Gelin Saçı Modelleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2017 yılında gelin olacak adaylar, hazır mısınız? Göz alıcı gelin saçı modelleri yazımızda sizin için en şık ve en havalı modelleri seçtik. Her yerde gördüğünüz gelin saçı modelleri dışında, size yakışanla ön planda olmanız önem taşıyacaktır.

2017 gelin saçı modelleri abartıdan ve fazlaca dağınık topuzlardan uzak. Duvağınızla birlikte kullanabileceğiniz daha gerçekçi saçlar ön planda. Gelinliği tamamlayan en önemli koz tabi ki saçınız olacaktır. O yüzden saçlarınızın düğün gününüzde mümkün olduğunca bakımlı olmasını sağlamak için 8 hafta öncesinden düzenli olarak bakım yapmaya başlayabilirsiniz. Kendiniz için yapacağınız en doğru adım düğüne kadar saçınıza zarar verecek uygulamalardan kaçmanız olacaktır “fön” gibi…

İstediğiniz model doğrultusunda saçınızı uzatmanız, kestirmeniz ya da boyatmanız gerekebilir. Eğer saçınızı boyatacak iseniz, düğünden 2 – 3 hafta önce boyatın. Saç kesimi için de benzer bir aralık bırakmanız yeterli olacaktır.

Saç Provası Belirleyici Bir Adım

  • Düğünde kullanacağınız saç modeline karar verdikten sonra kuaförünüzle saç provası yapın. Böylece düğün günü saçınızın hazırlanmasının ne kadar süreceğini öğrenmiş olursunuz.
  • Seçtiğiniz modelle rahat mısınız, çabuk bozuluyor mu, kullanılan ürün ya da aksesuarlar hareket etmenizi engelliyor ve rahatsız ediyor mu gibi soruların cevaplarını önceden görerek bu özel güne emin başlamanız sizi de stresten uzaklaştıracaktır.
  • Gelin saçınız prova edilirken gelinliğinizin yakasına benzeyen beyaz bir t-shirt veya gömlek giymeniz, saçınızla gelinliğinizin nasıl duracağını anlamak açısından fikir verici olabilir.
  • Nasıl saç modeli istediğinizden önce, düğünün nerede yapılacağı da önemlidir. Bunun yanında gelinliğin rengi, damat adayının boyu bunlarda dikkat edilmesi gereken hususlardır. Bu önemli detaylardan sonra saçınıza en uygun modeli seçip prova yapılmalıdır.
  • Damadın boyu gelinin boyundan kısa ise, gelin saçında tepede yüksek topuzlar tercih edilmemelidir. Eğer gelin adayı topuz modeli seçmek istiyorsa, bu unsuru göz önünde bulundurarak ensede topuz saç modellerini seçmesi önerilir.
  • Düğün tarihine 15-20 gün kala, cilt bakımına da başlanması gerekir.
  • Eğer saç renginde bir değişiklik ya da bir boyama yapılacaksa, bu 15 gün önce yapılmalıdır. Çünkü koyu renkler ilk zamanlar daha sert gözüktüğü için bu zaman süresi içinde saçın rengi akacak ve oturacaktır.
  • Gelin adayının saç rengi, sert olmamalı, ışıltılı yumuşak renkler tercih edilmelidir.
Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.