Lazer Epilasyon Nedir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vücudumuzun tamamını kaplayan gözle görülemeyecek kadar ince ve küçük boyuttaki tüylerin bazı bölgelerde oldukça yoğun, estetik açıdan rahatsızlık verecek boyutta bulunması nedeniyle geçmişten bu yana çeşitli yöntemler denenerek yok edilmeye çalışılmıştır. Son yıllarda en etkilisi Lazer epilasyondur.

Lazer epilasyon günümüzden yaklaşık 10 yıl öncesine dayanan bir tekniktir.bu işlem özellikle son dönemde teknolojinin de gelişmesi ile oldukça yol katetmiş gelişmiştir. Yöntem deri altına lazer yollayarak tüy kökünü etkileyerek kökün işlevini yapamaz hale gelmesini sağlamaktadır. Böylece işlem gören tüy dökülünce yerine daha zayıf ince bir tüy çıktığı gibi tamamen yok ta edilebilinmektedir.

Lazer Epilasyon nasıl bir uygulamadır?

Yöntemin en etkili olduğu tüy yapısı kalın ve koyu olup ten rengi açık olanlardır. Lazerin işlevi tüy pigmenti ile alakalı olduğu için pigmenti zarar görmüş (ağda vb yöntemlerle) veya kendinden pigmenti çok az ya da hiç pigmenti olmayan tüylerde bu tedavi etkili olamayabileceği gibi etkileşimi uzun vadede sonuç veren fazladan alınan seanslar ile sonuç alınabilmektedir.

Tedavi süreci ufak bölgelerde çok kısa sürmektedir, geniş alanlarda bu süreç 1 saate kadar çıkabilmektedir. Süreç esnasında çok az seviyede ağrı ve acı duyulabilmekte, ancak özellikle son dönemde soğutma yapılarak işlem yapıldığı için bu ağrı ve acı da bertaraf edilmektedir. Operasyon yaşı uygunluğu uzman tarafından belirlenirse daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir. İşlem öncesinde ve sonrasında özellikle uygulama yapılacak bölgenin gün ışığına maruz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenledir ki uzmanlar bu uygulamanın kış aylarında uygulanmasının daha iyi sonuç verdiğini belirtmektedirler. Aksi takdirde uygulama yapılan bölge de cilt yanıkları kızarıklık ve lekelenmeler oluşabilmektedir.

Bu durum yalnızca gün ışığına bağlı olmamakla birlikte etkendir, bir diğer etken ise yanlış uygulama ve uzman olmayan kişilerce yapılan seanslardır. İşlem öncesinde mümkün olan en geniş kapsamlı araştırma yapılmalı, bilgi alınmalı, gerekirse bir cilt uzmanına görünerek tüy kökü yapısı hakkında bilgi alınarak işlem yaptırılmalıdır. Artık bu durum o kadar yaygınlaştı ki yapılan yerlerde çoğu zaman uzman dışında herkes işlem yapabildiğini iddia etmektedir. Oysa ki uygulamanın uzman dışında yapılmasıyla geri dönüşü olmayan cilt hasarları yanıklar lekelenmeler, pigment bozulması oluşmaktadır. Uygulama mutlaka bir uzman tarafından gerekli belge ve cihazlara sahip hijyenik bir yerde yapılmalıdır.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.