Burun Estetiği Operasyonu ile Neler Yapılmaktadır?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) günümüzde artık sanıldığından daha kolay gerçekleştirilmektedir. Yüzümüzün tam ortasında bulunan burnumuz hemen dikkat çekmekte ve estetik yapıya sahip olması önemli organlardan birisidir. Yapısı olarak orantısız bir burun kişinin iç dünyasında kendisine karşı olumsuzlar oluşmasına sebebiyet verebilir, bu nedenle aile ve sosyal hayatında sorun yaşamasına yol açabilir.

Burun Estetiği Operasyonu ile Neler Yapılmaktadır?

Burun estetiği operasyonları kişiye burnunu küçültme ve büyültme, burnun alın ve dudak ile arasında ki mesafesini ayarlama, burun ucunun ve kemerinin şeklini değiştirebilme, burun deliklerinin küçültülmesi ya da burunda ki sağlık sorunlarının düzeltilmesine yardımcı olur.

Operasyon öncesi hastaların yüzlerinin ve burunlarının değişik açılardan fotoğrafları çekilir. Bu sayede operasyon sonrası burnunuzun muhtemel şekli oluşturularak sizlere gösterilir. Burunda ki sorun ya da deformasyon  tespit edilir.

Burunda tespit edilmiş olan yapısal sorunları sebepleri hakkında bilgi verilir ve çözüm seçenekleri ve operasyon teknikleri hakkında konuşulur.

Burun ile ilgili tespit edilen sorunlar ve sebepleri hakkında hastaya bilgi verili. Çözümlerin neler olacağı ve seçilecek operasyon teknikleri hakkında konuşulur.

Burnun mevcut nefes alma durumu kontrol edilir. Ciddi boyutlarda nefes alma sorunu var ise sinüs filmi çekilerek sorunlar tespit edilir. Operasyon esnasında polip, burun etleri ve deviye septum gibi sorunlar varsa düzeltilir.

Açık ve Kapalı burun operasyonu nedir?

Burun estetiği operasyonlarında farklı teknikler kullanılabilir ama genel olarak kapalı veya açık operasyon yapılmaktadır.

Kapalı burun estetiği ameliyatı burnun alt kısmında kesi yapmadan içeride ki kanat yoluyla yapılan bir operasyondur. Eğer ameliyat olacak kişinin burnunun uç kısmında bir problem yok ise ve kişinin burnu uygun ise kapalı operasyon uygulanır. Açık burun estetiği ameliyatı genelde ameliyat olacak hastanın burnunun uç kısmında problem olduğu zaman tercih edilir.

Ameliyat Sonrası

Burun estetiği ameliyatları genel anestezi altında yapılır. Hasta ameliyat sonrası ciddi bir ağrı veya sancı yaşamaz. Nefes alabilir, çünkü yeni burun estetiği ameliyatlarında tampon kullanılmamaktadır.

Ameliyat sonrasında ki 2. ve 3. gün şişlik ve morluk olacaktır. Bunlar iyileşme sürecinin doğal parçalarıdır. Ameliyattan bir hafta kadar sonra bu şişlik ve morluklar büyük ölçüde azalacaktır. Operasyondan çok kısa süre sonra hasta günlük yaşamına geri dönebilir. Ancak 4 ile 6 ay arası kişinin gözlük kullanmaması gerekmektedir ve tam anlamıyla iyileşme ortalama bir sene sonunda gözlenmektedir.

Ameliyat sonrasında burun ucunda hissizlik olabilir. Bu durum azalarak 2 ya da 3 ay içerisinde düzelir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.