Yurtdışı Tatilini Ucuza Getirmek için Küçük Ama Etkili Tüyolar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gezmek güzeldir; keşfetmek, eğlenmek, öğrenmek… Sık sık seyahat eden insanların en çok karşılaştığı sorulardan biri şüphesiz, “Bu kadar ülkeyi gezmek oldukça maliyetli olmuyor mu,” sorusudur. Elbette bunu sormak da haklılar. Çünkü özellikle üniversite öğrencileri henüz yaşları gençken hem gezmek hem de olabildiğince az para harcamak istiyorlar. Biz de bugün bu konuyu ele alabileceğiz. Ancak son zamanlarda sıklıkla yazılan “4 LİRAYA HİNDİSTAN’A GİTTİ YA DA 200 LİRAYA DÜNYA TURU” gibi sansasyonel bir yazı beklememelisiniz. Aslında yalnızca tatil masraflarınızı kısarak aynı zaman da bazı zevklerinizden ödün vermeden tatil geçirebilmeniz adına birkaç basit ipucu paylaşacağız.

Teknolojinin Nimetlerinden Yararlanın “Artıway” gibi Sistemleri Kullanın

Teknoloji her zaman hayatımıza kolaylık getiriyor. Gezginler de seyahatlerinde elbette ki, günümüzün gelişmelerinden yararlanabilir. Artıway, internet üzerinden gerçekleştireceğiniz alışverişleriniz için çeşitli indirimler ve promosyonlar sunan bir sistem. İsterseniz uygulamanın chrome tarayıcınız için olan eklentisini indirerek yeni çıkan indirimlerden faydalanabilirsiniz. Eklentiyi kurduğunuzda her yeni etkinlikten de haberdar oluyorsunuz. Böylece hem tatilleriniz de hem de diğer alışveriş sitelerinde yer alan avantajlardan anında haberdar olarak faydalanmanıza yardımcı oluyor. Gezginler için en güzel yanlarından biri ise uygulamanın booking üzerinde inanılmaz kampanyalar sağlıyor olması. Artıway üzerinden, booking.com, Atlas Global, Qatar Airways, Rodisson, Hilton, hotels.com, Expedia, rentalcars.com, Accor Hotels, hotelscombined.com gibi yerlerden indirim sağlayabiliyorsunuz elbette zaman geçtikçe farklı platformlarda eklenmeye devam edecektir.

Uygun Fiyatlı Otel Seçmek için Birden Fazla Yolunuz Var..

Aslında anlatmak istediğimiz oldukça basit. Birçok kişi tatilleri için konaklama alanlarına internet üzerinden  rezervasyon yaptırıyor. Ancak neredeyse herkes ezberlenmiş, belirli adresleri tercih ediyor. Booking.com gibi… Evet, belki tanınmış siteler üzerinden uygun fiyatlı oteller bulabilirsiniz. Ancak tek seçeneğiniz bu olmadığını unutmayın. Aynı alan üzerine hizmet sağlan onlarca web sitesi ya da uygulama mevcut. Biraz zaman ayırıp tarama yaptığınızda oldukça iyi rakamlarda tasarruf sağlamanız kuvvet ile muhtemel.

İndirim Fırsatlarını Yakalamak için Kovalayın…

Özellikle sık sık seyahat gezginler için biraz çirkefleşme vakti. Açıkçası bu madde gerçekten önemli ve size faydası olacağından eminiz. Sık sık yolculuğa çıkıyorsunuz öyle değil mi? E tabi aynı zamanda yoğun şekilde internet ile de haşır neşirseniz. Öyleyse gözünüz kulağınız promosyonda olacak. “PROMOSYON,” hece hece bu kelimeyi ezberleyebilirsiniz. Otellerin, uçak firmalarının, tatil ve rezervasyon sitelerinin dönemlik olarak harika indirimleri oluyor. Ancak tabi ki, hepsini aynı anda takip etmek zor. Bu nedenle bir e-posta adresi ile tüm bu uygulamaların e-posta listelerine kayıt olarak düzenli olarak maillerinizi kontrol edebilirsiniz.

Nereye Gideceğinizi İyi Seçin

Asıl amacınız farklı yerler görmek, farklı ülkeleri gezmek ise bu oldukça mantıklı bir kavram. Açıkçası bütçeniz henüz kısıtlı olduğu gençlik yıllarında, “Ben Eyfel Kulesini göreceğim” diye tutturmanın pek de alemi yok. Dünyanın hemen hemen her köşesinde sayısız güzellikler mevcut. Özellikle blogumuzu takip ediyorsanız bu konuda bir hayli fazla yazı yayınladık. Yani alım gücü sizin ülkenizden neredeyse 8 kat daha yüksek Avrupa ülkelerine giderek ucuza kurtulmayı planlamak pek de akıl karı değil. Bu nedenle özellikle öğrencilik dönemlerinde vizesiz gidebileceğiniz, küçük Avrupa ülkelerine ya da Uzak Doğu ülkelerine seyahatler yapabilirsiniz. Bu durum size ayrıca alışılmışın dışında tatil seçeneklerini de beraberinde getirecektir.

Biletleri Önceden Almak Oldukça Faydalı…

Tatil yaparken elbette yalnızca kuru kuruya gezmeyeceksiniz. Gittiğiniz ülkede ya da şehirde katılmak istediğiniz, konserler, festivaller, tiyatrolar ve çeşitli eğlence etkinlikleri olacak. Her ne için olursa olsun plan ve programlama özellikle gezginlerin hayat damarlarından biri. Bu nedenle tatillerinizin zamanını ve gideceğiniz lokasyonu önceden belirlemek oldukça önemli. Planımızı yaptıktan sonra, gideceğimiz yer için katılacağımız etkinliklerin tüm biletlerini önceden satın alırsak tatil bütçemizden tasarruf sağlayacağımız kesin.

NeredenNereye.com Kullanın!

Söz konusu seyahat olduğunda ister yurt dışı olsun isterse yurt içi ihtiyacınız olan en temel şey bilet olacaktır. Uçak bileti ya da otobüs bileti hiç fark etmez, NeredenNereye.com en uygun biletlerin yolcular ile buluşmasını sağlayan bir bilet arama motoru. Yapacağınız basit bir arama sonucunda gideceğiniz lokasyon için hizmet sağlayan uçak ya da otobüs firmalarının en uygun biletlerini karşılaştırmalı olarak görebiliyorsunuz. Dilerseniz kredi kartınız ile taksitli bilet alma imkanınız da bulunuyor.

Daha ne olsun? Kullanın!

 

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.