Evlilik Hakkında Herşey

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evlenmek için doğru zaman ne zaman? Onu yeterince tanıyor muyum? Acaba benim için doğru insan o mu? Ailesine ayak uydurabilecek miyim? Ya pişman olursam? Ya anlaşamazsak? Evlenince ya değişirse? Evliliğin yüklediği sorumlulukları kaldırabilecek miyim? Sorularına yanıt mı arıyorsunuz? Buyurun yazıma…

Evlilik için doğru zaman herkese göre farklılık gösterir. Kimi reşit olduğunda hazır hissederken kendini evliliğe, kimi otuzunda dahi hazır hissedememektedir. Burada etkili olan olgunluk düzeyi ve yaşanmışlıkların derecesidir. Toplumumuz evliliği sonsuz adanmışlık olarak görmektedir. Burada da boşanmaya olan bakış açısı kendini gösterir. Dolayısıyla birey yanlış karar verdiğinde, karşı karşıya kalacağı baskıdan uzak durmak, kuvvetli bir temel hazırlamak için ince eleyip sık dokumak durumundadır.

Ruhsal olgunluk düzeyi nedir? Para nasıl kazanılacaktır, bu rol yalnızca erkeğe mi ait olacaktır? Çocuk yetiştirme ve disiplin etme konusunda belirleyici kimdir? Gibi sorulara vereceğiniz cevapları gözden geçirmeli, emin değilseniz de yardım için evlilik danışmanına gidilmelidir.

Genel olarak arzular ortaksa ve uyuşuyorsa kişi doğru kişidir. Kişiler birbirlerine karşı bir duygu besliyorsa anne-baba olmak, yuva kurmak ve evlenmek isterler. Fakat evlilik akdinin gerçekleşmesi için yeterli olan bu değildir. Yanlış karar almak tüm bu istekleri al aşağı ederken hayatı da zindan edebilir. Evlenmek isteyen bireylerin böyle bir durum yaşamamak için birbirlerini tanımaları, birbirlerinden de neler bekleyeceklerini ortaya koymaları gerekir. (sevgi, cinsellik, kadın-erkek rolleri gibi…) Çünkü evlilik, kişinin her durumda eşiyle beraber olacağı vaadidir.

Bireyler evliliğe gerçekten hazır olmalıdır. Çünkü evlilik ciddi bir iştir. Aynı evin içinde yaşamak bir ilişkide olmakla aynı şey değildir. Bireylerin flört ederken yaşadıkları kırgınlık ve dargınlık durumu daha çabuk atlatırken, aynı çatı altında yaşanılan sorunları atlatmak öyle kolay olmaz. Bu süreçte yaşananlar evlilik sorunu olurken, birey aldığı evlilik kararının doğruluğunu dahi sorgular. Yani gelgitlerin olduğu bir ilişkiyi evlilikle sonuçlandırmak sorundan başka bir şey getirmez.

Öyle bir karar verin ki evlilik, evinizin sessizlik ve huzurundan vazgeçmek olmasın…

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.