Aşırı Terleme ve Tedavisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aşırı terleme sorunu birçok birey için hayatı çekilmez hale getirebilmektedir. Gece uykularını bozabileceği gibi aşırı terleme günlük yaşamı da son derece olumsuz etkiler. Sosyal ilişkilerden iş hayatına kadar yaşamın birçok farklı alanında işlerin ters gitmesine neden olabilmektedir.

Aşırı Terleme Neden Ortaya Çıkar?

Her insanda bulunan ter bezlerinin, hormonal bozukluklardan yanlış yaşam şekline kadar birçok farklı nedenden dolayı normalden fazla çalışması sonucunda aşırı terleme ortaya çıkar. Aşırı terleme tedavisi yapılmazsa ciltte tahrişler ortaya çıkabilmek ile birlikte dolaşım sorunları da oluşabilmektedir. Bu nedenle aşırı terleme vücudu rahatsız edecek noktaya gelmeden tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Sağlığın yanı sıra aşırı terleme sosyal hayatı da son derece olumsuz yönde etkilemektedir. Kişilerin toplum ile kaynaşmasının zorlaşmasının yanı sıra birçok iş alanında çalışması da neredeyse imkânsız hale gelmektedir. Basit gibi görünüyor olsa da aşırı terleme günlük hayatı oldukça etkileyen bir sorundur. Sorunun çözülmemesi halinde olumsuz etkiler bireyin toplumdan çekinmeye başlaması, içine kapanması ve hatta depresyon sürecine girmesine neden olabilmektedir.

Aşırı Terleme Tedavileri Nelerdir?

Aşırı terlemenin tedavisi ilk olarak bireyin yaşam tarzını düzenlemesi ile başlar. Bu noktada fazla kilolardan kurtulmak ilk adım olmalıdır. Kilo sorunu bulunmuyor ise aşırı acılı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmak da fazla terleme konusunda etkili olabilmektedir. Aşırı terleme halen geçmiyor ise tıbbi yöntemlere başvurmak gerekli olacaktır. Bu yöntemler arasında klipsleme yöntemi ve botoks uygulamaları bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerin hiçbiri aşırı terleme için kesin ve kalıcı tedaviler değildir. Belli bir süreden sonra bütün tedaviler etkisini yitirmekte olup yineleme gereksinimi ortaya çıkmaktadır.

Aşırı Terleme Tedavisi İçin Klipsleme Yöntemi Nedir?

Klipsleme yöntemi adından da anlaşılacağı gibi ter bezlerinin aşırı çalışmasının önüne geçmek için bezlere bağlı sinirlere klips takılması fazla çalışmasının engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu cerrahi bir yöntem olup son noktada tercih edilecek bir operasyon olma özelliği göstermektedir. Cerrahi olmasına rağmen klipsleme de aşırı terleme için kesin çözüm olamamaktadır. Bu noktada özellikle Türkiye’de terleme tedavisi için teknikler ve araştırmalara fazlaca gelişmemiştir.

Aşırı Terleme Tedavisi İçin Botoks Yöntemi Nedir?

Koltuk altlarında bulunan ter bezleri üzerine uygulanan botoks iğnesi sayesinde ter bezlerinin aşırı çalışması durur ve terleme tedavisi gerçekleştirilir. Botoks tedavisinin ardından koltuk altı bölgesine kimyasal içerikli kozmetik ürünlerin uygulanmaması gerektiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu kimyasalların cilde nüfuz ederek ter bezlerinde tıkanıklıklara neden olması ve yeniden aşırı terlemelerin başlaması mümkün olmaktadır. Aşırı terleme için botoks tedavisi uygulayan hastaların en az 200 gün boyunca şikâyetlerinin büyük oranda azaldığı gözlemlenmiştir. Botoks terlemeyi ve terlemenin etkilerini azaltsa da ter kokusunun önüne geçememektedir. Botoks iğnelerinin uygulanmasının ardından hastanın dikkat etmesi büyük önem taşımaktadır.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.