WhatsApp’dan yeni bir güncelleme ile yanlış mesaj derdine son

Pinterest LinkedIn Tumblr +

En çok tercih edilen mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, yeni bir güncellemeye hazırlanıyor. Yeni gelecek olan güncelleme ile artık yanlışlıkla gönderilen mesaj ya da fotoğraf gibi içerikler karşı tarafa gönderildikten sonra silinebilecek.

Çoğu zaman komedi malzemesi olarak kullanılan ama başa gelince büyük bir kabusa dönüşebilen hatalı gönderimler, dijitalleşen hayatımızın oldukça ciddi sorunlarından biri. Dijital platformlardan yanlış kişiye gönderilen bir ileti yada hatalı bir gönderi telafisi güç sonuçlara yol açabilmekte.

Maillerde bulunan hatalı gönderimlere karşı, 30 saniye içerisinde geri alma özelliğinin bir benzerinin yeni bir güncelleme ile WhatsApp’a da gelebilir.

WhatsApp’tan hatalı gönderileri iptal etme imkanı

WhatsApp, önümüzdeki haftalarda alacağı yeni bir güncelleme ile, yollanan hatalı içeriklerin geri alma özelliğini kullanıcılarına sunacak. Tabi bunu için gönderilen iletiyi, paylaştığınız kişinin görmemiş olması gerekiyor. Eğer gördüyse artık çok geç!

Geliştirmelerde yer alan iOS 2.17.1.869 kodlu beta sürümünde, kullanıcıların gönderdikleri mesajları iptal edebilecekleri ya da mesajları düzenleyebilecekleri gözüküyor.

WhatsApp’ta şu an yolladığınız iletileri sadece yerel olarak, sadece kendi telefonunuzdan silebiliyorsunuz. Karşı tarafa mesajınız, siz silme işlemi yapsanız da iletiliyor. Güncelleme hızlı bir şekilde gelirse, bu yapı tamamen değişecek.

Henüz beta testleri devam eden güncellemenin, WhatsApp’a gelip gelmeyeceğinin garantisi yok. Değişim imkanının bazı riskleri doğurabileceği de değerlendiriliyor. Artık son karar WhatsApp’ın.

Share.

About Author

Teknoloji Kurdu, Bilim İnsanı...

Comments are closed.