Türkiye’nin En Popüler 6 Kayak Merkezi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Havaların soğuması ve yılın ilk karının yüksek tepelere düşmesi ile birlikte kayak merkezlerinde yapılacak Kış Tatili de gündeme gelmeye başladı… Türkiye ise kayak merkezleri bakımından oldukça zengindir. Eğlenceli bir kış tatili geçirmek isteyenlerin başlıca adresi olan kayak merkezleri, sunduğu zengin aktivite ve etkinlik imkanlarıyla kış sporlarının yanında farklı etkinlikler ile eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Gelin ülkemizde bulunan başlıca kayak merkezlerinin genel özelliklerini sizinle paylaşalım.

1- Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi, kayak imkanlarının yanında yoğun etkinlik programı ile de dikkat çekmektedir. Aralık ve Nisan ayları arasında hizmet veren kayak merkezi; 7 teleski, 5 telesiyej, 1 cable car ve farklı zorluk derecelerindeki toplamı 25 km’yi bulan 11 adet pisti ile misafirlerine eğlenceli anlar vadetmektedir. Uludağ Kayak Merkezi’nde ücretli olarak kayak eğitimi alabilir, kayak ekipmanları kiralayabilirsiniz.

kayak-merkezleri

2- Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum’un soğuk ikliminden dolayı Aralık’tan Mayıs ayına kadar kayak yapabilme imkanı sunan Palandöken Kayak Merkezi, 3185 metrelik zirve yüksekliğine sahiptir. 1 teleski, 5 telesiyej, 1 babylift, 1 gondol lift ve uzunluğu 12 km’yi bulan 22 pist ile hizmet veren Palandöken Kayak Merkezi, kayak severler tarafından tercih edilen toz kar ile meşhurdur. Palandöken Kayak Merkezi’nde ücretli olarak kayak eğitimi alabilir, kayak ekipmanları kiralayabilirsiniz.

3- Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu’da bulunan Köroğlu Dağları’nda bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, Aralık ve Mart ayları arasında hizmet vermektedir. Toplamda 9 adet lift ile hizmet veren kayak merkezi 12 km’yi bulan 12 piste ev sahipliği yapmaktadır. Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ücretli olarak kayak eğitimi alabilir, kayak ekipmanları kiralayabilirsiniz.

4- Kartepe Kayak Merkezi

Kocaeli’de bulunan Kartepe Kayak Merkezi, özellikle İstanbul’a yakın konumu nedeniyle hafta sonu kaçamağı olarak değerlendirilmektedir. Aralık ve Mart ayları arasında hizmet veren kayak merkezi; 3 adet telesiyej, 1 teleski ve 12 pisti ile misafirlerine kayak zevki yaşatmaktadır. Kartepe Kayak Merkezi’nde ücretli olarak kayak eğitimi alabilir, kayak ekipmanları kiralayabilirsiniz.

5- Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri’de bulunan Erciyes Kayak Merkezi, Aralık ve Mart ayları arasında hizmet vermektedir. Kayak merkezinde 4 telesiyej ve 2 teleski ile kayak zevkini yaşayabilirsiniz. Erciyes Kayak Merkezi’nde ücretli olarak kayak eğitimi alabilir, kayak ekipmanları kiralayabilirsiniz.

kayak-sevenler

6- Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars’ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, benzeri sadece Alp Dağları’nda görülen kristal kar ile meşhurdur. Kayak sporu için oldukça elverişli olan kayak merkezi, toplamı 12 km’yi bulan 5 farklı pist ve 2 adet telesiyej ile misafirlerine hizmet vermektedir. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde ücretli olarak kayak eğitimi alabilir, kayak ekipmanları kiralayabilirsiniz.

Siz de Ekonomik Kayak Otelleri arasından size en uygun olanı seçin Kış Fırsatları‘ndan da yararlanarak eğlenceli kayak tatilizi planlayın.

En uygun kayak tatili için 2017 Kayak Otelleri Fiyatları‘nı takip etmeyi unutmayın!

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.