Genital Estetik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Genital estetik, genellikle dillendirilmeye utanılan bir konudur. Güzellik kavramı tarih boyunca gerek yaşanılan döneme gerekse kültürel  ve sosyal yargılara göre değişiklik gösterse de kadının var oluşundan buyana var olan bir şeydir. Her kadın az yada çok güzelleşmenin peşindedir. Genital estetik te bunlarda biridir. Her ne kadar fazla dile getirilmese de kişinin hayatını oldukça etkileyen bir durumdur. Kadınların genital organlarının zaman içerisinde deforme olması, renginin yada biçiminin değişmesi kadınları rahatsız ettiği gibi cinsel yaşamlarını da olumsuz etkilemektedir.

Genital estetik, vücudunuza yapılan herhangi bir estetik operasyondan farksızdır. Göz önünde olmaması bölgenin önemsiz olduğu yada güzelleşmeye ihtiyacı olmadığı sonucunu çıkarmaz. Genital bölge estetiği son yıllarda estetik ve kozmetik cerrahinin oldukça fazla tercih edilen operasyonlarından biridir.

Estetik Vajen Cerrahisi, hem Türkiye’de hem de  dünya da, her kesimden kadın tarafından talep edilmektedir. Vajinal ameliyatlardan sonra kişi kendini daha rahat hisseder ve özgüveni artar. Ayrıca genital bölgenizde vajinal enfeksiyonlara yakalanma riski de azalır.

Kadınların karşılaştığı genital sorunlardan ilki iç dudakların büyümesi yada sarkmasıdır. İkincisi ise vajinal genişliktir. Günümüzde artık kadınlar böyle kaygıları yaşamak yerine doktorlarıyla paylaşmayı ve  oldukça basit çözümlerle yaşam kalitelerini dengede tutabilmeyi tercih ediyorlar.

Genital Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz

Neden Genital Estetik?

Yaşlanma sebebiyle yada normal doğum olarak adlandırılan vajinal doğum sonrasında meydana gelen sarkma ve gevşemeler, hormonal dengesizlik yada genetik yapı sebebiyle meydana gelen kas gevşemeleri sebebi ile genital estetik tercih edilmektedir. Kadınlar Vajinal genişlik nedeniyle  cinsel yaşamlarında mutsuzluk yaşayabiliyor. Bunun sebebi  ise dokularında  esneme ve gerilme olması ve doğum sonrasında vajinanın eski haline gelmemesidir.

Labioplasti nedir? Nelere dikkat edilmelidir?

Labioplasti, iç dudak küçültme ameliyatıdır. Cerrahi bir müdahaledir. Ortalama 40-45 dk kadar sürer.Bu operasyon için en uygun zaman adet sonrasıdır. İç dudak küçültme ameliyatı hastanede ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Lokal anestezi yada genel anestezi uygulanabilir. Operasyon sonrası iz kalmaz ve ortalama bir günlük dinlenme döneminin ardından  hastalar günlük yaşamlarına devam edebilirler. İşlemin ertesi günü duş alınabilir. Cinsel ilişki için yaklaşık 3-4 hafta beklenmelidir.

Vajinoplasti nedir? Nelere dikkat edilmelidir?

Vajinoplasti, adından da anlaşılacağı gibi vajina daraltma operasyonudur. Vajinoplasti de labioplasti gibi cerrahi bir müdahaledir. Bu ameliyat daha çok doğum yapmış hastalara uygulanmaktadır. Vajina girişinin düzeltilmesi ve gerekli ise daraltılması işlemleridir. Öncelikle kaslardaki gevşeklik ve doğum esnasında oluşan yırtıklar giderilir ve doku fazlalığı düzeltilir. Ameliyattan sonra kadınlar cinsel yaşamlarındaki sıkıntıdan dolayı ruhsal ve psikolojik olarak yaşadıkları birçok sorunu çözebilmektedirler. Ameliyat ortalama 45 dakika sürer.  Sedasyon  altında yapılabilir ve  hastayı olumsuz etkileyecek  ağır bir ameliyat değildir. Ameliyat ile vajenin girişi 10 cm. içerisine kadar daraltılır. Ameliyat sonrası dikiş aldırmak gerekmez. Hasta 1 gün sonra normal yaşantısına dönebilir. Bunun dışında operasyonun ardından en az 3 hafta sonra doktorun muayenesinden sonra  cinsel yaşama dönülebilmektedir.

Labioplasti ve vajen daraltma aynı anda uygulanabilen ve sıklıkla yapılan ameliyatlardır.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.