Ege’nin İncisi İzmir

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir, Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olması ile birlikte aynı zamanda üçüncü büyük şehri olma özelliğini de taşımaktadır. Ege bölgesinin sınırları içerisinde yer alan şehir dünyaca ünlü bir fuara ev sahipliği yapması ile birlikte aynı zamanda bir doğal liman şehridir. Geçmişinden günümüze değin uzanan geniş tarihi yelpazesi içerisinde farklı kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bugün de kozpolit bir yapı da olan İzmir, özellikle antik dönemin en gözde şehirlerinden birisidir.

Şehrin coğrafi konumu, yerleşime uygun yapısı ve iklimsel koşulları günümüzde olduğu gibi geçmişte de insanlar tarafından yerleşim merkezi olarak tercih edilmiştir. Bu harika şehre Türkiye’nin hemen hemen her noktasında İzmir otobüs bileti satın alarak kara yolu aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Ulaşım açısından gelişmiş olan bu şehre dilerseniz deniz yolu yada hava yolunu tercih ederek de ulaşım sağlayabilirsiniz.

İzmir’de Gezilecek Yerler

İzmir otobüs bileti satın alarak tarihin farklı kültürlerine ev sahipliği yapmış olan bu şehre vardığınızda gezilecek görülecek pek çok farklı nokta bulunmaktadır. İzmir’in gezilecek yerleri içerisinde doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yerleri ziyaret edebileceğiniz gibi tarihi özellikleri ile ön plana çıkan noktaları da ziyaret edebilirsiniz. İzmir’in ilk aklına gelen sembolü olan saat kulesini ziyaret edebilirsiniz. Saat Kulesi, İzmir’in konak meydanında yer alıyor ve İzmir ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.  Bu kulenin hemen yanında bulunan tarihi Kemeraltı çarşısı da İzmir’in gezilecek yerleri arasında önemli bir konuma sahip. Osmanlı döneminde yapmımı tamamlanan ve yapıldığı günden bu yana ülkenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı çarşısı geçmişi boyunca deprem, yangın gibi nedenlerle tahrip olmuş ancak cumhuriyet döneminde yapılan tadilatlar ile eski ihtişamına kavuşması sağlanmış bir yapı. İzmir’in ilginç ve güzel gezilecek yelerinden bir diğeri ise modern şehrin ortasında yer alan ve bir anda tarihe dalmanızı sağlayan Agora Ören yeri. Bu ören yeri İzmir’e ilk yerleşmlerin başladığı dönemden bu yana şehirde. Bu nedenle güzel şehrimizin geçmişine kısa bir yolculuk yapmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca buradan ve farklı antik kentlerden çıkarılan tarihi kalıntıları görmek için İzmir Arkeoloji müzesine gidebilirsiniz.

İzmir’e Nasıl Gidilir?

İzmir’e deniz, hava ve kara yoluyla ulaşım sağlamanız mümkündür. İster yurt dışından isterseniz yurt içerisinde Adnan Menderes Havalanına uçan seferler için bilet bulabilirsiniz. Türkiye’nin en gözde ve en gelişmiş şehirlerinden biri olan İzmir’e en uygun uçak biletlerini bulmak için ise NeredenNereye.com üzerinden uçak bileti sorgulaması yaparak bilet satın alabilirsiniz.

Kara yolu ile İzmir’e gitmek de oldukça kolaydır. Ülkenin hemen hemen her bölgesinden çeşitli otobüs firmaları tarafından şehre seferler düzenlenmektedir. Yolculuk süresi güzergahıza bağlı olarak değişiklik gösterse de İzmir otobüs bileti aldığınızda firmaların çok büyük bir kısmında televizyon, wi-fi gibi donanımlara sahip olarak şehre yolculuk yapabilirsiniz. Zaman kaybetmeden en ucuz İzmir otobüs biletini almak için ise NeredenNereye.com üzerinden ucuz İzmir otobüs bileti sorgulamanız yeterli olacaktır.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.