Ucuza Uçak Bileti Almanızı Sağlayacak 10 İpucu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

“Uzaklara gittikten sonra tamamen değişmiş biri olarak dönmek gerçek bir mucize.”

– Kate Douglas Wiggin –

Bir söz vardır bilir misiniz? “Bazıları kimsenin hayal edemediklerini gerçekleştirme gücüne sahiptir.” Aslında bu söz, hesap makinelerinin bile günlük kullanımda olmadığı dönemlerde bir makinenin düşünmesini, bir zekaya sahip olmasını hayal eden ve bunu kısmen de olsa başarıp adını tarihe altın harflerle kazımayı başarmış olan bilgisayar bilimlerinin ve yapay zekanın babası olarak kabul edilen Alan Turing için söylenmiş. Kendisini saygıyla anıyor ve gerçekten öğrenilmeye değer hayatını anlatan filmlerden birini izlemenizi tavsiye ediyorum. Ancak bu sözün çok yakıştığı başka bir tarihi olay var benim için; “Wright kardeşler ve ilk uçağı icat etmeleri,” bence sözü tam anlamı ile karşılıyor. Kısacık bir anekdot ile özetlemek gerekirse, ilk uçak yapıldığında dönemin elliye yakın tanınır akademisyeninin bunun mümkün olmadığını ve asla gerçekleşmeyeceğini söylediğini biliyor muydunuz?

Kimseler inanmamış olsa da uçaklar günümüzde hayatımızın çok sıradan bir parçası haline geldi. Elbette bu durum en çok seyahat severlerin işine yaradı. Yer çekimine savaş açan bu aletler sayesinde atalarımızın hayal bile edemediği mesafeleri saatler içerisinde kat edebiliyoruz. Günümüzün en konforlu ve en çok tercih edilen seyahat araçlarından bir tanesi. Uçak yolculuğu harika bir deneyim olmasına karşın, uçak bileti fiyatları bir hayli yüksek olabiliyor. Özellikle sık sık uçuş gerçekleştiren kişilerin yıl sonunda bütçelerine yansıyan yolculuk masrafları bir hayli kabarık olabilir. Biz de sizler düşündük ve nasıl ucuza uçak bileti alınır incelemeye karar verdik.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

 

1 . “Öyle de giderim böyle de giderim.” Esnek Olun.

Aslında oldukça basit bir tavsiye: Uçak biletlerinizin tarihini esnek tutun. Malumunuz özellikle şehirde yaşamını sürdüren bir insansanız çalışma koşulları nedeni ile yılın her döneminde bir tatil fırsatı yakalamanız mümkün olmuyor. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı gibi dönemler sayısı milyonlara varan bir kitlenin tatil için tercih ettiği zaman aralığı. Hal böyle olunca yalnızca bu zaman diliminde bilet bulmak hele de ucuz uçak bileti bulmak neredeyse imkansız hale geliyor.

2 . Fırsat kollayın!

Efendim, fırsat kollayın derken yirmi sezon boyunca devam bol entrikalı Brezilya dizilerinde kötü karakterlerin yaptığı türden değil elbette. Sizinkisi biraz daha masum bir fırsat kollama. Bir yere mi gitmeniz gerekiyor; en uygun uçak biletlerini almak haftanın en ideal günleri Çarşamba ve Perşembe. Biz demiyoruz, İsviçreli bilim adamları oturmuşlar ve araştırmışlar. İnsanların genellikle hafta sonu yolculuğa çıkmasında mütevellit havayolu firmaları bu günlerdeki biletlerini daha ucuz tutuyor.

3 . Erken kalkan Yol Alır..

Efendim, Türklerin ata sözleri meşhurdur malum. Hemen hemen hayatımızın her safhası için altın değerinde nasihatler verirler bizlere. Burada yazarımız ucuz uçak bileti bulmakta erken rezervasyon yaptırmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyor. Uçak biletleri fiyatlarının özellikle son iki hafta kala inanılmaz derecede arttığını unutmayın.

4 . Son gülen iyi güler…

Otobüs firmaları yada havayolu firmaları, sefer gerçekleşmeden önce tüm koltuklarını satmak isterler. Bu durum yılın tatil dönemlerinde, bayramlarda hiç de zor değildir. Ancak yıl içerisinde seyahat etmek istiyorsanız, ani bir yolculuk için çok öncelerden rezervasyon şansınız bulunmuyor. Bu nedenle son gülen iyi güler tekniğini uyguluyoruz. Sefere az süre kaldığında firmalar tüm koltukları satmak için boş olan yerleri çok daha indirimli fiyatlarla yolculara sunuyor. Bu değerli zamanları yakalamak için işe NeredenNereye.com’un mail grubuna üye olmakla başlayabilirsiniz. Aynı zamanda havayolu firmalarının mail ağlarını da takip etmeniz gerekir.

5 . Tek seçenekte sıkışıp kalmayın.

Kısa, öz, basit bir teknik. Kaliteli yolculuk gerçekleştirebileceğinizi düşündüğünüz sürece asla tek havayolu firmasına bağlı kalmayın. Unutmayın, aynı güzergah için alternatif firmalarda fiyatlar daha uygun olabilir.

6 . Gezgin olun, turist olmayın!

Bu madde aslında biraz seyahat tavsiyesi sayılır. Bir turist görmesi gereken yeri görür oysa gezginin rotası daima değişkendir. Elbette ki Fransa’ya gidemediğiniz için hiç görmek istemediğiniz bir yere uçun demiyoruz. Ancak, bizim küçük dünyamız gezmek ve görmek için sandığımızdan daha büyük aslında. Bu nedenle bir gezgin olup yıl içerisinde görmek istediğiniz farklı rotalar belirleyin. Yolculuğa çıkacağınız dönemde en uygun uçak biletleri hangi rotanıza ise burası için uçak bileti alabilirsiniz. Yılın en pahalı uçak biletlerinin olduğu dönemde Paris’e uçmak yerine, uygun fiyata Roma’ya gidebilirsiniz.

7 . O mail listesine kaydolmazsanız yedi gün içinde pahalı bir uçuş sizleri bekliyor..

Efendim, çocukluğunun doksanların sonunda ve iki binlerin başlangıcında geçiren herkesin bildiği şeylerden biridir kara mail zincirleri. O zamanlar e-posta almak bir ayrıcalıktır, çünkü hemen hemen kimse msn kullanmak ve oyunlara kayıt olmak dışında e-posta adreslerini kullanmamaktadır. Heyecanla size gelen postaya bakmak için açarsınız ve şöyle bir mesaj ile karşılaşırsınız, “… Eğer bu maili 7 kişiye iletmezsen başına … gelecek.” Bunlar artık bizim için kötü bir anı ancak ucuz uçak bileti bulmak için kullanabileceğiniz benzer bir yöntem var. Havayolu firmalarının mail listelerine kayıt olmak. Böylece herhangi bir güzergah için ucuz biletler sürüldüğünde bu fırsatı değerlendirip uçak biletinizi satın alabilirsiniz. Aynı zamanda on altı yıllık bir tecrübe ile bu hizmeti sağlayan NeredenNereye.com mail ağına da dahil olabilirsiniz.

8 . Tek yön biletler de alabilirsiniz.

Evet, biraz garip bir madde ancak denemeye değer. Genellikle gidiş-dönüş uçak bileti almak ucuza geliyor olsa da bazen tek yön gidiş tek yön dönüş bileti almak, bu biletler için farklı havayolu firmalarını tercih etmek daha karlı olabilmektedir. Bu yöntemi etkin bir şekilde kullanmak için NeredenNereye.com gibi karşılaştırmalı gösterim sağlayan bilet arama motorlarını kullanabilirsiniz.

9 . Mil biriktirmeyi unutmayın…

Yıl içerisindeki seyahatlerinizin bütçeye yansımasını düşürmek için oldukça etkili bir yöntem. Özellikle sık seyahat eden yolcular için vazgeçilmez diyebiliriz. Herkesin bir arkadaşının başından geçen olayları anlattığı hikayesi vardır. Benim vereceğim örnekte bu şekilde, kendisi gezmeden duramayan bir kişiliğe sahip. Bu nedenle mil biriktirmek onun çok önemli ve bu sayede imrenerek izlediğim çok karlı seyahatler gerçekleştirdiğini belirtmek isterim.

10 . NeredenNereye.com kullanın!

Basit, etkili, kolay! Bilet arama motorları artık oldukça yaygın. On altı yıllık tecrübesi ile hizmet sağlayan NeredenNereye.com ise size bütün güzergahlar için karşılaştırmalı bilet görüntüleme fırsatı sunuyor. Tek yapmanız gereken rotanızı belirlemek ve ucuz bilet bul seçeneğine tıklamak.

 

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.