Lazer Epilasyon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aşırı tüylenme; kalıtımsal, hormonal veya kullanılan çeşitli ilaçlardan kaynaklanabilmektedir. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için günümüzde kullanılan ağda, jilet, ip, cımbız ve kimyasal tüy dökücüler ile kalıcı çözüm elde edilememektedir. Kozmetik dermatoloji, teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği sektörlerden birisidir. Bu sayede Alexandrite ve Nd:YAG Lazer gibi lazer epilasyon sistemleri gelişmiştir. Lazer epilasyon, lazer ışınları yardımı ile istenmeyen tüylerin kalıcı bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayan bir işlemdir. Kıl ve cilt tipine bağlı olarak lazer epilasyon işlemi, ortalama 5 ile 8 seans arası sürmektedir. Bu süre değişik cilt ve kıl tiplerinde daha da uzun sürebilir. Uzman hekim ve estetisyen eşliğinde gerçekleştirilmesi gereken işlem kişiye göre farklılık gösterebileceğinden her bireyde yüzde yüzlük bir başarı görülmeyebilir.

Lazer Epilasyon İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Belirli dalga boylarında ışık enerjisi kıl köklerinde bulunan melanin pigmenti tarafından absorbe edilir ve ısı enerjisine dönüştürülür. Isı enerjisi ile ısısı artan kıl kökleri yanar ve bir daha bu köklerden kıl çıkmaz. Hassas ciltli hastalar için gerek görüldüğü takdirde doktor kontrolünde bölgeye lokal anestezik krem uygulanabilir. Ciltte tahrişi önlemek için buz uygulanması mümkündür. İşlem yapılacak bölgede ben varsa üzeri kapatılmalıdır. Lazer epilasyonda kullanılan cihazlardaki ışın, siyah renk tarafından emilen bir dalga boyuna sahiptir. Bu sebeple ciltten daha açık renkli kıllara işlem yapılması uygun değildir. İşlem yapan ve yaptıran kişinin de açık renk giysiler giymeye özen göstermesi gerekmektedir. Koyu renk ciltlerde renk açıcı kremler kullanılır, bronz ciltler ise orijinal tene dönünceye kadar işlem yapılmaz.

Lazer Epilasyon Uygulanan Bölgeler

Genel olarak en çok lazer epilasyon uygulanan bölgeler koltuk altı, genital bölgeler, bikini bölgesi, bacaklar, yüz, sırt, göğüs, kol, bıyık, çene, ense, sakal üstü, boyundur.

Lazer epilasyon işlemi sonrası

Lazer epilasyon işlemi sonrası 24 saat boyunca hiçbir kozmetik ürün işlem yapılan bölgeye uygulanmamalıdır. Ayrıca işlem sonrası su ile temastan kaçınılmalıdır. Nemlendirici kullanılabilir. Özellikle kuru ve hassas ciltler nemlendirici muhakkak kullanmalıdır. Ayrıca batığı olan hastaların buna daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. İşlemden 1 hafta sonra bu kişilere bol bol kese yapmaları önerilir. Bölge, her seanstan sonra en az bir hafta güneşten korunmalı, gerekirse yüksek faktörlü güneş kremi sürülmelidir. İşlem öncesinde olduğu gibi bir sonraki seansa kadar kıl kökünü çıkararak alan ağda gibi işlemler yapılmamalıdır. İhtiyaç duyulursa daha önce olduğu gibi kıl kökünü çıkarmayacak şekilde yüzeysel tıraş yöntemiyle kısaltılabilir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.