Kol İnceltme Yöntemleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zamanla birlikte cildimiz sıkılığını kaybeder ve gevşer. Sürekli ve düzenli olarak spor yaparak (pilates gibi) vücudumuzu sıkı tutabiliriz. Ancak bazı durumlarda spor yeterli olmuyor yada insanlar spor yapmaya ya üşeniyorlar yada vakit bulamıyorlar. Bu aşamada ise devreye estetik operasyonları giriyor.

Kol İnceltme Estetiği

Hızlı kilo alıp verme, yaş ilerledikçe derinin esnekliğini kaybetmesi, hamilelik döneminde alınan fazla kilolar gibi nedenler ile ortaya çıkan kol sarkmalarının ve kalınlaşmalarının giderilmesinin yolu yalnızca cerrahi operasyonlardan geçmiyor. Radyo frekans, ultrason ve lazer tedavisi gibi alternatif yöntemler ile ameliyatsız kol düzeltme ve inceltme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Kol İnceltme Estetiği İçin Uygulanan Yöntemler Nelerdir?

İnceltme işlemi dendiğinde akla gelen ilk yöntem ameliyat ile yağ aldırma yani; liposuction’dır. Ancak bu son derece zahmetli ve ağrılı bir yöntem olduğundan ameliyat olmadan kol inceltmek için alternatif yollar bulunmuştur. Bunlardan ilki ultrason dalgaları kullanılarak kola şekil verilmesini amaçlayan ULTRASHAPE yöntemidir. Bir diğeri ise radyo frekans dalgalarının deride yarattığı gerginlik sayesinde kolu inceltmek için kullanılan 3DEEP RF yöntemidir. Son olarak ameliyatsız kol inceltme yöntemlerinden biri olan lazer lipoliz ise kol bölgesindeki fazla yağların parçalanması ve derinin elastikiyetini yeniden kazanması için uygulanan son derece etkili bir yöntemdir.

ULTRASHAPE Yöntemi İle Kol İnceltme Estetiği Nasıl Yapılır?

ULTRASHAPE ile odaklı ultrason cihazlarınca kola gönderilen ses dalgalarının etkisi ile bölgedeki gevşek yağ dokusu parçalanarak ortadan kaldırılır. Ayrıca bu yöntem ile kasların güçlenmesi de sağlanarak sarkan derinin sıkılaşmasına ortam sağlanır. ULTRASHAPE ile kol şekillendirme sürecinde beş altı seansta gözle görülür sonuçlar elde edilmektedir.

3DEEP RF Yöntemi İle Kol İnceltme Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız kol gerdirme yöntemlerinden bir diğeri olan 3DEEP RF yöntemi sarkmış deri altındaki hücreleri uyararak kolojen üretimini hızlandırmayı amaçlar. Radyo frekans dalgaları yolu ile gerçekleştirilen bu yöntem de yine beş altı seansta etkisini göstermektedir. Ağrısız, ameliyatsız bir işlem olan 3DEEP RF yöntemi sayesinde sarkan kol derisi sıkılaştırılarak daha genç bir görünüm elde etmek mümkündür.

Lazer Lipoliz Yöntemi İle Kol İnceltme Estetiği Nasıl Yapılır?

Diğer adı Slim Lipo olan lazer lipoliz tekniği kolun sıkılaştırılması için kullanılan bir diğer yöntemdir. Kol derisi üzerinde açılan küçük bir kesik içinden gönderilen lazer dalgaları sayesinde fazla yağ dokusu eritilir. Böylece koldaki sarkma görüntüsü ve fazla kalınlaşma ortadan kaldırılır. Fazla yağın ortadan kaldırılmasının ardından koldaki deri sıkılaşır ve vücut daha genç bir görünüme sahip olur.

Yağ Aldırma Yöntemi İle Kol İnceltme Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız yöntemlerin haricinde klasik yöntem olan liposuction da bir diğer alternatif olarak kol inceltme estetiğinde ön plana çıkar. Cerrahi bir yöntem olması nedeni ile artık fazlaca tercih edilmiyor olsa da alternatif yöntemlerin yetersiz kalması durumunda yağ aldırma işlemi gerçekleştirilerek kısa zamanda sarkma görüntüsünden kurtulmak mümkün olmaktadır. Tek bir işleme dayanıyor olması ve kesin çözüme gidiyor olması da cerrahi yağ aldırma işleminin tercih edilmesinin önemli nedenleri arasında yer almaktadır.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.