Ameliyatsız Bacak ve Ayak Bileği İnceltme

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son dönemde estetik operasyonlar arasında popülaritesi oldukça artan bir alan daha var. Bacak ve Ayak Bileği İnceltme… Şüphesiz ki bir çok kadın ince ve zarif ayak bilekleri ve bacaklara sahip olmanın karşı cins tarafından çekici sayılmanın kriterlerinden biri olduğunu düşünüyor. İnce ve zarif ayak bilekleri öncelikle kadınların kendini iyi hissetmesinde ve özgüvenlerinin tam olmasında önemli rol oynuyor. Hatta güzelliğin tanımında 3″B” nin (Boyun, Bel ve Bilek) ince olması gereklidir şeklinde formüle edildiği düşünülüyor.

Estetik ve güzel görünümün yanı sıra baca ve ayak bileklerinin kalın olması farklı sıkıntılara da sebep olmaktadır. Örneğin bir çok kadın bu sebeple çizme giyememektedir. Zayıflamak, kilo vermek te bu alanda çok etkili sonuçlar vermiyor.

Ameliyatsız ayak bileği ve bacak inceltme

Son bir kaç yıl öncesine kadar pek çözümü olmayan bu soruna son yıllarda öncelikle liposuction ameliyatı ile çözüm bulundu. Ardından ise gelişen teknolojiler sayesinde ameliyatsız ayak bileği ve bacak inceltme yöntemleri geliştirildi. Lazer, ultrason ve radyofrekans teknolojilerindeki gelişmeler bu konuda yeni yöntemlere olanak sağladı. Çok ileri derecede bacak ve ayak bileği kalınlığı olan kadınlarda minimal invaziv bir yöntem olan lazer lipoliz (slim lipo) bu problemin çözümünde çok etkindir. Bu alanda etkili olan bir diğer yöntem ise Ultrashape tekniğidir. Ultrashape ile yüksek enerjili odaklı ultrason teknolojisi uygulanmaktadır.

Türk plastik cerrahlar Lazer Lipoliz alanında oldukça iyiler ve bu alanda önemli rol oynamaktadırlar. Superplast Estetik Cerrahi doktorları tarafından yurt içi ve yurt dışı olmak üzere pek çok yerli ve yabancı plastik cerraha lazer lipoliz alanında eğitimler verilmektedir.

3Deep RF teknolojisi nedir?

Ameliyatsız bacak ve ayak bileği inceltme uygulamalarında teknik hastanın durumuna göre belirlenir. Hafif yada orta dereceli kalınlığı olan bayanlara 3Deep RF teknolojisi uygulanmaktadır. Bu yöntemde çok kutuplu radyofrekans teknolojisi uygulanmaktadır. 3Deep RF uygulamalarında herhangi bir anestezi uygulanmaz.  Birçok ameliyatsız uygulamanın en güzel yanı da budur. İşlem cilt üzerinden ortalama 20 dakika kadar (tek bacak için verilen süredir) uygulanır ve çoğunlukla 5-6 seans ile istenilen sonuçlara ulaşılmaktadır.

Ameliyatsız yöntemlerin diğer güzel yanlarından biri de iyileşme sürecinin olmamasıdır. bu sebeple oldukça fazla tercih ediliyorlar.  Uygulama bittiğinde hemen sosyal hayatınıza dönebilmektesiniz. İşlemin tam olarak etkisini göstermesi ve tüm seansların bitmesinden sonra olur. Bu da ortalama 1 ay kadar sürmektedir.

Güzel ve olumlu sonuçlar veren diğer teknik ise odaklı yüksek enerjili odaklı ultrason teknolojisinin kullanıldığı Ultrashape yöntemidir. Bu sistem ses dalgalarıyla yağ hücrelerinin parçalanması prensibine dayanır. Bu işlemde de anestezi uygulanmamaktadır. Her bir bacağa/bileğe 3-4 seans uygulanır. İlk etkiler 15. Gün sonra ortaya çıkar. Kesin sonuç son uygulamadan 1,5 ay sonra kendini gösterir. İşlem ağrısızıdır ve her bir bölge için yaklaşık 30 dakika sürer. İyileşme süreci bu yöntemde de yoktur ve kişi uygulama sonrası hemen sosyal hayatına dönebilir.

Çok ileri derece kalınlık olan bayanlara klasik bacak ve ayak bileği inceltme operasyonları önerilmektedir. Bu yöntem liposuction ile yapılmaktadır. Cerrahi müdahale içermektedir ancak olumlu sonuçlar alınmak isteniyorsa bu yöntemin tercih edilmesi daha doğrudur.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.