Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları – Kitap Serisi

Ransom Riggs tarafından kaleme alınan bu gotik-fantastik seride Bayan Peregrine ve tuhaf çocukları hakkında hikayeler anlatılıyor. Spoiler vermemek adına konusuna fazla girmeden bahsetmeye çalışalım.

Kitabın ilk basımı 2011 yılında yapılmıştır. Orijinal adı “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children” olan serinin yazarı Ransom Riggs, ilgi çeken bir kurgu hazırlayıp öyküyü fotoğraflarla süslemiştir. Bu fotoğraflar okurken insana ayrı bir keyif veriyor. 🙂

Kısa zamanda ilk roman New York Times Bestseller Listesinde 1 numaraya kadar erişti. Yazarın ilk kitabı onun  fantastik kurgu türünde gayet başarılı olduğunu kanıtladı.

Yaşadığı korkunç aile trajedisi yüzünden Galler kıyılarındaki, dünyadan uzakta kalmış bir adaya yolculuk eden on altı yaşındaki Jacob, burada Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocuklar Yetimhanesi’nin yıkıntılarını keşfetmekle kalmayıp, Bayan Peregrine’in çocuklarının sadece tuhaf olmaktan çok daha fazlası olduğunun farkına varır.

 

Serinin Kitapları:

Kitapların bizdeki baskıları İthaki yayınları tarafından yapılıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse ciltli ve fotoğraflı baskılarıyla, Aslı Dağlı çevirisi ile mutlaka kitaplığınızda olması gereken bir seri. 🙂

  • Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları
  • Gölge Şehir – Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları (İkinci Kitap)
  • Ruhlar Kütüphanesi – Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları (Üçüncü Kitap)
  • Günler Haritası – Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları (Dördüncü Kitap)
  • Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları – Günlük (ilk üç kitabından siyah beyaz fotoğraflar ve alıntılar içeriyor.)
  • Tuhaf Masallar (Bayan Peregrine onlara kucak açmadan önce, tuhafların hikâyeleri Masallar’da anlatılmıştı. )

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları – Film

Amerika’lı yazar Ransom Riggs’in Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları beyaz perdeye de uyarlandı. Jane Goldman’ın senaristliğini yaptığı Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları filminin yönetmen koltuğunda fantastik filmlerden tanıdığımız Tim Burton var. Film kitaplar kadar beğenilmedi ama yinede biraz bahsedelim.

İlk basımı Haziran 2011 yılında yayımlanan kitap, 2012 yılında New York Times’ın en çok satanlar listesinde 1. sıraya kadar çıkmıştı. Haliyle kitabı okuyanlarda filmi merakla bekledi.

25 Eylül 2016 tarihinde Amerika’da gösterime giren filmin bugünkü güncel İmdb Puanı 6.7

110 milyon doları geçen bütçesi nedeniyle merakla beklenen film, 127 dakika uzunluğundaydı. Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları filmi 30 Eylül 2016 tarihinde Türkiye’deki sinemaseverlerle buluştu. Bugün hala internet üzerinden çeşitli platformlarda bu filmi bulabilir ve izleyebilirsiniz.

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları Oyuncu Kadrosu

Filmin oyuncuları arasında Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson ve Judi Dench gibi yıldızlar bulunduruyor. Filmin en güven veren noktası ise bu tarz filmlerde kendini kanıtlamış, yönetmen koltuğundaki Tim Burton.

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları Filminin Konusu

Jake (Asa Butterfiled) farklı dünyalar ve saatleri kapsayan gizemli ipuçları keşfeder. Bu ipuçları onu bir adaya ve bu adada yaşayan gizemli güçlere sahip öksüzlere götürür. Bu öksüzler Bayan Peregrine’in evinde yaşamaktadır. Tabi özel güçleri bulunan öksüzlerin yine kendileri gibi özel güçlere sahip düşmanları vardır.

Gotik havası ve Penny Dreadful serisi ile bu tarz filmlerde görmeye alıştığımız Eva Green olmasa X Men seyrettiğinizi zannedebileceğiniz film için Amerika’lı izleyiciler tarafından, Tim Burton’a yakışmacak şekilde filmin gotik havasını baltalayan efektler kullanıldığı gibi eleştiriler yapılmıştı. Ancak herkesin bakış açısı farklıdır. Her zamanki gibi önyargısız, izleyip görmek lazım.

İyi Seyirler…

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.