Burun estetiği nedir? Nasıl yapılır?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Burun Estetiği

Yüz bölgesinin estetik açıdan güzelliğini belirleyen en önemli bölge burun bölgesidir. Estetik alanındaki en özel ameliyatlardan biri olan burun estetiği, tıp dilinde rinoplasti olarak isimlendirilmiştir. Buruna şekil vermek için yapılan burun estetiği ameliyatı sayesinde burun ucu kaldırılıp indirilebilir, burnun ucu inceltilebilir ya da kalınlaştırabilir. Burundaki eğrilikler ve burnun sırtı düzeltilebilir. Burundaki şekil değişiklikleri dışında septum deviasyonu denilen iç kıkırdak ve kemik eğriliklerine bağlı nefes alma zorluğu da burun estetiği ameliyatı ile tedavi edilmektedir. En uygun burun estetiği, buruna yüz ile uyumlu doğal bir görüntü oluşturacak şekili vermenin yanında nefes almayı da daha rahat hale getirecek bir ameliyat olmalıdır. Burun estetiği insanın gelişim çağının sona ermesinden sonra yani 17-18 yaşlarından itibaren yapılabilir. Burun estetiği ameliyatı olacak kişiler fiziksel gelişimiyle birlikte karakter gelişimini de tamamlamış olması gereklidir. Kişiliği oturmamış insanlarda burun ameliyatının gerçekleştirilmesi hiç doğru değildir. Burun estetiği her yüzde farklı bir model ile uygulanmalıdır. Bu da şu demek oluyor ki; burnunu çok beğendiği bir kişiye benzemek isteyenler büyük ihtimalle hayal kırıklığına uğramaktadırlar çünkü herkesin yüzü farklı ve o yüzün ortantılarına göre uygulanacak olan en uygun estetik farklıdır.

Burun estetiği ameliyatı

Burun estetiği ameliyatı öncesinde yüzüne yakışacak burun modeli için kişinin yüzüne uygun bilgisayar tasarımlı bir model oluşturmak gerekmektedir. Yüzünün genel hatları esas alınarak hazırlanan burun modeli, alın yanaklar, dudaklar ve çene ile ortantılı olmalıdır. Yüz hatları ile uyum içinde yapılan burun estetiği en doğal görünen burun olacaktır. Bu da burun estetiği ameliyatı için en önemli noktadır. Doğal görünüm ön planda tutulması gereken bir detaydır. Başarılı bir burun estetiği ameliyatı başkaları tarafından kolayca anlaşılmamalıdır.

Burun estetiği genel anestezi altında uygulanması gereken bir işlemdir. Ve bu tür ameliyatların hepsi tam donanımlı hastane ve ameliyathane ortamında gerçekleşmelidir. Operasyonun süresi 1-4 saat arasında değişiklik göstermektedir. Ameliyat öncesi tasarımda belirlenen modele göre kemik ve kıkırdaklara şekil verilir. Ve bu uygulanırken her doktor kendine özgü tekniği kullanarak ameliyatı gerçekleştirebilir. Bu yöntemlerde kimi doktorun kırarak kiminde kesilerek şekillendirilmesi ile gerçekleşiyor. Kesilerek gerçekleştirilen ameliyatlar daha kaliteli bir ameliyat şekli oluyor ve operasyon sonrası kırma ile yapılan ameliyata göre daha az ağrı sızı olabiliyor.

Burun ameliyatı sonrasında bazı ağrı ve sızılar olabilir fakat ağrı kesiciler ile ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Eğer kendinizi kötü hissetmezseniz aynı gün akşamında evinize dönebilirsiniz. İyileşme dönemi ayakta geçirilebilen bir dönemdir ve bu sürede dışarıda çıkıp dolaşabilirsiniz fakat yüzünüzün bazı bölgelerinde şişme ve morluk olabilir. 1 hafta sonra kontrole gittiğinizde burnunuzdaki tapon ya da plastik kalıbın çıkartılması gerçekleşebilir ve burnunuzdaki şişlik ve morarmalar düzelmiş olur fakat burnunuzun şeklinizin tam olarak oturması en az 6 ayı bulmaktadır. Bu süre içinde burnunuzu güneş ışığından ve darbelerden korumanız gerekmektedir. Eğer gözlük kullanıyorsanız onu da kullanmayı bir süre bırakmanız gerekir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.