Botoks Nedir? Nasıl Yapılır?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Estetik alanında ameliyatsız şekilde uygulanan en bilindik yöntem Botoks’tur. Clostridium Botulinum denen bir bakteriden elde edilerek üretilen toksin olmasıyla birlikte, bu bakteriden tıp dünyası farklı alanlarda birçok defa faydalanmıştır. Toksin kanın içine verildiği vakit, kasın geçici olarak felç ve zafiyet geçirmesine sebep olur. Böylece kaslar bir süreliğine eski gücünde kasılamazlar. Bu da cilt kırışıklıklarında oldukça etkili bir kullanım alanı oluşturmuştur. Botoks kısa süren ağırısız bir işlemdir.

Botoks nasıl yapılır?

Botoks nasıl yapılır? diye birçok soru hala insanlar tarafından sorulmakta; bu yüzden kısaca size uygulanış şekli hakkında bilgi vermemiz gerekirse şu şekilde anlatabiliriz:

Botoks local anestezik bir krem kullanılarak uygulanır ve kırışık bölgeler uygulama alanı olarak seçilir. Etkisi ortalama 4 ile 6 ay sürer. Bu süre boyunca mimikler ve kaslar eskisi gibi aktif kullanılamıyacağından cilt olduğundan daha ışıltılı gözükmektedir. Yüzün üst bölgesinde bulunan, kaş arasındaki dik ve yatay çizgilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Botoks etkisini, uygulama yapıldıktan 3 gün sonra göstermektedir. Ortalama 9-10 gün gibi bir süre boyuncada kontrole gelinmesi gerekmektedir. Bazı kaslara verilen doz yetersiz gelirse eğer, o bölgere küçük dozlar tekrar uygulanmaktadır. 6 ayda bir düzenli olarak botoks uygulayan kişilerin bazı mimikleri eski gücünü kullanamamasından dolayı bazı mimikler etkisini kaybedebilir ama bununla birlikte kırışıklıklarda gözle görülür bir azalma olduğu gözlemlenmiştir.

Kas ve sinir hastalıkları olan kişilere botoks uygulaması genelde gerçekleştirilmez. Botoks hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Bunun aksi durumlarında ise tıbben ve hukuken cezai yaptırımları bulunmaktadır. Botoks uygulanacak bölgenin anatomisini, kas yapısını, deri yapısını daha iyi bildiklerinden dolayı dermatolog ya da plastik cerrahlar tarafından uygulanması en doğru seçenektir. Botoks uygulamaları için bir diğer kullanım alanı da aşırı terleme tedavisidir. Bazı insanların koltuk altlarında, el içerisinde veya ayak tabanında oluşan terleme botoks yöntemi ile tedavi edilebilmektedir.

Botox uygulanırken uygun dozda sulandırma işlemi sonrası 15-20 dakika kadar ksıra bir sürede işlemi tamamlamış olur. Sulandırılan ilacın küçük bir miktarı tedavi edilmiş bölgedeki kaslara enjekte edilir. Bu prosedür tedavi odasında siz dik bir pozisyonda oturuken uygulanır ve çok hızlı gerçekleşir. Uygulamadan sonra 1-2 saat süreyle dik bir pozisyonda kalmak botoks ilacının enjekte edilen yerde kalması açısından önem taşımaktadır. Ve bu süre içerisinde enjekte edilen kaslara egzersiz uygulanması da gerekmektedir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.