Jinekomasti nedir? Sebepleri nelerdir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jinekomasti, erkeklere özgü bir rahatsızlık olarak, çeşitli sebeplerden dolayı göğsün olması gerekenden daha büyük olması durumudur. Cerrahi olarak müdahale zorunlu olan jikomastinin kendiliğinden iyileşmesi söz konusu değildir. Karşılaşılmadığı sürece jinekomasti nedir kavramı birçok erkek tarafından uzak kalınan bir kavramdır. Kolay bir operasyon olmasından dolayı genel anestezi ya da lokal anestezi ile hasta gün sonunda doktor onayı ile taburcu edilebilmektedir.

Erkeklerde Meme Büyümesi Neden Olur?

Erkekler için rahatsız edici bir görünüme neden olan erkeklerde meme büyümesi, hormonal nedenlerden kaynaklı olabileceği gibi, sonradan kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak da jinekomastiye yol açmaktadır. En fazla bir saat sürecek olan meme küçültme ameliyatı ile hasta ideal göğüs görünümüne kavuşmaktadır. Genellikle ergenlik döneminde oluşabilecek erkeklerde meme büyümesi durumu çoğu zaman zamanla olması gereken boyutuna dönüşmektedir. İlerlemiş durumda olan yetişkin erkeklerde jinekomasti nedir konusu detaylı bir şekilde araştırılarak ameliyata karar verilmelidir. Aynı zamanda aşırı kiloya bağlı gelişen erkeklerde meme büyümesi için doktor kontrolü dahilinde tedavi şekline karar verilmelidir.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Erkeklerin fiziksel duruşunu gölgeleyen hastalıklardan biri olan jinekomasti ameliyat ile tedavisi olan bir hastalıktır. Ağır estetik ameliyatları kadar sorun çıkarmayan erkeklerde meme büyümesi, genellikle bir gece hastanede yatıştan sonra hasta evine dönebilmektedir. Jinekomasti kendi içinde birçok şekilde büyüme gösteren bir rahatsızlıktır. Bu doğrultuda gerçek meme dokusu ve sadece yağ dokusunda büyüme şeklinde jinekomasti görülmektedir. Yağ dokusunda büyüme gözlenene jinekomasti hastaları için luposuction ile tedavi yeterli gelmektedir.

Jinekomasti Ameliyatı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Hayatı risk taşıyan ameliyatlardan biri olmayan erkeklerde meme küçültme ameliyatı, yine de anestezi uygulaması gerektiren bir operasyon olmasından dolayı tüm tedbirlerin tam olarak alınmasında fayda vardır. Ameliyatı yapacak olan doktor zaten jinekomasti hastası olan kişiyi yeterince bilgilendirecektir. Anestezinin etkisinin tam anlamıyla hastaya uygulanabilmesi açsından kullanılan ilaçların bırakılması her ameliyat öncesi olduğu gibi erkeklerde meme küçültme ameliyatı içinde gerekli görülmektedir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Erkekleri göğüslerinde görülen anormal büyümeler, birçok kişinin jinekomasti nedir rahatsızlığı ile karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır. Jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrası ile hastanın gayet rahat olduğu süreçlerdir. Bu noktada jinekomasti ameliyatı sonrasında hemen taburcu edilen hastalar evlerinde bir müddet istirahat ederek, normal yaşantılarına çok fazla beklemeden dönebilirler. Ameliyatlı olmanın verdiği bazı kısıtlamalara uyulduğu sürece kişinin iş yaşamına dönmesi olasıdır. Ağır hareketlerden ve ağır kaldırmak jinekomasti ameliyatı iyileşme sürecinde uzak durulması gereken hareketlerdir. Erkeklerde meme küçültme ameliyatı sonrasında, küçültülen meme yüzeylerinde yer yer şişlik ve morluklar ihtimaller dahilindedir. Hafif şiddette olabilecek ağrılarla birlikte bu tür sonuçlar bir süre sonra geçecektir. Zamanla almaş gereken şekli alacak olan göğüsler ile istediğiniz tişört ve kıyafetleri özgürce giymeye devam edebilirsiniz.

 

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.