Grand Pera’yı 1930’lara Götüren Konser

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi’nin kalbinde yer alan Grand Pera; İstanbul’un en değerli tarihi binalarından, Cercle d’Orient’ı dünya standartlarında bir restorasyon ile eski ihtişamına kavuşturmuş, Emek Sinemasını sürdürülebilir bir anlayışla gelecek kuşaklara tanıştırma imkanı sunmuştur.

Beyoğlu’nda kapılarını sanat severlere açan yaşam merkezi, Grand Pera Emek Salonu, kültür, sanat, eğlence ve modanın hizmetine sunulmuştur. İlk olarak da İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın konserine, ev sahipliği yapmıştır.

Roberto Gianola yönetimindeki orkestra; yeniden düzenlenen Emek Salonu’nda dinleyenlerini, 1930’lu yıllara götürmüştür. İki saat süren konserde; Mozart, Handel, Rossini ve Puccini gibi bestecilerin ünlü eserleri yer almıştır.

Geçmişte de orkestra konserlerine ev sahipliği yapan Grand Pera Emek Salonu’nda; yıl boyunca İstanbul Devlet Opera ve Balesi konserlerinin, düzenleneceği de açıklanmıştır. Ayrıca, ‘Ödünç Yaşamlar’, ‘Fosforlu Cevriye’, İstanbul Uluslararası Kukla Festivali, “Fire of Anatolia Pera” ve Beyoğlu Belediyesi Keman Piyano Festivali de aynı salonda sanat severlerle buluşacaktır.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.