Kuşadası Gezi Rehberi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuşadası birçok kişinin hafızalarına kazındığı gibi İzmir’e bağlı bir tatil beldesi değil aslında. Bu bölge Ege’nin güzide şehirlerinden Aydın’a bağlı durumda.  Kuşadası sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikler ile birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerinin ilgisini çekmeyi başaran bir turizm cenneti. Cenevizliler döneminde bölgenin adı, “Scala Nuova ” olarak anılıyor. Gene geçmişinde ev sahipliği yapmış olduğu Bizans İmparatorluğu döneminde ise  “Ania” adı ile tanınıyor. Tarihi boyunca doğal güzellikleri ve konumu nedeni ile önemli şehir devletlerinin himayesi altında bulunan Kuşadası Cenevizliler döneminde ise oldukça popüler bir ticaret limanı olarak kullanılmış. Günümüzde ise eski bir liman şehri olmasının avantajını kullanarak “kruvaziyer turizmi” ile ön plana çıkıyor.

Kuşadası Gezilecek Yerler

Kuşadası bir turizm bölgesi içerisinde bulunması nedeni ile çevresinde çok sayıda gezilecek ve görülecek yer bulmanız mümkün. Seyahate çıkmadan önce, Kuşadası’nda geçireceğiniz zamana uygun bir plan yaparak bu yerleri gezebilirsiniz. Kuşadası’nda yer alan “Kaleiçi Cami” dönemin önemli sadrazamlarından biri olan Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış. Sadrazamın babasının bir nalbant olması nedeni ile bu lakabı aldığı söyleniyor. İslam Mimarisi açısından güzel bir örnek teşkil eden cami Kuşadası’nda görmeniz gereken yerlerden biri.

Kuşadası Milli Parkı

Seyahatiniz sırasında Kuşadası’nda mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir diğeri ise “Kuşadası Milli Parkı.” Bir yanınız yeşilin dalgalanan tonları ile süslenmişken diğer bir tarafınız mavi derinliklerde kayboluyor. Milli Park içerisinde bölgeye özgü endemik bitki türlerini görebiliyorken ayrıca domuz, Anadolu parsı, sincap vb. çok sayıda canlı ile de karşılaşabilirsiniz. Park alanı boyunca birçok koy görmeniz mümkün ancak özellikle Kalamaki Plajlarını ziyaret etmeniz yerinde olacaktır.

Güvercin Adası

Güvercin Adası, her yıl birbirinden farklı kuş türlerinin ziyaret ettiği bir nokta. Bu nedenle bölgeye ismini vermiş. Bu küçük yarımada üzerinde bir de kale bulunuyor. Döneminde denizden gelen saldıralara karşı önlem amaçlı oluşturulan kale günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Kalenin surlarından bölgenin olağanüstü panaromik manzaralarını izlemek mümkün.

Yılancı Burnu

Kuşadası bölgesinde yerleşimin ilk olarak başladığı nokta olarak Neopolis olarak düşünülüyor. Bölge üzerinde uzun süreli arkeolojik çalışma yapılmamış olsa da “Yılancı Burnu” olarak bilinen alanın oldukça erken dönemlerden kaldığı tahmin ediliyor. Güzel bir yaz tatili sırasında aynı zamanda tarihin tozlu sayfalarına bir yolculuk yapmak isterseniz bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Seyahatten dönüş sırasında sevdiklerimize küçük hediyeler almak güzel geleneklerimizden bir tanesi. Kuşadası’ndan dönerken de sevdiklerinize ufak ama akılda kalıcı hediyeler alabileceğiniz bir yer bulunuyor. Özellikle havanın kararması ile birlikte renkli ışıkları ile dikkat çeken eski çarşıyı gezebilir birbirinden farklı hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Ulaşım

Kuşadası’na ulaşım sağlamak için rahatlıkla kara yolu ya da hava yolu kullanabilirsiniz. Ülkenin hemen hemen her noktasından alabileceğiniz Aydın otobüs bileti ile Kuşadası’na kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Aydın uçak bileti alarak daha kısa sürelerde de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

1 Yorum

  1. Geçen sene gitmiştim bayağı bir yabancı turistte gördüm özellikle Arap turistleri gördüm çok güzel bir mekan herkese gitmesini ve görmesini tavsiye ederim. Ben turla gitmiştim ufak tur firmaları var fiyatlarıda gayet uygun tek başınıza gittiğinizde daha fazla bir maliyetin olacağını düşünmekteyim.