Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Güzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımları için genelde çok yüksek ücretler talep edilir. Bunun yerine cilt bakımınızı evde kendinizde yapabilirsiniz. Haftada bir kez bakım uygulamanız için adımlar sunduk. Bu adımları izlerken maskeden önce yüzünüzü anti-bakteriyel bir sabun ile yıkayıp temizlemeyi unutmayın!

Cildi Temizlemek

Öncelikle cilt yapınıza uygun temizleyiciyi seçin.
Yüz ve boyun bölgenizi ılık su ile nemlendirin.
Cilt tipinize uygun temizleyiciyi alnınıza, çenenize, yanaklarınıza ve boynunuza, az miktarda sürün. Bir dakika boyunca dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yaparak uygulayın.

Peeling

Yüzünüze uygun hassas bir peelingi, dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın.
Yağlı bölgelere ağırlık verin.
Ilık suya batırılmış havlu ile yüzünüzü silin.
Ardından Buhar banyosu tercih edin.

Bir kabı ılık su ile doldurun, havluyu bu suyun içerisine batırın ve yüzünüze bastırın. Bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın. Ancak suyun sıcaklığına dikkat edin. Asla yüzünüzü yakacak kadar sıcak bir su kullanmayın.
Bir diğer yöntem ise şöyledir: Demlik içerisinde 4 bardak saf su kaynatılır, ardından ocaktan alınıp 10 dakika bekletilir, sonra demlik alçak bir masanın üzerine koyulur, demlik ile eğdiğiniz başınız arasında en az 25-30 cm bulunmalıdır. Başınızın üzerine kalın bir havlu koyarak çadır ortamı oluşturun. Gözlerinizi kapattıktan sonra yaklaşık 10 dakika boyunca derin derin nefes alıp verin.

Maske Uygulayın

Cilt yapınıza uygun bir maske aldınız ya da evde hazırladınız.
Maskeyi göz çevresi hariç yüzünüze sürün.
Yaklaşık 10-20 dakika bekleyin ya da talimatını okuyarak ilerleyin.
İyice durulayın.

Cildinizi Nemlendirin

Cilt yapınıza uygun bir nemlendirici seçin.
Ürünü yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.