Kış Hamileleri Dikkat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadınların hayatındaki en önemli anlardan biridir hamilelik. 9 ay boyunca anne adayları ruhsal ve fiziksel açıdan bir sürü değişiklik yaşar. Yaz hamileliğine nazaran kışın hamile olanlar daha rahattır. Ancak kışın hamile olanların dikkat etmesi gereken noktalar da bir hayli önem taşımaktadır.

Kadınların hayatındaki en önemli anlardan biride hamileliktir. Gebelik veya hamilelik, erkekten gelen sperm ile kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurtanın döllenmesinden, doğuma kadar geçen 40 haftalık (280 gün) döneme verilen isimdir. 9 ay boyunca anne adayları ruhsal ve fiziksel açıdan bir sürü değişiklik yaşar.

Yaz hamileliğine nazaran kış hamileleri daha rahattır. Ancak kış hamilelerinin dikkat etmesi gereken noktalar bir hayli önemlidir. Gebelik dönemindeki anne adayları günlük kalsiyum ihtiyaçlarına dikkat etmelidir.

Kış hamileliğinde C vitamini yönünden zengin olan besinlerden ıspanak, brokoli, yeşil biber gibi sebzeler tüketilmelidir. Süt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur. Kalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır. Diğer kalsiyum kaynakları peynir, yoğurt, kuru incir ve kayısı.

Uskumru, somon balığı ve alabalık gibi, yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri, bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Yulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır. Protein, yulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.

Soğuk algınlığı durumunda istirahat ve sıvı alımını artırmak önemlidir. Bu dönemde tarçın, ıhlamur gibi çaylar tüketilebilir. Kış aylarında ev içindeki nem oranı düşük olacağından odalar sık sık havalandırılmalıdır.

Yoga, pilates tercih edilen egzersizler olmakla birlikte, şeker metabolizması için düzenli yürüyüş yapmakta gerekir. 10-12 kilo almak hamilelikte idealdir. Hamileliğiniz süresince cildiniz daha hassas olacağı için bakıma daha çok ihtiyaç duyacaktır. Ciltte oluşacak çatlaklar enfeksiyon riskini artıracaktır. Bu nedenle eller sık sık ılık su ile yıkamalı ve nemlendirilmelidir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

2 yorum