İki Kıtada Yer Alan Tek Şehir: İstanbuL

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bazen , hatta dürüst olmak gerekirse her iş günü trafiğinden şikayetlendiğimiz, kalabalığından dert yandığımız, ilk fırsatta arkamıza bakmadan terk etmek istediğimiz İstanbul hafta sonu gelince gözümüze bir şirin gözükür. Nasıl gözükmesin ki, şirinlikten öte olan pek çok güzelliğe sahiptir. Her şeyden evvel tüm dünyayı kıskandıran bir konuma sahip olup; iki kıtada birden yer alan tek şehirdir İstanbul.

Dünyada eşi benzeri olmayan bu güzide şehir bizlerin hep elinin altında olduğu için olsa gerek pek kıymetini bilemeyiz. Bu yüzden İstanbul’un tadını genelde bi’ martılar, bi’de turistler çıkarırlar. Oysa İstanbullu için dahi daha keşfedilmeyi bekleyen ne çok güzelliğe sahiptir bu kadim şehir. Diyeceğimiz o ki İstanbul gezilecek yerler açısından fazlasıyla zengindir.

İstanbul gezilecek yerler

İstanbul’da görülecek yerler çok olunca ziyaretçisi de çok oluyor tabi ki. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan ve tek başına tüm ülkedeki turist oranının en fazlasına sahiptir. Bu doğrultuda İstanbul otelleri de oldukça fazladır tabi ki. İstanbul’un dilediğiniz semtinde, her bütçeye uygun bir İstanbul oteli bulmak mümkündür. Bunu da İstanbul dışında yaşayan İstanbul severler için peşin peşin belirtmiş olalım.

O zaman şimdi gelin hep birlikte hem İstanbul’da yaşayanlar hem de uzaktan uzaktan İstanbul’u sevmek durumunda olanlar için bir gezi planı çıkaralım. İstanbul’u hakkıyla yaşamak için nereleri gezip görmeli, İstanbul’da nerelere misafir olmalı bir bakalım…

En başta da belirttiğimiz gibi İstanbul gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir kenttir. Dolayısıyla İstanbul’da yapılacaklar listesi aslında çokça uzundur. Ama biz size Tarihi Yarımada içerisinde kalan eserleri saymakla başlayacağız…

İstanbul’da sur içi olarak bilinen, en eski yerleşimlerin bulunduğu eski İstanbul sınırları içinde kalan Tarihi Yarımada İstanbul’da görülmesi gereken ilk yerlerdendir çünkü içerisinde pek çok tarihi güzelliğe sahiptir. Ayasofya Müzesi bunlardan biridir mesela… Dünya çapındaki en gösterişli ve önemli mimari eserlerden biri olan Ayasofya İstanbul’un en önemli simgelerindendir. Bizanslılar döneminde inşasına başlanan eser pek çok badireler atlatmış, çok defa yıkılmış ve yeniden inşa edilmiştir. Osmanlı döneminde Mimar Sinan tarafından restore edilmiştir.

Ayasofya’nın hemen karşısında yer alan Sultan Ahmet Camii de yarımadanın en gösterişli ve en gözde eserlerinden biridir. İçerisinde bulunan mavi çinileri ile anılan cami önemli bir ibadethanedir.
Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Süleymaniye Camii de Tarihi Yarımada içerisinde yer alan en gözde yerlerden olup kesinlikle görülmeleri gerekmektedir.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

1 Yorum