Saç Nakli Operasyonları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yazımızda saç nakli operasyonlarında uygulanan işlemler hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Saç nakli hastanede yatış gerektirmeyen, sizi günlük hayatınızdan alıkoymayan uygulamalardır. Birkaç saat içerisinde uygulanır, konforlu ve ağrısız bir işlemdir. Uygulama esnasında lokal anestezi uygulanır, bu sayede acı ve ağrı hissetmezsiniz.

Öncelikle operasyona karar vermeli ve bir tarih belirlemelisiniz. Randevunuzu aldıktan sonra hastanenize gelirken rahat çıkarabileceğiniz, önden düğmeli yada fermuarlu giysiler giymeye dikkat edin.

Saç nakli operasyonu öncesinde, bir gece önce ılık bir duş alıp rahat bir uyku uyumanızı tavsiye ediyoruz. Operasyon sabahı hastaneye gelmeden önce hafif kahvaltı yapmanız daha iyi olacaktır. Operasyon boyunca oturur pozisyonda olacağınız bölümlerde sıkılmamanız için seyretmek istediğiniz bir film, okumak istediğiniz kitap, dergi ya da çalışmak isterseniz laptopunuzu yanınıza alabilirsiniz.

Hastanemize geldiğinizde hasta kabul bölümü operasyon öncesi işlemlerinizde yardımcı olacaktır.

Saç Nakli Prosedürü

Saçlarınızın yapısı ve sıklığı, uygulamayı yapacak eatetik cerrahımız tarafından incelenerek analiz yapılır. Donör olarak kullanılacak bölge (saç köklerinin alınacağı bölge) belirlenir. Nakil yapılması gereken bölge incelenir. Operasyon planlamasını, operasyon süreci ve sonrasını sizinle paylaşır ve gerekli bilgilendirmeleri yapar.

Ardından saç nakli yapılacak operasyon bölümüne geçilir. Burası uygulama esnasında rahatlık ve hijyen için özel olarak tasarlanmıştır. Sonrasında sırasıyla aşağıdaki işlemler uygulanır.

Donör Olarak Kullanılacak Bölgenin Belirlenmesi ve Lokal Anestezi

Saç köklerinin alınacağı bölge belirlenir. Sonrasında bölgeye uzun etkili lokal anestezi uygulanır. Operasyon boyunca ağrı ve acı hissetmeniz engellenmiş olur.

Greftlerin Alınması ve Hazırlanması

Mikromotor aracılığı ile greftlerin (foliküler ünitelerin) çıkarılmasına başlanır. bu işlem kısa sürede tamamlanır. Toplanan greftler saç ekim uzmanları tarafından sayılır ve mevcut saç kökü sayısına göre gruplandırılırlar.

Ekim işlemine kadar özel sıvılarda özel ısı derecesinde bekletilirler. Bu işlem saç köklerinin ekim işlemine kadar beslenmesini sağlar. Bu bölüm donör bölgeye pansuman yapılmasıyla sonlanır.

Ekim işlemine geçmeden önce rahatlamak amacıyla ayağa kalkabilir, klinik içerisinde kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.

Saç Nakli Yapılacak Bölgenin Hazırlığı

Daha önceden planlanmış, lazer seansları ile aktive edilmiş olan nakil alanına lokal anestezi uygulanır. Uygulanan lazer dozlarına ve greft sayısına göre özel prick teknikleri ve özel araçlar ile nakil yapılacak bölgeye kanal açılır. Bu işlemler esnasında oturur vaziyette olacağınız için kitap okuyabilir, film izleyebilirsiniz.

Greftlerin Açılan Kanallara Yerleştirilmesi

Operasyona sona doğru gelinirken estetik cerrahınız tarafından belirlenen greftler yönleri ve sıklığına göre açılan kanallara yerleştirir. operasyon sonunda bandajlama yapılır. Bir gecelik yapılan bu bandaj yapılarak şapkanız takılır. Eve döndüğünüzde operasyon gecesini rahat geçirmeniz için size verilen tavsiye ve takviye ilaçları ihmal etmemelisiniz. 5 gün süreyle kullanmanız gereken bir reçete tarafınıza verilecektir. Operasyon sonrası rahatlıkla eve dönebilirsiniz.

Operasyon Sonrası İlk Yıkama

Saç Nakli Operasyonu ardından ertesi gün yada 2. gün ilk yıkamanın yapılması gereklidir. Bunun için hastanenize tekrar gelmeli ve uzmanlarınız tarafından saçınızın yıkanması gerekir. Bu yıkama işleminde özel losyon ve şampuanlar kullanılır. İlk yıkamayı kesinlikle evde yapmamalısınız. Sonrasında 15 gün boyunca saçlarınızı gösterilen şekilde ve tavsiye edilen ürünler ile yıkamalısınız.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.