İnce Ayak Bilekleri İçin Neler Yapmalı?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ayak Bileği İnceltme

Ayak bilekleri vücudun bütün dış görünüşü değiştirebilecek güce sahiptir. Özellikle kısa etekler, şort ve elbiseler vazgeçilmeleriniz arasında yer alıyorsa bileklerinizin görüntüsünün iyi olduğundan da emin olmalısınız. Ayak bileğinin görünüşünü bozan iki önemli etken bulunur. Bunlardan ilki çok kalın bileklerdir. Diğer unsur ise bacak ve vücuda göre fazla ince görünen bileklerdir. Kalın bileklerin çaresi yağ aldırmaktan geçerken ince bileklerin tedavisi doldurma yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.

Ayak Bileğini İnceltmek İçin Neler Yapılmalı?

Ayak bileği inceltme denince akla ilk gelen yöntem egzersizdir. Özellikle alt bacak ve ayak ekseninde gerçekleştirilen egzersizler bilek bölgesinde de gözle görülür sıkılaşmaya neden olarak daha ince bileklere sahip olmanıza olanak sağlayabilir. Ancak ayak bilekleri kaslı yapılar olmadığından çoğu zaman egzersiz istenen görüntünün elde edilebilmesi için yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle öncelikle ayak bileğinin kemik yapısından mı yoksa geniş yağ dokusu nedeni ile mi vücuda göre daha kalın göründüğü tespit edilmelidir. Bu durumun tespiti için doktor kontrolünde MR ve röntgen çektirmek mümkündür. Eğer ayak bileğinin incelmesi için egzersiz yeterli olacaksa kısa sürede bölgesel egzersizlere başlanmalıdır. Sonucun alınmasının ardından ise bölgede yeniden yağlanma görülmemesi için özenli bir çalışma devam etmelidir. Ancak durum egzersizden fazlasını gerektiriyorsa ameliyatsız, kolay yöntemler ile ayak bileğinin çapının ve dış görünüşünün küçültülmesi mümkün olabilmektedir.

Ayak Bileğini İnceltmek İçin Yağ Aldırma İşlemi Nasıl Uygulanır?

Vücudun diğer bölgeleri gibi bilek bölgesindeki fazla yağların da liposuction adı verilen yöntem ile vücuttan çıkarılması mümkündür. Bunun için yalnızca bölgede kesikler açılarak yağlı doku azaltılır. Ancak bu ayak bileği inceltme için son derece ağrılı ve yorucu bir yöntemdir. Bunun yerine ağrısız olarak gerçekleştirilen ve ayağın hemen kullanılmasına olanak sağlayan superdry tekniği geliştirilmiştir.

Ayak Bileğini İnceltmek İçin Superdry Tekniği Nedir?

Superdry tekniği yağın kansız bir biçimde bilek etrafından çekilmesine dayalı bir işlemdir. Bu işlemin hemen ardından bilek bölgesine soğuk kompres yapılarak ayağın şişmesi engellenebilir ve hasta aynı gün için yürümeye başlar. Tedavinin ardından birkaç hafta süre ile varis çorabı giymek ayak estetiğinin daha düzgün bir şekilde ortaya çıkması için doktorlar tarafından önerilmektedir. Ayak bileği inceltme tekniği böylece uygulanmış olur.

Superdry Tekniğinin Ardından Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Superdry kolay ve hızlı bir işlem gibi görünse de işlemin ardından şişlik ve ağrıların ortaya çıkmaması için birkaç konuya önem gösterilmesi gerekmektedir. Bunlardan ilki ayak bileğinin şişme özelliği yüksek olduğundan işlem yapılan bölgenin kontrol altında tutulmasıdır. Bunun için eklemin sarılması ve bu yolla desteklenmesi önerilmektedir. Bunun için superdry tekniğinin uygulanmasının ardından iki haftayı geçkin sürede varis çorabı giyilmesi gerekmektedir. Ayrıca hastanın bir süre soğuk havalardan uzak durması da ağrı ve sızıların ortaya çıkmaması için önem teşkil eder. Böylece ayak bileklerinin ameliyatsız, acısız inceltilmesi mümkün olmaktadır.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.