Liposuction için Uygun Adaylar Kimlerdir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liposuction nedir?

Liposuction vücudun belli bölgesinde yoğunlaşan diyet ve spor yardımı ile atılımı sağlanamayan yağ dokusunun alınması (emilmesi) işlemidir. Önemle belirtmek gerekir ki zayıflama için kullanılan bir yöntem değildir; amaç göze batan fazlalığın alınıp estetik bir görünüm elde edilmesidir. Kanül adı verilen bir çubuğun 3 mm. civarında kesiklerin içinden geçirilerek kalıcı yağ dokularının emilmesi yani çekilmesi ile uygulanır. Bu kesikler iyileşme süresinden sonra görülmeyecek şekilde örneğin; kıvrımında açılır,daha sonra tamamen küçülüp hastanın rahatsız olmayacağı boyuta gelir.

18 yaşından sonra yani vücut gelişimi tamamlandıktan sonra uygulanabilecek bir işlemdir. Hastanın tıbbi geçmişi, kullandığı ilaçlar, yapılan operasyonlar, mutlak suretle dikkate alınmalıdır.

Şeker, tansiyon, kalp vb. gibi sürekli ilaç kullanımı gerektiren rahatsızlıkları olan hastalar doktorlarına danışıp genel bir muayeneden geçmeden operasyon yaptırmamalıdır.

Neticesinde liposuction cerrahi bir işlemdir; bu etkenler iyileşme sürecini ve de operasyon esnasında oluşabilecek komplikasyonları etkilemektedir.

Operasyon sonrasında nelere dikkat edilmelidir:

Doktorun uygun görmesine bağlı olarak genel anestezi, lokal anestezi veya sedasyon yapılarak işlem gerçekleştirilir. Dolayısıyla uzman cerrahın tam teşekküllü konsültasyonu önemlidir.

Her şey kararlaştırılıp operasyon sona erdikten sonra hasta doktorun kendisine verdiği tüm tavsiyeleri harfiyen yerine getirmelidir. Vücutta fazal ödeme neden olacak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı gerekirse doktorun önerdiği bir diyet uygulanmalı, her ne kadar ağrı azami seviyede olsa da doktorun önereceği herhangi bir reçete mutlaka el altında bulundurulmalıdır. Ağır iş yapmaktan kaçınılmalı kısa süre de olsa hasta dinlenmeli ,temizlik ve banyo gibi işlemleri doktorunun kendisi önerdiği zaman çerçevesinde yerine getirmelidir. Nekahat dönemi uzun süren bir operasyon değildir; doktorun tavsiyelerine uyulduğu takdirde kısa sürede hasta normal yaşantısına dönebilmektedir.

Hastaların sıklıkla yönelttiği bir soru da operasyon sonrasında korse takılması ile ilgilidir. Korse kullanımı hastayı rahatsız edebileceği şeklinde bir düşünce oluşmuştur. Halbuki durum aslında tam tersidir;korse alınan yağ dokusunun ardından kalan kas ve bağ dokularının birleşmesinde ve yerine oturmasında oldukça önemli bir rol oynar.

İyileşme sürecine son derece yardımcı olduğu gibi ödem oluşumunu engellemektedir. Bununla birlikte teknoloji ilerledikçe yeni yöntemler geliştirilmektedir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.