Hz. Muhammed: ‘Allah’ın Elçisi’ 28 Ekim’de Vizyonda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senaryosunu Mecidi’nin yazdığı ve yönettiği, “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” filmi 28 Ekim’de seyirciyle buluşuyor. Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan filmde, Hazreti Muhammed’in doğumundan 12 yaşına kadar geçen yaşamı ile o yıllarda Mekke’de gelişen olaylar farklı bir bakış açısıyla ele alınıyor. “Çağrı” filminin ardından İslam dünyasına ışık tutması beklenen film, 2015’te tamamlandı.

Hz. Muhammed: ‘Allah’ın Elçisi’ Film Oyuncuları;

Sareh Bayat,
Mohsen Tanabandeh,
Rana Azadivar,
Ali Reza Shoja-nuri ve Mina Sadati

Hz. Muhammed: ‘Allah’ın Elçisi’ Film Konusu

Film, 7.yy’da Mekke’de ve Hz.Muhammed’in etrafında gelişen olayları konu ediniyor, Abraha’nın fil ordusuyla Mekke’ye yönelişi sebebiyle Mekke halkı çaresiz kalıyor. Hz. Muhammed’e hamile olan Hz. Amine geri kalan Mekke halkı gibi kaçıp dağlara saklanmıyor. Abraha kimseciklerin olmadığı şehri kolayca ele geçirebileceğini düşünüyor fakat filler Mekke’ye doğru bir adım dahi atamıyor. Ardından milyonlarca ebabil kuşu, Abraha’nın ordusunu taş yağmuruna tutarak yok ediyor. Bu olaydan tam bir ay sonra Hz. Muhammed doğuyor. Hz. Âmine’nin kucağındaki minik bebek dünyayı kökünden değiştirmeye geliyor…

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.