Burun Estetiği ve Revizyon Ameliyatı Hakkında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Burun estetiği sağlık açısından yapıldığı durumlarda karar vermesi kolay olan ancak estetik kaygı ile yapıldığında karar aşaması daha uzun süren operasyonlardır. Bu konuda estetik buruna sahip olmak isterken geri dönüşü olmayan sonuçlara maruz kalmak, işini iyi yapmayan doktorlar sayesinde karşılaşılabilecek durumlar arasındadır. Bu nedenle her ne sebeple olursa olsun, burun ameliyatı öncesinde başta doktor seçimi olmak üzere, pek çok detay fazlasıyla araştırılarak karar verilmelidir.

Burun Estetiğinde Doktor Seçiminin Önemi

Burun estetiği özellikle kadınlar arasında mevzu bahis olduğunda değerlendirilmeye alınan ilk kriter, doktor seçimi olmaktadır. Alanında başarılı olan doktorlar tarafından bir şahesere dönüşen burun estetiği ameliyatları, sadece maddi kazancını düşünen doktorlar tarafından ise hayal kırıklığına dönüşebilmektedir. Bu sebeple doktorun tecrübesi ve referans hastaları mutlaka değerlendirilmeli ve bu yönde burun ameliyatı olmaya karar verilmelidir.

Burun Estetiği Ameliyatları Pahalı Mıdır?

Estetik ameliyatların birçoğu keyfi olarak yaptırıldığında sigorta hizmeti kapsamına girmeyen ameliyatlardır. Bu nedenle ameliyatın boyutuna göre, burun estetiği ameliyatlarının fiyatları değişmektedir. Aynı zamanda alanında başarılı olan ve bulunduğu bölgede oldukça popüler olan isimlerde, gördükleri rağbet karşısında operasyon fiyatlarını artırma yoluna gitmektedir. Aynı zamanda doktorun çalıştığı hastanenin prestiji, ameliyat için gerekli olan malzeme ve ekipmanlar, burun estetiği fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Bu sebeple piyasada uygulanan burun estetiği fiyatlarının çok altında hizmet verdiğini savunan doktorlara itibar etmemek ve ömür boyu pişmanlığa neden olabilecek doktor seçimlerinden uzak durmak gerekir.

Burun Estetiği Ameliyat Teknikleri Nelerdir?

Tıptaki adı ile rinoplasti olarak tanımlanan burun estetiği, ülkemizde ergenlik çağını tanımlamış olan bireylerden yetişkin bireylere kadar en çok talep ettiği estetik operasyonların başında gelmektedir. Bu nedenle oldukça ilgi gören estetik burun ameliyatları da çeşitli tekniklerle başarı ile gerçekleştirilmektedir. Burun estetiğine karar vermede etkili olan burun yapısındaki bazı anormallikler ve dış görünüşte güzelleşme isteği burun estetiği ameliyatlarının sayısının artmasına neden olmaktadır. Açık ve kapalı teknikler kullanılarak uygulanan estetik burun operasyonlarında, burundan solunuma engel olan sorunların ortadan kaldırılması ve şeklin önceden tasarlanan yapıya dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Burun Estetiği ve Revizyon Ameliyatı Hakkında

Revizyon ameliyatı, bir kez burun estetiği ameliyatı olmuş olan ancak beklentilerini karşılamayan bir sonuçla karşılaşmış olan kişilere uygulanan ameliyat yöntemidir. Burun estetiği ameliyatları sonucunda alınan sonucun beğenilmemesinde dış görünüş olabileceği gibi, solunuma yaşanan bazı aksaklıklarda revizyon ameliyatına karar vermeye neden olmaktadır. İlk burun estetiğini gerçekleştiren doktor tarafından yapılmayacak olan revizyon estetik burun operasyonu için seçilecek doktorun önemi daha da fazlalaşmaktadır. Bu sebeple ikinci bir estetik burun ameliyatı için acele etmemek ve sağlığınız ve dış görünüşünüz için en iyi doktora karar vermeniz, psikolojik açıdan da yararınıza olacaktır. Aksi takdirde ikinci bir hayal kırıklığı yaşamanız psikolojinizi alt üst edebilir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.