Ağva: Hafta Sonu Gidilebilecek Huzurlu Bir Yer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Farkında mısınız bilmiyoruz ama bu yılın da son aylarına gelmiş bulunuyoruz. Zaman su misali gerçekten… Coşkuyla kutladığımız yılbaşı geçti, bayramlar geçti, yıl boyu hayalini kurduğumuz yaz tatil bile geçti… Her güzel şey gibi yaz tatili de çabuk bitti. Ama neyse ki hafta sonları kaçamak yapılabilecek, kısacık da olsa, dinlenmemize imkan tanıyan bir yerler her zaman var.

Tatilsiz duramayanlar olarak biz de düşünmeye ve bu hafta sonu için planlar yapmaya başladık ve dedik ki “Ağva’ya neden gitmiyoruz, sonbaharda çok güzel olur!” İstanbul’un yanı başında yer alan Ağva, Karadeniz kıyısında yer alan inziva merkezi gibidir adeta. Doğayla iç içe olan Ağva Karadeniz sularını karşılayan plajları, Ağva’ya hayat veren Yeşilçay’ı, Göksu Nehri etrafında yer alan tesisleri, tabii yapısı ve her biri huzur saçan Ağva otelleri ile görülmeye değer yerlerdendir.

Yakın bölge otelleri arasında en gözdeleri olan Ağva otellerinin çoğu Göksu Nehri’nin çevresinde yer alır. Nefis bir doğa manzarası sunan bu otellerin nehire bakan ahşap iskelelerinde kahvaltı yapmak, içerilerinde yer alan şöminenin karşısına geçip ısınmak hatta belki bir şeyler yudumlamak ne kadar keyifli olur bir düşünün… Sabahları pencerenizi açtığınızda odanıza şehir gürültüsünün değil de kuş seslerinin dolduğunu düşünün… Egzoz kokusu yerine saf ve tertemiz havayı soluduğunuzu düşünün… Bütün bunlar muhteşem bir hafta sonu dopingi olmaz mıydı sizce de?

İstanbul’dan 130 kilometre uzakta yer alan Ağva’ya ulaşım oldukça rahattır. Şile yolu üzerinden devam ettiğinizde 32 kilometre sonra varabileceğiniz Ağva’ya virajlı bir yol sonrasında ulaşım sağlanır. Adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi olan Ağva’ya vardığınızda sessizliği ve dinginliği resmen hissedebilirsiniz. Özellikle bu mevsimde… Burada huzuru yaşamak için ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler; sevdiğiniz biri, bir kitap, bir fincan çay ya da kahve ve bir dilim kek ile birkaç kurabiye… Bize güvenin bundan çok daha fazlasına ihtiyacınız olmayacak. Zaten amacınız kafa dinlemekse daha fazlası olsun istemeyeceksiniz. Hatta belki telefonlarınızı bile kapatabilir ve Ağva’nın huzurlu atmosferinde bi süre tamamen ulaşılmaz olabilirsiniz.Böylece odanızın nehire bakan köşesine kurulup kitabınızı okuyabilir ya da sevdiğinizle birlikte son derece huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz. Güzel fikir bu! Biraz daha hareketli bir şeyler isterseniz de ormanda ya da nehir kenarında yürüyüşe çıkabilir, balık tutabilir, Ağva köylerini gezebilir ve organik gıda alışverişi yapabilirsiniz.

Bir hafta sonu Ağva’yı ziyaret edecek olanlara şimdiden huzurlu tatiller dileyelim, gitmek için can atan ama zaman bulamayanlara da en kısa sürede bir fırsatını bulmalarını temenni edelim…

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.