Burun Estetiğinde Yeni Dönem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Burun Ameliyatı Neden Yapılır?

Burun ameliyatı estetik ameliyatlarda en çok tercih edilen cerrahi müdahaledir.Birincil sebeplerin başında hastanın görsel görünümünden rahatsızlık duyması kendine güvensizliği ve bunun hayatını olumsuz yönde etkilemesi gelmektedir. Ayrıca nefes alma problemleri ve buna bağlı olarak yaşanılan baş ağrıları yaşam kalitesinin düşmesi de bu operasyonlarda etkili rol oynamaktadır.

Burun Estetiği

Burun estetiği ameliyatı iki türlü yapılmaktadır;kapalı ve açık olarak yapılır. Daha kapalı yöntem tercih edilmektedir. Bunun başlıca sebebi müdahale sonrasında iz oluşumunun olmaması (operasyon içeriden yapıldığı için) açık ameliyatlara nazaran daha kısa sürmesi ve iyileşme sürecinin daha rahat atlatılmasıdır.

Her cerrahi tedavide olduğu gibi bunda da öncelikle iyi bir cerrahi uzman ile  çalışmak gerekmektedir. Cerrahın uzmanlığı ne kadar ileri seviye de ise istenilen sonucu elde etmek de o kadar mümkün olmaktadır. Hastanın doktoru iletişimi son derece önemlidir. Ameliyat için bilgi alış verişi yapılmalı hastanın kafasındaki tüm sorular yanıtlanmalıdır.

İstenilen burun şekli ve varsa giderilecek sorunlar netleştirilmelidir. Bunun için ileri teknolojiden faydalanan estetik cerrahi 3 boyutlu bilgisayar ortamında yapılacak operasyon ile ilgili olarak bir model hastaya sunulabilmektedir.

Bu tedavi sürecinde hastanın doktorunun tavsiyelerine zaruretle uyması gerekmektedir.

Güzellik göreceli bir kavramdır; dolayısıyla her insanın yüz şekli karakteri birbirinden çok farklıdır.

Hastaların sıkça düştükleri bir hata da başka kişinin yüz asimetrisine uygun burun şeklini kendilerine istemeleridir. Yanlarında genellikle fotoğraf getirip  böyle olsun, buna benzesin şeklinde isteklerde bulunurlar. Oysaki öncelikle şunu belirtmek gerekir fotoğraflar fotoshop tekniği kullanılarak rötuşlandığı için herhangi bir şekilde doğal bir görünüm barındırmamaktadır.

Bununla birlikte daha önce belirttiğimiz gibi her insanın yüz asimetrisi ve karakteri farklıdır;dolayısiyle bu isteklerin sonucu genellikle doğal olmayan yapay görünümdür.

Hasta bundan memnun kalmayacaktır.Bu nedenledir ki hastanın cerrahının tavsiyelerine uyması ve kendi yüz anotomisine ve karakterine uyan bir burun yapısı seçmesi ameliyat sonrasında oluşabilecek tatminsizlik ve mutsuzluktan büyük oranda alıkoyacaktır.

Burun estetiği ameliyatı öncesi tüm görüşmelerin olumlu olmasıyla operasyon süreci başlar. Bu süre yapılacak işleme göre ortalama 1-2 saat kadar sürebilmektedir.Operasyon sırasında doktorlar alçı ve tampon kullanmaktadır.Ameliyat sonrasında hasta genellikle 1 gün süre ile hastanede kalabilir;yahut aynı gün taburcu edilebilir. Sonrasında 2-3 gün içinde tamponlar çıkarılır. Takip eden 1 hafta sonun da alçı da çıkarılır. (doktor herhangi bir sakınca görmezse)

Bu dönemde kesinlikle gözlük kullanılmamalıdır. Hasta ağızdan nefes almaktadır.2-4 ay içinde burundan nefes alama normale döner. Hasta yarı uzanır şekilde yatmalı,gerekirse yastıklar ile (tercihen 2 yastık) baş desteklenmelidir; böylelikle yüzde oluşan morluklar şişler daha kısa sürede iyileşebilmektedir. Hapşırmaktan kaçınılmalı,kaçınılamayacak durumlarda ağız açık olmalıdır ki, şiddet azalsın buruna baskı olmasın.

İyileşme süresi deri kalınlığına göre değişebilir takriben 6 ay ile 12 ay dan sonra şekil tam olarak oturur;bu süreçte doktorlar yüze uygulanabilen hafif masajlar önermektedir;önerilen teknik doktor eşliğinde uygulanmaya başlanılmalı ve dikkatli olunmalıdır.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.