Saç Ekimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saç ekimi özellikle erkekler arasında yaygın olan saç dökülmesi sorunun bir numaralı çarelerinden biridir. Son yıllarda oldukça sık bir şekilde başvurulan bu yöntem günden güne geliştirilmekte olup kalıcı ve doğal sonuçlar elde edilmesi de daha mümkün hale getirilmeye çalışılmaktadır.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi kafanın ense kısmına yakın bölgesinde bulunan ve dominant olarak adlandırılan saç köklerinin diğer bölgelerde dökülme yaşanan yerlere ekilmesi sonucu saçların yeniden büyümesine olanak sağlayan devrim niteliğinde bir yöntemdir. 1940’lı yılların başından bu yana üzerine çalışmalar yapılan saç ekimi 2000’li yıllar ile iyice hız kazanmış ve kesin çözümler için uygun bir alan haline getirilmiştir. Her geçen yıl ekim işleminin kolaylaşması, saçların doğal seyrinde büyümesi ve büyüyen saçların yeniden dökülmesinin önüne geçilmesi amaçları ile çalışmalar geliştirilmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç ekimi esnasında enseden alınan baskın saç kökleri büyük bir özen ile kafanın saç dökülmesi yaşanan bölgelerinde yerleştirilir. Ardından saç köklerinin tutunması ve kendi kendilerine büyümeleri beklenir. Kalıcı bir çözüm olması konusunda oldukça büyük tereddütler yaratıyor olsa da saç ekimi konusunda kaydedilen gelişmeler kellik sorunu yaşayan kişiler tarafından umut ile takip edilmektedir. Oldukça yaygınlaşan ve saç dökülmesi sorunu yaşayan birçok kişi tarafından tercih edilen bu yöntemin doğal saçların ahenginde yeni saçlar büyütebilmek için de yeni fırsatlar yarattığı bilinmektedir. Bunun için daha ince saç telleri seçilebileceği gibi ekim yöntemleri de değişiklik göstermektedir.

Saç Ekimi Kalıcı Sonuçlar Ortaya Çıkarır Mı?

Saç ekimi büyük oranda kalıcı bir çözümdür. Ekilen yeni saçlar dökülme özelliği olan köklerden gelmediğinden bir defa ekildikten sonra yaşam sonlanana dek baş üzerinde kalmaya ve büyümeye devam ederler. Ancak bireyin kendine bakışı ve yaşam tarzı da sağlıklı saçlar ile hayatına devam edebilmesi için önemli bir etken oluşturmaktadır. Bunun dışındaki koşullarda son teknolojiler sayesinde saç ekimi sırasında nakledilen saç köklerinin tamamı büyümekte ve kalıcı olarak varlıklarını devam ettirmektedir.

Saç Ekimi Gerekli Bir Operasyon Mudur?

Saçlar insanın kadın erkek en belirleyici özelliklerinden biridir. Gerek görünüş, gerek yaşam tarzı olarak kişinin kendisini yansıtma özelliğine sahiptirler. Ayrıca saçların görünümü, şekli rengi ve kokusu her iki cins için de karşı cinsi cezbetmek için en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle saçların kaybedilmesi süreci son derece üzücü ve zor bir dönem olarak geçmektedir. Bu dönemde kişinin kendine olan güvenini kaybetmesi söz konusu olacağı gibi diğer psikolojik sarsıntıları da beraberinde getirebilmektedir. Saç ekimi bu ağır psikoljik yükü ortadan kaldırarak yeniden kendine güvenen bireylerin ortaya çıkmasına ortam sağlar. Bu nedenle saçlarını kaybetmekten mutsuz olan ve yeniden eski saçlarına kavuşmak isteyen erkeklerin saç ekimi yaptırmaktan çekinmemeleri gerekmektedir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.