  ihtiyaç duyduğumuz gibi tırnak yeme probleminiz varsa,  tırnaklarınız  kırılıyorsa,  çok  hassas ve ince güçsüz tırnaklara sahipsek  maniküre ihtiyaç duyarız

• Manikür sürekli yaptırmayı gerektirir mi?

Manikür yaptırma, sürekli yaptırmak zorunda kalırsın diye klişeleşmiş  cümleyi sürekli duyarız. Esasında manikür yaptırmak bir alışkanlık oluşturmaz;  aksine kişi ellerinde gördüğü temizlik işlevine hayran kalır ve yeniden yaptırmak ister.

•  Manikür yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz? 

İlk önce gittiğiniz salonun,  hijyen belgesi olduğundan emin olmalısınız;  kullanılacak aletlerin  sterilizasyon işlemi yapılarak temizliği sağlanmış  olmalıdır. Eğer kendi aletleriniz varsa  mümkün mertebe gittiğiniz salonda yapılacak işlemde kullanılmasını isteyin; elbette ki evde kullanılan birçok manikür malzemesi profesyonel olmadığı için genellikle yapan kişi kendi malzemesini kullanmayı tercih ediyor. 

Bu anlamda size vereceğimiz ilk tavsiye, satın aldığınız malzemenin paslanmaz çelikten olmasına (steril edildiğinde paslanma vs. olmaması için) dikkat edin; ayrıca iyi bir manikür pensi boyut olarak özellikle uç kısmı küçük olmalıdır. Hem evde kullanımınız sırasında,  hem de salonda yaptırdığınız kişinin kullanımında sorun (derin kesilme gibi) yaşamamanız için gerekli bir seçimdir. Olması gereken 5-6 mm. dir. Daha büyük uçlu pens kesinlikle tercih etmeyin.

•  Manikürün püf noktaları

Tırnaklar kuruyken kesilip, törpülenmelidir. Islakken yapılan kesme ve törpüleme işlemi tırnak katmanlarının ayrılmasına ve tırnakların patates gibi soyulmasına sebep olur.  Manikür yaptırırken, tırnak yatağını kaplayan etlerin manikür pensi ile değil;  manikür makası ile kesilmesi  çok önemlidir. Bu işlem hem etlerin kalkmasını ve soyulmasını engeller hem de manikürün uzun vadede dayanıklılığını arttırır. Ayrıca tırnak  eti  alımı,  koparmadan tek bir yönde düz bir çizgide ilerler gibi kesilerek yapılmalı;  bunun içinde en sivri minik uç kısım kullanılmalıdır. Kesinlikle çok derine girilmeden işlem yapılmalıdır; etler  ne kadar derinden  kesilirse,  kanama riski oluştuğu gibi aynı zamanda  hoş olmayan bir oyuntu oluşarak  tırnağın şeklini ve görüntüsünü bozar. Tırnak yatağına oldukça hassas davranmalıdır. Yatağın alacağı darbe tırnağın engebe oluşturmasına neden olur. Bu engebeler tırnağımızda dikey şeritler oluşmasına sebep olurken, ojenin pürüzsüz görünmesini engeller.

• Ojenin kalıcılığını nasıl sağlarız?

Manikür işlemi bittikten sonra kremle yapılan masajın eldeki kan dolaşımını hızlandırmak gibi bir işlevi vardır. Bu işlem tırnaklarda kalan kremin, yağ artığına dönüşmesine sebep olur. Tırnaktaki artık kremden kurtulmak için, alkol seviyesi yüksek kolonya sıkılmalı ve bir süre tırnağın kuruması beklenmelidir. Tırnak kurumadan sürülen oje tırnağın daha çabuk sararmasına sebep olur. Ojenin kalıcılığı açısından tırnağın kuru olması ve en son ojenin üstüne cila sürülmesi gereklidir.

• Oje tırnak sağlığı açısından ortalama kaç gün kalmalıdır?

Tırnak sağlığı açısından oje  tırnaklarda en fazla bir hafta kalmalıdır. Bu bir haftanın sonunda tırnaklarınızı yine bir hafta dinlendirmeniz gerekebilir.  Ancak ojenin bir hafta kadar uzun bir süre tırnakta  kalmaması daha iyi olur.  Çünkü tırnaklar üçüncü günün sonunda havasız kaldığı için sararmaya başlamaktadır.  Ayrıca renk değiştirmek de güzeldir; sürün değişik değişik 🙂

•  Ojenin tırnağa verdiği zararı nasıl engellenir?

Ojenin tırnağa verdiği zararı tam olarak engellememiz mümkün olmasa da;  bir nebze önüne geçebiliriz. Kullandığımız ojeler vitamin katkılı olmalıdır;  ya da ojenin altına vitaminli bir cila sürebilirsiniz. Cila sürmek özellikle koyu renk ojelerde tırnağa rengin işlemesini  ve çıkarma esnasında tırnakta  kalıntı bırakmasını engeller.  Ayrıca eğer tırnak üstünde pürüz varsa altta kalmasını sağlayarak, oje için pürüzsüz bir zemin sağlar; en önemlisi ise  tırnaklarınızı  her oje sonrası bir süre dinlendirmektir. 

Share.

About Author

Comments are closed.