Ametist Taşı’nın Mucizevi Faydaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ametist taşı rengi ile, enerjisi ile her zaman en fazla ilgi çeken ve tercih edilen doğal taşlardan biri olmuştur. Ametist, antik çağlardan bu yana kullanılan bir taştır. Geçmişte tutulan yazılı belgelerde ve yapılan kazı çalışmalarında Ametist taşının adına rastlanmıştır. Ametist kelime kökeni olarak “sarhoş etmeyen” anlamına gelmektedir.

Mucizevi Taş Ametist’in Özellikleri

Doğal taş kullanan biriyseniz şunu bilirsiniz ki bir doğal taş dükkanına girdiğinizde enfes mor rengi ile ilk gözünüze çarpan ve sizi kendine çeken taş ametist olacaktır. Tam bir pozitif enerji deposu olan bu doğal taş, mucizevi bir şekilde çevresindeki tüm enerjiyi olumlu enerjiye çevirmekte ustadır. Kullanan kişide ve bulunulan ortamda negatif enerji bulunuyorsa bu enerjiyi emer ve etrafına pozitif olarak geri verir.

ametist

Ametist Taşının Faydaları

Ametisti olumlu enerjisinin yanı sıra birçok faydası olan bir taştır. Sürekli üzerinizde taşıyacağınız bu değerli taşı diğer kristalleriniz ile de rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ametist taşının en bilinen faydaları ise kısaca şöyle;

  •  Radyasyondan ve negatif enerjiden korur. Pozitif enerji verir.
  •  Gözlere iyi gelir.
  •  Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.
  •  Kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
  •  Mükemmel bir kan temizleyicidir.
  •  Alerjiye iyi gelir.
  • Yastık altına koyulduğunda rahat bir uyku sağlar,
  • Tepe Çakrayı çalıştırır.

Ametist Taşı Nerelerde Çıkarılıyor?

Ametist taşı dünya üzerinde birçok kaynaktan çıkarılıyor. Meksika, Sibirya, Uruguay, Zambiya,  Brezilya, Uruguay gibi birçok ülkeden çıkarılmaktadır. Ülkemizde ise Kütahya civarı,  Balıkesir – Dursunbey, Ordu-Fatsa, Yozgat-Şefaatli, Çanakkale- Lapseki, Ordu -Gölköy, Giresun Şebinkarahisar’da ametist çıkarıldığı bilinmektedir. Tabiki bu saydıklarımızın dışında da çıkarılan yerler vardır.

Ametist Taşı Kullanımı

Silisyum dioksitten oluşan Ametist taşı lila’dan koyu mor renge kadar mor’un tonlarında bulunabilir. Bünyesinde az da olsa demir minerali bulunur. Demir minerali ne kadar çoksa rengi okadar mor olur.

Ametist taşı günümüzde takı ve süs eşyası olarak kullanılmasının yanı sıra meditasyon için de kullanılmaktadır. Olumlu enerjisi sayesinde çok fazla tercih edilmektedir.

Temizliği ve bakımı için 1 gece toprağa gömebilir, 1 gece duru suda bekletebilirsiniz. Ayrıca Dolunay zamanında ay ışığında bekleterek yada 1-2 saat güneş ışığında bırakarak ta enerji yüklemesi yapabilirsiniz.

Ametist taşının diğer özellikleri ve sayısız faydaları hakkında daha detaylı bilgi için bizimde kaynak olarak kullandığımız https://www.degerlitaslar.gen.tr/ametist adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sağlıkla kalın, Sevgiler 🙂

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.