Kış İçin Saç Bakım Maskesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaz mevsiminde güneş, havuz, deniz ve sık yıkama gibi nedenlerle saç yıpranır. Kışın da hava şartlarının değişmesi, çevre şartlarının farklılaşması yıpratır. Kış mevsiminde artan baca dumanı, ağırlaşan ve kirlenen hava, karlı ve yağmurlu hava, saçların sağlığını kaybetmesine neden olur.

Kış Mevsiminde Saç Bakımı

Sonbaharın gelmesiyle başlayan saç sorunları kışın giderek artar, yağlı saçlardaki yağlanma daha da artarken, kuru saçları da çok kurutur. Mevsim değişikliği saç dökülmesini de tetikler. Kış ayların da saç kurutmadan dışarı çıkılamayacağından saç ve saçlı deri, yoğun fön ısısına maruz kalır. Bundan dolayı saçlar yıpranır.

Saçlara Oksijen Gerekir

Rüzgar, soğuk hava ve havadaki nem azaldığında, saç ve saçlı deri daha çok kurur. Bu sorunla baş edebilmek için bere gibi koruyucular kullanılır. Ancak bu ürünler çok sıkı ve kapalı olmamalı, hava alabilmelidir. Kötü hava koşullarından saç ve saçlı deriyi korumak isterken derken kalmasına neden olursunuz.

Sıcak Su ve Kurutucular Zarar Verir

Kışın havaların soğuk olması nedeni ile daha sıcak su ile duş alırsınız. Saç ve saçlı deri sağlığı için yapılan en büyük yanlışlardan biriside budur. Bir taraftan soğuk hava diğer taraftan çok sıcak su, arkasından saçı kurutmak saçın daha çok yıpranmasına neden olur. Saçlı derinin kuruması ve saç dökülmesi gibi hoş olmayan sonuçlar doğar. Çok sık saç yıkamaktan kaçınmak gerekir. Saçın haftada 2-3 kez yıkanması sağlıklı ve bakımlı olması için yeterlidir. Halk arasında bazı madde ve bitkilerle elde edilen karışımları saçınıza uygulamaktan kaçının, bu maddeler saça zarar verecektir. Piyasada bulunan iyi markaların bakım ürünleri uzun araştırmalar sonucunda üretilmiş ve denenerek piyasaya sürülmüştür. Mümkün olduğunca saçınıza bakım yaparken bu ürünlerden kullanmaya çalışın.

Saç Kuruluğunu Nemlendirerek Önleyin

Saçlarınızın elektrikli ve sağlıksız görüntüsü kurumasından kaynaklanır. Soğuk havalar saç kökündeki nemi etkiler. Bundan dolayı kış aylarında saçınıza bakım yaparken kullandığınız ürünlerin, saçınızı yeterince nemlendirdiğinden emin olun. Saçlarınızı şekillendirmede kullandığınız aletlerin seramik ve iyon içeren özellikte olmasına özen gösterin. Koruma özelliği olan bu maddeler saçınızın aşırı sıcak yüzünden yıpranmasını önler, iyonlu aletler ise saçtaki elektriği dengeleyip kabarmasını engeller. Nemini kaybetmiş kuru saçlara, özellikle uç kısımlarına, maske uygulanmalıdır.

Kışın Islak Saçla Dışarı Çıkılmamalı

Soğuk kış aylarında saçı yıkadıktan hemen sonra ıslak saçla dışarı çıkılmamalıdır. Bu hem sağlığınızı olumsuz etkileyecek hem de saçlarınız donacak, kırılacak ve dökülmelere neden olacaktır.

Şampuan Kullanımına Dikkat

Saçlarınızı yıkarken çok fazla şampuan kullanmayın, fazla şampuan saçlarınızı daha temiz ve daha bakımlı yapmaz. Kullandığınız fazla şampuan çok iyi durulamadığınız takdirde kepeğe bile yol açar. Yoğun şampuanları, gerekirse avucunuza aldığınızda bir miktar ılık suyla sulandırıp öyle uygulayın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra mutlaka bakım kremi uygulayın. Kremi, nemli saçlarınıza yaydıktan sonra 2-3 dakika bekletin ve durulayın.

Saçta Elektriklenmeye Karşı Ne Yapılmalı?

Kışın soğuk havalarda kullandığınız bere, atkı gibi ürünler saçınızda fazla elektriklenmeye ve kırılmaya neden olur. Saçların elektriklenmesini önlemek için saçı toplamak çözümmüş gibi görünebilir. Fakat saçı sıkı bir şekilde uzun saatler toplu bırakmak saçların yıpranmasına ve kırılmasına neden olur. Bu nedenle saçınıza uygun bakımlarını yapıp, mümkün olduğunca serbest bırakın. Saçınızı gerek evde gerekse kuaförde boyatıyorsanız saçı yıpratmayan, bitkisel içerikli, kaliteli saç boyaları tercih edin.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.