Aşırı Terleme Artık Sorun Değil!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Terleme Tedavisi

Yaz mevsiminde sıcak havaların etkilemesiyle aşırı terleme sorununda artış görülür. Aşırı terleme genellikle ayak ve koltuk altında görülüyor ancak tüm vücutta da görülebilir. Aşırı terleme beraberinde kötü kokuları da getiriyor ve buda kişinin sosyal hayatında rahatsızlık veriyor ve olumsuz sonuçlara sebep oluyor. Örneğin aşırı terleme sorunu olan ve elleri sürekli terleyen bir kişi, işi gereği diğer insanlarla sık sık tokalaşmak durumunda kaldığında psikolojik olarak sıkıntı yaşayabiliyor.

Aşırı Terlemenin Sebepleri

İnsan vücudunda yaklaşık 5 milyon ter bezi bulunuyor. Bu ter bezlerinin asli görevi aslında vücudumuzun ısısını ayarlamak. Ter bezlerinin yanı sıra beynimizdeki hipotalamus’ta bu görevle çalışır. Ter bezlerimiz normal seyrinde çalışsa bile sinir sistemimizde oluşan normal dışı durumlar da terlemeye sebep olabilir. Fizyolojik ya da duygusal bir çok etken terlemeye sebep olabilir.

Sonuç olarak vücudumuz he ne kadar normal seyrinde çalışsa ve normal aktivitelerini yapsa da ter bezlerimiz aşırı çalışıyorsa bu bize sıkıntı verecektir. Neyski artık aşırı terleme sorun olmaktan çıkıyor. Terleme sorunu ile ilgili birçok tedavi yöntemi geliştirildi.

Terleme tedavisi için kullanılacak yöntem hastadan hastaya göre değişir ve karar doktorunuz ile birlikte verilir. Her bünye birbirinden farklıdır ve aşırı terlemenin sebebi herkeste aynı olmayabilir. Terleme tedavisi için öncelikle alanında uzman bir doktor ile görüşmelisiniz. Detaylı muayeneden sonra size en uygun tedavi yöntemini söyleyecektir.

Terleme Tedavisi Yöntemleri

Terleme tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri Botoks’tur. Bu uygulama lokal anestezi yöntemi ile kısa sürede uygulanır. Küçük enjektörler aracılığı ile aşırı terlemenin meydana geldiği bölgeye botoks ilacı enjekte edilir. İlacın dozajı yine alanında tecrübeli bir doktor tarafından ayarlanmalıdır. Diğer tüm estetik ve sağlık konularında olduğu gibi bu konuda da güvenilir ve tecrübeli doktorların çalıştığı merkezler seçilmelidir. Botoks ile tedavide etki uygulamanın ertesi günü başlar. Bu sebeple kısa sürede çabuk etki ile en fazla tercih edilen yöntem aslında bu yöntemdir. Ancak bu yöntem geçici bir yöntemdir. Tüm botoks uygulamalarında olduğu gibi etki süresi ortalama 6-8 aydır. Fakat uygulama sık sık tekrarlanırsa daha uzun sonuçlar elde ediliyor.

Terleme soruna karşı aşağıdaki yöntemler de uygulanabilir;

 

  • Pamuklu, hafif ve beyaz renkli kıyafetler seçilmesi,
  • Kurutucu pudra ve solüsyonlar kullanılabilir,
  • Özellikle eller ve ayaklardaki terleme sorunu için kullanılan iyontoforez uygulaması. Bu yöntem hafif ve orta derece terleme sorunu olan kişilerde uygulanmaktadır.
  • Botoks ile terleme tedavisi. Bu yöntem en fazla kullanılan yöntemdir. Kadın erkek herkese rahatlıkla uygulanabilmektedir.

 

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.