Saç Ekimi Hakkında Merak Edilenler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saç ekimi, kıl hücrelerinin doku dışına alınıp dökülen veya seyrelmiş saçların yerine, kafada yara izi bulunan alanlara veya doğuştan saç bulunmayan kısımlara yerleştirilmesi işlemidir. Teknolojinin gelişmesi ve kıl kökü nakli işlemlerinin yaygınlaşması ile bu işlem sadece saç ekiminde kullanılmamaktadır. Ayrıca kaş, kirpik, sakal, bıyık ve kol kılı gibi kıl kökü nakli operasyonları yaygınlaşmaya başlanmıştır.

Saç ekimi yaptıracak kişilerin operasyon gerçekleşmesinden bir hafta önce aspirin, coraspirin, vitamin E ve alkol gibi kanın sulanmasına yol açan maddelerden uzak durması gerekmektedir. Ayrıca sigara tüketimini minimum seviyeye indirmeleri gerekmektedir.

Operasyon Öncesi, saç ekimi operasyonu yapılacak kişinin önce saç analizi yapılır. Bu işlem ile sorunlu bölge veya bölgeler tespit edilir. Saç ekim işlemi, nakil yapılacak saç kökü sayısına göre değişebilen sürelerde gerçekleştirilir. Bununla beraber ortalama 4 ile 8 saat arası sürmektedir.

  • Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?

Saç ekimi işlemi yapılan kişiye lokal anestezi yapılmaktadır. Bu nedenle uyuşma gerçekleştikten sonra hasta herhangi bir acı hissetmemektedir. Nadirde olsa operasyon sonrası ağrılar oluşabilmekte ve bu ağrılar için doktor tarafından önerilen ağrı kesiciler kullanılabilmektedir.

  • Saç Ekimi Mevcut Saçlara Zarar Verir Mi?

Saç ekimi işlemi sırasında nadiren de olsa mevcut saç köklerine zarar gelebilir. Böyle bir durumda saçlar bir süre sonra tekrar çıkar ve uzar.

  • Saçlar Ne Kadar Süre Sonra Çıkar

Ekilen saçlar ortalama 20 gün sonra dökülebilir. Bundan sonra ki süreçte ilk 3 ay içerisinde ekilen saçlar çıkmaya başlayacaktır. 6 aya kadar ekilen saçların büyük bir kısmının çıkmış olması beklenmektedir. Yaklaşık bir yıl kadar sonra ekilen saçların tamamına yakını çıkmış olur.

  • Saç Ekimi Tek Seansta Mı Gerçekleştirilir?

Ekim yapılacak alanın büyüklüğüne, hastanın saç dökülme oranına ve köklerin alındığı alanın verimliliğine göre bir kaç seans sürebilir.

  • Ekilen Saçlarda Dökülür Mü?

Ekilen saçlar genetik olarak dökülme özelliği olmayan bölgeden alınmaktadır. Bu nedenle bu olasılık çok düşüktür.

Saç ekiminden sonra ki 3 ay saça özen göstermek gerekmektedir. Bu sürede saç jölesi, saç spreyi, saç boyası gibi ürünlerin kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Saç ekimi yapıldıktan sonra ki pansuman işlemi gerçekleştirilmektedir. Mümkünse operasyon gerçekleştikten sonra ki 2 gün boyunca dinlenilmelidir. Sonra ki gün işinizin başına dönebilirsiniz. Kadınlar da erkekler gibi saç ekimi işlemlerini yaptırabilirler. Öncesinde saçın dökülme sebepleri araştırılmalı; hormonal bir problemin varlığı araştırılmalı, troid bezlerinin çalışması incelenmelidir.

Saç dökülmesi olan kişilerde saç ekimi haricinde farklı saç dökülme tedavileri de uygulanmaktadır. Lazerle saç bakımı, saç mezoterapisi gibi…

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.