Mutlaka Oynamanız Gereken Oyunlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İşte okuyucularımız için 2016 yılı içinde PlayStation, Xbox ve Pc’ler için piyasaya sürülen ve sürülecek son yıllara damgasını vuran oyunlara ait bir liste.

Çoğu devam oyunu niteliğinde olan bu oyunlara ait künyeleri, kısa bilgilendirme ve sistem gereksinimlerini sizler için araştırdık. İşte oyun meraklılarının mutlaka oynaması gereken oyunlar…

Final Fantasy XV

Square Enix, yeni Final Fantasy oyunu üzerinde oldukça yoğun çalışıyor. Oyuncular ile uzun bir birlikteliği olan Final Fantasy XV ile seriye yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. PlayStation 4 ve Xbox One oyun platformları için geliştirilen oyun, Final Fantasy serisinin onbeşinci bölümü.

Final Fantasy XV Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2016
Seri: Final Fantasy
Yayıncı: Square Enix
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One
Tasarımcılar: Tetsuya Nomura, Wan Hazmer, Diğer
Geliştiriciler: Square Enix, XPEC Entertainment, HexaDrive

Forza Horizon 3

Avustralya’da geçen oyunda 350’den fazla araç çeşidi oyuncuları bekliyor. Büyük bir haritaya sahip oyunda; Orta Avustralya’nın çölleri, kanyonları, balta girmemiş yağmur ormanları, Gold Coast sahillerine kadar bir çok lokasyon mevcut.

Araç kullanımında tam kokpit görünümleri, çalışan aydınlatmalar ve silecekler gibi ayrıntılarla Forza Horizon yeniden tasarlanmış. Oyun bu yeniliklerle oyunculara yeni sürücü deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Oyunda çeşitli araçlarla kapışacağınız gibi sürat teknesi ve hatta devasa bir zeplinle yarışmanızda mümkün. Sekiz farklı radyo istasyonu bulunan oyunda zengin bir müzik deneyimi de yine oyuncuları bekliyor. Ayrıca oyunun online modu 4 Kişiyi destekliyor. Eşli Oyun modunda oyuncular ilk kez arkadaşlarıyla birlikte yarışabilecek.

Forza Horizon 3 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 27 Eylül 2016
Seri: Forza
Geliştirici: Playground Games
Yayıncı: Microsoft Studios
Platformlar: Xbox One, Microsoft Windows

Mafia III

Açık bir dünyaya sahip olması beklenen Mafia 3’te, oyun içi karakterler oyun ilerledikçe oyuncuya karşı olumlu yada olumsuz duygular geliştireceği belirtiliyor. Yani oyun ilerledikçe dostlar ve düşmanlar kazanılacak. Oyunda multiplayer sisteminin bulunmayacağı belirtilmiş. Tekli oyuncu sistemine paralel olarak, derin bir senaryoya bağlı bir oynanış oyuncuları bekliyor.

Mafia III Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2016
Yayıncı: 2K Games
Seri: Mafia
Tasarımcı: Matthias Worch
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, oS X
Geliştiriciler: Hangar 13, 2K Czech

Gears of War 4

Oyunun konusu özetle şöyle, köylerine yapılan saldırıdan son anda kurtulan JD Fenix ve arkadaşları Kait ve Del, sevdiklerini kurtarmak ve korkunç yeni düşmanının yerini keşfetmek zorunda. Yerel olarak bölünmüş ekranla, Xbox Live ya da LAN üzerinden oyuncular arkadaşlarıyla iki oyunculu birlikte mücadele görevi oynabiliyor. İki kişili oyunlarda karakter olarak Kait ya da Del’i seçebilirsiniz. Oyunda dört kişilik bir ekipte oluşturulabilir.

Gears of War 4 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2016
Geliştirici: The Coalition
Seri: Gears of War
Yayıncı: Microsoft Studios
Platformlar: Xbox One, Microsoft Windows

Battlefield 1

Açık betasına 13.2 milyon kişinin katıldığı oyun 1.Dünya savaşında geçiyor. İngilizleri ve Osmanlı İmparatorluğu askerlerini yönetebildiğimiz oyunda; Tarruz, İzci, Destek ve Sihhiyeci sınıfları bulunuyor. Zırhlı tren, hücum atları, tanklar ve dönemin araçları oyuna eğlence ile taktik katan taşıtlar. Terminatör’ü andıran boyundan büyük silahıyla (1918 Tankgewehr) tank avcısı, ateşe dayanıklı giysisi ile alev makinesi oyunda bulunan elit sınıf askerler. Oyunla ilgili detaylı bilgi için Battlefield 1

Battlefield 1 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 21 Ekim 2016
Geliştirici: EA Digital Illusions CE
Seri: Battlefield
Tasarımcı: Daniel Berlin
Yayıncı: Electronic Arts
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Civilization VI

Sid Meier’in yarattığı Civilization, oyuncuların zamana meydan okuyan bir imparatorluk kurmaya çalıştığı, sıra tabanlı bir strateji oyunu. İlk oyunu 1991 yılında çıkan sıra tabanlı strateji oyunu Civilization, Taş Devri’nden Bilgi Çağı’na kadar uzananan bir uygarlık geliştirme ve önderlik etme oyunu.

Civilization VI ile şehirler artık haritada fiziksel olarak genişliyor. Teknoloji ve kültüre dair etkin araştırma yeni ihtimaller ortaya çıkarıyor ve rakip liderler, siz oyunda zafer elde etmenin beş yolundan biri için yarışırken tarihsel izlerine dayalı kendi gündemlerinin peşinde koşuyor.

Civilization VI Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 21 Ekim 2016
Seri: Civilization
Geliştirici: Firaxis Games
Yayıncı: 2K Games
Tasarımcı: Ed Beach
Platformlar: Microsoft Windows, Kişisel bilgisayar, Linux, Mac OS

The Elder Scrolls V: Skyrim


The Elder Scrolls V: Skyrim (Special Edition)

200’den fazla “Yılın Oyunu” ödülü alan The Elder Scrolls V: Skyrim, The Elder Scrolls V: Skyrim, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilip Bethesda Softworks tarafından piyasaya sürülen serbest dünya tipi aksiyon RPG video oyunudur. Special Edition içerisinde yeniden düzenlenmiş görseller ve efektler ile birlikte oyunculara yeni özellikler, ekstralar ve beraberinde eklentiler sunuyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim — Special Edition Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 28 Eki 2016
Seri: The Elder Scrolls
Geliştirici: Bethesda Game Studios
Ödüller: VGX En İyi RPG Ödülü, VGX Yılın Stüdyosu Ödülü, Diğer
Platformlar: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows
Tasarımcılar: Emil Pagliarulo, Bruce Nesmith, Kurt Kuhlmann

Titanfall 2

Respawn Entertainment’ı kurmadan önce Call of Duty serisinde bulunan ikili Jason West ve Vince Zampella, ilk oyunları Titanfall ile başarılı bir başlangıç yapmışlardı. Ama oyunda bulunmayan hikaye modu Titanfall’ı biraz baltalamıştı (aynı duyguları Left for Dead serisindede yaşıyoruz). Eleştirilere kulak tıkamayıp yeni oyun Titanfall 2’de hikaye modu eklenmiş bu da online oyun öncesi hem hazırlık olmuş hemde oyunun oynanma süresini uzatmış.

Titanfall 2’de özellikle seslendirme ve müzik atmosferi tamamlayan başlıca ögeler olmuşlar. Oyunun müzikleri Stephen Barton tarafından bestelenmiş. Oyunun grafik ve görselleri en iyisi değil ama yeterli. Ortalama bir yapay zekaya sahip oyunda kullandığımız dev robotlar için es geçilmemiş olan Boss Savaşları oyunu daha da eğlenceli hale getiriyor(Özlemişiz).

Her yeni oyunda olduğu gibi Titanfall 2’yi yüksek detaylarda oynamak için biraz ortalamanın üstünde bir PC sahibi olmanız gerekmekte. Bellek ve ekran kartı açısından Battlefield 1 ile denk sistem gereksinimi duyan Titanfall 2, işlemci konusunda ise biraz daha az talepkar.

Titanfall 2 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2016
Seri: Titanfall
Geliştirici: Respawn Entertainment
Ödüller: Game Critics Awards 2016 “En İyi Çevrimiçi Çok Oyunculu”
Yayıncı: Electronic Arts
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Call of Duty: Infinite Warfare

FPS denildiğinde günümüzde oyuncuların aklına ilk olarak Medal of Honor serisini tahtından eden Call of Duty ve Battlefield isimleri geliyordur. Bu iki oyun özellikle çevirimiçi özellikleri ile FPS dünyasını ileri götüren yapımlar olmuştu. Fakat son bir kaç yıldır aynı oyunları tekrar ısıtıp oyuncuların önüne sunan Call of Duty’nin sonunu pek iç açıcı görmüyoruz.

Şu aralar Battlefield 1. Dünya Savaşı’na, Call of Duty ise uzaya gitmiş durumda. Battlefield 1 için işler yolunda ve gelen yorumlar oldukça iyi. Ama aynısını Call of Duty: Infinite Warfare için söylemek zor. Çünkü oyun özellikle çoklu oyuncu modunda hiç bir geliştirme yapmamış hatta haritalar bile aynı gibi. Özetle ülkemiz için pahalı sayılabilecek bir fiyatı Call of Duty: Infinite Warfare için vermek hiçte mantıklı gelmiyor. Peki diyeceksiniz madem durum böyle oyunu neden listeye koydunuz. Yorumu oyunseverlere bırakıyoruz.

Hatırlarsanız, Battlefield 1’în tanıtım fragmanı en çok beğenilen oyun fragmanı olurken, Infinite Warfare’in tanıtım fragmanı en çok “beğenilmeyen” oyun fragmanı olmuştu. Bizde sizinle Jon Snow’lu tanıtım videosunu paylaşmayı uygun bulduk. İyi seyirler…

Call of Duty: Infinite Warfare Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2016
Seri: Call of Duty
Geliştirici: Infinity Ward
Tasarımcı: Joe Cecot
Yayıncı: Activision
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Dishonored 2

Tam 4 yıl önce hayatımıza giren Dishonored oyununu, bende Steam üzerinden indirimli alıp afiyetle oynamıştım. Tabi yanında bir sürü ücretsiz DLC paketleri ile birlikte. Hikaye odaklı (sağlam bir hikaye diyebiliriz) bir oyun olsa da, oyun mekaniklerinin sunduğu özgürlük sayesinde farklı stratejiler ile sonuca gitmemize olanak sağlıyordu Dishonored. Tabi benim gibi steam başarımlarınıda tamamlamak isteyenlerdenseniz o zaman oyun süresi oldukça uzayıp gidiyordu.

Dishonored 2’de benzer özgür bir yapıya sahip olarak oyuncular ile buluşacak. Ve bu kez tek değil iki ana karakterimiz var. Dishonored 2 aslında oynanış mekanikleri, ve geçtiği dünya olarak çok da farklı olmayacak. İlk oyunda ki gibi Dunwall’da başlayıp Karnaca’da devam edecek ve bir bakıma ilk oyunun devamını konu alacak. İlk oyunun başında kraliçe Jessamine Kaldwin, ana karakterimiz Corvo Attano ve kraliçenin kızı Emily Kaldwin’in önünde bir suikastçi birliği tarafından öldürülmüş, cinayeti de Corvo Attano’ya yıkılmıştı. Zaten oyunun ismi de bir bakıma buradan geliyordu. Büyük bir asker olan Corvo’nun adını temizlemek ve adaleti sağlamak.

Görseller ve videolardan gördüğümüz kadarıyla id Tech 5 tabanlı bir oyun motoru olan Void’i kullanan Dishonored 2’den oldukça ümitliyiz. Merakla bekliyoruz efendim.

Dishonored 2 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2016
Seri: Dishonored
Geliştirici: Arkane Studios
Yayıncı: Bethesda Softworks
Tasarımcı: Dinga Bakaba
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Watch Dogs 2

2014 yılında piyasaya sürülen Watch Dogs Ubisoft’un tanıttığı kadar iyi ve etkileyici olmadığı için iyi bir oyun olmasına rağmen büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Tanıtım videolarında grafikler, oynanış mekanikleri, şehir görselleri ve çok diğer ögeler oldukça etkileyici ve gerçekçiydi. Ama oyunla tanışınca karşılaşılan zayıf sürüş mekanikleri ve düşürülmüş grafiklerdi.

Oyunun ana hikayesi güncel konulardan biri olan hackerlıktı. İlgi çekici bir ana karakter ve sürükleyici bir hikayeye sahip olan Watch Dogs her şeye rağmen güzel bir oyundu.

Serinin ikinci oyunu olan Watch Dogs 2 15 Kasım’da piyasaya çıkacak. Yeni oyunda da tıpkı ilk oyunda olduğu gibi sınırsız hack kabiliyetine sahip olacağız. Bu kez ilk oyundaki Aiden Pearce’den farklı olarak daha kendine has ve günümüze daha uygun bir karakter olan Marcus Holloway’i oynayacağız. San Francisco’da geçecek olan Watch Dogs 2’nin haritası, ilk oyunun haritasına oranla çok daha büyük ve detaylı bir şekilde karşımıza çıkacak.

Watch Dogs 2 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2016
Seri: Watch Dogs
Geliştirici: Ubisoft Montreal
Yayıncı: Ubisoft
Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Dead Rising 4

Dead Rising 4, Capcom Vancouver tarafından geliştirilen serinin yeni oyunu. Yine ilk oyunda da ana karakter olan fotoğrafçı Frank West’i yöneteceğimiz Dead Rising 4, Aralık 2016 tarihinde piyasaya sürülecek. Açık dünya zombi temalı oyun ilk olarak Windows 10 ve Xbox One için çıkış yapacak. Ardından PlayStation 4 için de gelecek.

Dead Rising 4, bu kez bizlere co-op modu sunacak. Oyunun 6 Aralık tarihinde Xbox One ve Windows 10 için çıkış yapması planlanıyor. Microsoft’un haziran ayında yaptığı açıklamaya göre de Dead Rising 4; 90 gün boyunca Windows 10 platformuna, 1 yıl boyunca da Xbox One platformuna süreli özel oyun olacak.

Son olarak Dead Rising 4, Xbox One üzerinde ön yüklemeye açıldı ve oyunun 36.32 GB indirme boyutu olduğu da ortaya çıktı.

Dead Rising 4 Çıkış Tarihi ve Diğer Bilgiler
Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2016
Geliştirici: Capcom Vancouver
Seri: Dead Rising
Platformlar: Xbox One, Microsoft Windows
Yayıncılar: Capcom, Microsoft Studios


Share.

About Author

Teknoloji Kurdu, Bilim İnsanı...

Comments are closed.