Saç Dökülmesi ve Saç Ekimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi günümüzde kadın-erkek birçok kişinin sorunu. Genetik sebeplerden kaynaklanabildiği gibi dış etkenlerden dolayı da saç dökülmesi meydana gelir. Dökülen saçların yerine kimi zaman yenileri çıkar kimi zamansa çıkmaz ve saçlar iyice seyrelir sonrasında da kelliğe kadar giden sonuçlara varır.

Günlük hayatın sürecinde hava kirliliği, güneş, deniz, stres, saç için kullanılan  çeşitli ürünler benzeri sebepler saçın yıpranmasına ve dökülmesine sebep olur. Aslında günde 50-100 tel saç dökülmesi normaldir. Bundan fazlası ise normal değildir. Burada bahsettiğimiz saç dökülmesi kökten dökülmedir. Koparak dökülmeler ise yıpranmalar sonucu meydana gelir.

Saç Ekimi ve Teknikleri

Kökten dökülen saçlar için çözüm ise saç ekimi. Saç ekiminde dökülmeyen kısımdaki saçlar alınır local anestezi uygulaması yapılarak dökülen kısıma ekilirler. Saç ekiminin başarılı sonuçlar vermesi, istenilen doğal görüntünün elde edilmesi uygulamayı yapan doktorun tecrübesi ile doğru orantılıdır. Bu sebeple saç ekimi yaptırılacaksa öncelikle detaylı araştırma yapılmalıdır.

Saç ekimi için iki yöntem vardır. FUE ve FUT yöntemi.  FUT yöntemi  ense bölgesinde bulunan saçların, iki kulak arasından şerit halinde çıkarılması ile yapılır. Saç alınan bölgeye çok ince ve estetik bir dikiş atılır. Saçlar ikili yada üçlü kökler halinde ekime hazırlanır ve nakledilir.

FUE yönteminde ise saç köklerinin özel mikro cerrahi cihazlarla tek tek saçlı deriden alınması işlemine denir. Saç kökleri tek tek  kafa derisinin arka ve yan bölümlerinden alınarak, ekilecek bölgeye nakledilir.

FUE Yöntemini Kullanmanın Avantajları

  • Mikro cerrahi cihazlarla gerçekleştirilir ve dikiş gerektirmez.
  • Gerekli görüldüğü taktirde seanslar birer gün arayla beklemeden uygulanabilir.
  • Yara ve dikiş izi bırakmaz.
  • Saç kökleri birer birer ve ayrı ayrı nakledilir.
  • Kadın ve erkek fark etmeksizin her kişi de uygulananbilen bir yöntemdir.
  • İyileşme süresi diğer yönteme göre daha kısadır.
  • Kaş ve sakalların yeniden oluşma olanağı vardır.
Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.