Hackerlar Boş Durmuyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ülkemiz siber saldırıya maruz kalan Avrupa’da 1. Dünya’da ise 3. ülke. Dolayısıyla sistemin yaygın olarak kullanıldığı her alanda tehlike altındayız. Ticari casusluk vasıtasıyla kurumların içine sızarak kendilerine pay çıkarırken, kendi bünyelerine almak ve elden çıkarmak gibi işlemlerde yapabilmekteler.

Endüstriyel Kontrol Sistemleri hayatı kolaylaştırırken, barındırdıkları açıklar nedeniyle de hackerlara geniş çapta saldırı imkanı sunuyor. Endüstriyel Kontrol Sistemi; su, elektrik, ilaç üretimi, petrol ulaştırma vb. alanlarda da kullanılmakta. Akıllı ev, araba, hatta tıbbi cihazlar dahi bu sistemle çalışıyor. İşlemlerde meydana gelen açık da, siber saldırganlara ortam hazırlıyor.

Anti-virüs şirketi olan Kaspersky Lab yaptığı araştırmayla, 10 aygıttan 9’unun dışarıdan erişime açık olduğunu belirtiyor. Yaygınlaşan Endüstriyel Kontrol Sistemlerine karşı yapılan siber saldırılar, çok iyi bir koruma kalkanı istiyor. Peki bu konuda nasıl önlemler almak gerekiyor?

Sistemlerin açıklarının olduğunu ve hackerların da bundan yararlandığını, konunun başında dile getirmiştik. O halde bu açıkların bulunmasına yönelik sürekli güvenlik denetimleri yapılarak, saldırılar tespit edilmeli, nasıl müdahale edileceği konusuyla ilgili iyi bir siber güvenlik teknolojisi oluşturulmalıdır. Kullanıcılar siber tehditlere karşı bilinçlendirilirken, siber istihbarata da önem verilmelidir. Saldırılar kurumlardan çıkarak, bireyselleşmeye doğru gitmekte, bunlara karşıda kişilerin artık uyanması gerekmektedir. Bir takım özel oltalama maillerine karşı tedbirli olmaları gerekir.

Share.

About Author

Teknoloji Kurdu, Bilim İnsanı...

Comments are closed.