En Fazla Yapılan Makyaj Hataları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Makyaj kişiliğin önüne geçmeden doğallığı bozmadan kusurlu yanları geri plana atarak güzel yanları ortaya çıkarma sanatıdır. Peki ya günlük hayatta gördüğümüz kaç yüz buna uygun düşünelim… Biz hanımlar abartmayı seviyoruz desem hayır ne alakası var dersiniz o zaman gelin en fazla yapılan makyaj hatalarına bir bakalım.

Eyeliner Gözlerinizi Büyük Gösterir Deyince

Hata! Eyeliner’ı hem üst, hem de alt kirpik diplerinize kalın bir şekilde sürdünüz.

Çare: Göz makyajında üst kirpik diplerinize odaklanırsanız, istediğiniz iri göz etkisini elde edebilirsiniz. Kalem ya da eyeliner’ı içten dışa uzatarak belirgin bir çizgi çekin. Alt kirpik diplerini boyarken kalemi fazla bastırmamaya özen gösterin ve sert çizgileri pamuk ya da eyeliner fırçası ile dağıtarak yumuşatın.

Makyaj Varken Dudakta Botoksa Gerek Yok Denildiğinde

Hata: Dudak kaleminizin rengi fazla koyu, ya da rujunuz, dudak kaleminden daha çabuk siliniyor. Bu nedenle de dudaklarınız çizilmiş ama içi boş bir şekilde kalıyor ve bu da gayet kötü görünüyor.

Çare: Dudağınızın kendi rengine en yakın renkte ki dudak kalemini dıştan içeri sürün. Çerçevelemeyi doğru yapmak için önce sol kenardan başlayıp ortaya sonra, aynı işlemi sağ taraftan sola yapın. Aynı işlemi alt dudağınız için de uygulayın. Boyadığınız bölgenin içini gene dudak kalemiyle doldurun. Böylece, ruju üstede sürdüğünüzde, boyanın dudaklarınızdan silinmesi hem daha yavaş, hem de eşit şekilde olacaktır.

Esmerler Beyaz, Beyazlar Esmer Olmanız Artık Mümkün

Hata: Fondoteninizin tonunu yanlış seçtiniz.

Çaresi: Öncelikle kozmetik satan bir mağazaya gidip birkaç farklı formül ve renkte fondöten deneyerek işe başlayın. Mükemmel ton, sürüp yaydığınızda, cildinizin rengiyle bütünleşip kaybolandır. Çoğu kozmetik firmasının bu iş için hazırlanmış rehberlerinden de faydalanabilirsiniz.

Abartmayı Sevmiyoruz Takma Kirpik Yapay Gelir Ancak Kirpikler Topak Topak

Hata: Ya çok fazla mascara sürdünüz, ya da kuruduğu için düzgün sürülemiyor.

Çare mi? Yeni bir mascara alın. Ambalajı açılıp kullanılmış mascaraların ömrü genelde üç aydır. Ayrıca boyayı sürmeden önce, fırça üzerindeki fazla boyayı tüpün kenarına sürerek alın. İki kat sürmek yeterli olacaktır. Kirpiklerinize yapışan küçük boya parçacıklarını bir kirpik tarağıyla tarayarak temizleyin.

Elmacık Kemiği Yaratacakken Elma Elma Olmuşsunuz

Hata: fazla allık sürüyor yanlış yere sürüyorsunuz, böyle de mi değil o zaman yanlış fırça kullanıyorsunuz.

Çaresi ne mi? Allığı, ambalajın içindeki kendi minik fırçasıyla sürmeye çalışıyorsanız, bundan vazgeçip bunun yerine kocaman kalın bir fırça kullanıp, fırçaya bulaşan fazla allığı silkeleyin. “Peynir” deyip, allığı doğrudan elmacık kemiklerinize sürüp, şakaklarınıza doğru yayın. Hepsi bu.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.