Şifalı Kızılcahamam Kaplıcaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başkentimiz Ankara denizden mahrum diye kimi zaman hor görülse de aslında kendine has güzellikleri olan bir ilimizdir. Tarihten izler taşıyan sokakları, tarihi güzellikleri, Atamızın ebedi ikametgahı Anıtkabir’i, Kuğulu Park, Botanik Park, Güvenpark gibi şehrin içinde olduğunuzda bile şehirden uzakta gibi hissettiren mekanları, Eymir ve Mogan Gölü gibi doğal güzellikleri ve şifa dağıtan Kızılcahamam kaplıcaları ile aslında Ankara gezilecek yerler açısından zengindir.

Ankara görülecek yerler listesini uzun uzadıya açıklamanın bir başka yazının konusu olduğuna inanarak şimdi biraz Kızılcahamam’dan bahsetmek istiyoruz. Ankara’nın kuzeyinde yer alan bir ilçe olan Kızılcahamam dağlık ve ormanlık bir alan üzerine kuruludur. Ortaokul – lise yıllarındaki bilgilerimizi yoklarsak, bir yerde dağlık bölge varsa fay hatları da vardır. Fay hattı varsa yer altından ısınarak gelen ve yeryüzüne çıkarken sıcaklığın etkisiyle pek çok minerali de beraberinde getiren şifalı sular da var demektir! Kızılcahamam da bu misal işte…

Kızılcahamam Kaplıcaları

Tarihi çok eskilere dayanan Kızılcahamam kaplıcalarının Roma döneminden beri kullanıldığı bilinmektedir. Türkiye’nin diğer kaplıcaları gibi ünü ülke sınırlarını aşmış olsa da ülkemizdeki termal sağlık turistleri için önemli bir yerdir. Kızılcahamam Ankara’nın merkezine yakın olduğu için özellikle hafta sonları çok sayıda günübirlikçi misafiri ağırlar. Tam bir şifa merkezi olan Ankara Kızılcahamam kaplıcaları çevresinde birbirinden konforlu ve profesyonel olan Kızılcahamam otelleri yer almaktadır. Otellerde termal sular ile dolu yüzme havuzlarının yanı sıra Türk hamamı, sauna ve masaj uygulamarını kapsayan bir SPA merkezi bulmak mümkündür.

Kızılcahamam Termalleri

Kızılcahamam kaplıcaları ve Kızılcahamam termal otelleri Soğuksu Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Ankara’ya 80 kilometrelik mesafede yer alan park; sarıçam, karaçam, köknar ve meşe gibi büyük ağaçların oluşturduğu orman yapısı ile görenleri kendine hayran bırakır. Ayrıca park alanında boz ayı, altın çakal, yaban domuzu gibi hayvanlar ve otuz beşin üzerinde kuş cinsi yaşamaktadır. Ek olarak, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kara akbaba da park içerisinde koruma altına alınmıştır.

Kızılcahamam İçmeleri

Böyle renkli bir tabiatta yer alan ve içme ile banyo kürleri olarak yararlanılabilen Kızılcahamam kaplıcalarının tedavi ettiği çok sayıda hastalık vardır. Kızılcahamam içmeleri; karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsak hastalıkları, metabolizma hastalıklarına iyi gelirken Kızılcahamam banyo kürleri; kalp hastalıkları, dolaşım bozuklukları ve romatizmal hastalıkların tedavisinde etkilidir.

Siz de bu kış kendinize ve sevdiklerinize bir iyilik yapmak isterseniz Kızılcahamam’daki termal otellere gidebilirsiniz. Ankara yakınlarında iseniz tercihinizi Kızılcahamam termal otellerinden yana kullanabilirsiniz.

Kızılcahamam Ulaşım

Ulaşımı çokta zor olmayan Kızılcahamam ilçesi için en elverişli ulaşım karayoludur. Birçok otobüs firmasının hemen her şehirden direk olduğu gibi Ankara üzerinden aktarmalı seferleri de vardır. Ankara’ya kadar geldiyseniz işiniz daha kolay. Belirli saatlerde ilçe için sürekli sefer düzenleyen araçları bulabilirsiniz. Havayolunu kullanmak istiyorsanız öncelikle Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelerek sonrasında karayolu ile devam etmelisiniz.

Kızılcahamam Nerede?

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.