Estetikte Gelinen Son Nokta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medikal Estetik ile bıçak altına yatmadan da genç ve güzel kalmak artık mümkün! Yaş almalarına rağmen gençliğini ve güzelliğini korumak isteyenlerin sayısı git gide artıyor. Tabi işi abartanlar da yok değil, birbirini kopya eden yüzler, gergin ifadeler bir hayli fazla. Medikal estetikteki ilaç uygulamaları ile operasyonsuz gençleşmek ve güzelleşmek artık çok kolay. Mezolift, PRP, Endopeel, Botox son zamanlarda gençleşme ve güzelleşme adına sıkça başvurulan yöntemler arasında. Biz yöntemlerden en sık başvurulan PRP’ye değinelim.

“Gençlik Aşısı” olarak adlandırılan PRP (kök hücre) nedir ? Nasıl uygulanır?

Kadın ve erkeğin daha fit görünmek istemesi, yaş alırken, yaşlanmak istememesi bu olayın fitilini ateşlemiş olsa gerek, gençlik aşısı olarak adlandırılmış. PRP (Kök Hücre) tedavisi cildin anti-aging bakımında uygulanan yeniliklerden biri. Bu yöntemde, kişinin kendi kanından alınan 10 cc kan, santrifuj edilerek serumu da ayrılarak işleme tabi tutuluyor. Bu serum doku iyileşmesini sağlayan faktörlerden zenginleştirilmiş ve etki mekanizması arttırılmış, enjekte edilmeye hazır serum olarak cilde zerk ediliyor.

PRP’nin Etkileri ve Tedavi Süresi…

PRP tedavisi alan kişide etkiler hemen görülmekle birlikte, 2-4 hafta sonra daha belirgin şekilde fark ediliyor. Ortalama uygulama sayısı haftada 1 veya 15 günde bir olmak üzere 3 seans oluyor. Bu kürlerden sonra etkisi 8-12 ay kadar sürerken, tedaviler tek seansa düşüyor.

PRP’nin Gözle Görülen Faydaları

• Cilt canlı, parlak ve gergin olur.
• Ciltteki lekeler ve sivilce izleri azalır.
• Kırışıklıkların görüntüsü hafifler.
• Kol altı ve bacak içindeki sarkmaların toparlanması, eldeki çatlama ve kırışıklıkların tedaviside bu yöntem ile giderilir.
• Saçlı deriye uygulandığında dökülmeyi azaltır, saçların dolgunluğunu arttırır.
• Alerjik değildir, güvenle kullanılabilir.

Danışanın kendi kan serumu olduğu için bulaşıcı hastalık kapma riski yoktur. Uygulaması kolaydır. PRP yöntemi yalnızca, patelet sayısı yetersiz kişilere, kanser hastalarına ve hamilelere uygulanmaz.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.