Protez Tırnak Nedir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protez Tırnak Nedir?

Tırnağınızın üzerine uygulanan protez tırnak, tırnakları geç uzayanlar ve tırnaklarına şekil veremeyenler için geliştirilen hazır, uzun tırnak uygulamasıdır. Protez tırnak gerçek tırnağın üzerine bazı koruyucu maddeler koyulduktan sonra yapılır. Böylece tırnağınız zarar görmez. Düzenli olarak bakımları yapılırsa yaklaşık 6 ay kadar kalabilir. Bu süreyi beklemek zorunda değilsiniz. İstediğiniz an kolaylıkla çıkarttırabilirsiniz. Takma tırnaklardan daha kullanışlı ve estetiktir.

Protez Tırnak Kullanımı

Protez tırnak kullanım açısından kolaydır ve sizi rahatsız etmez. Kendi tırnağınıza olduğu gibi oje işlemlerini protez tırnağa da uygulayabilirsiniz. Hatta oje gerçek tırnağa göre daha kalıcı olur. Uzunluğunu istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Bulaşık yıkarken ve temizlik yaparken eldiven kullanmanız gerekecektir.

Protez Tırnağı Kimler Yaptırmalı?

Tırnak yeme alışkanlığı olan, kırılgan tırnak yapısına sahip olan, tırnak uzatmaya vakti olmayan kişiler için ideal bir uygulamadır.

Protez Tırnağı Kimler Yaptırmamalı?

Tırnaklarda ya da ellerde mantar vb. zührevi hastalıkları olan kişilere protez tırnak yapılmamalıdır. Ancak tedavi ile tamamen geçtikten sonra düşünülebilir.

Gelelim Protez Tırnak Yapım Aşamasına

– Her el ve tırnak cinsine uygulanabilir.
– Yaptıracak kişilere öncelikle tırnak yapılarına uygun takma bir tırnak yerleştirilir. Fakat bu tırnak tüm yüzeye yapıştırılmadan, uç kısmını kaplayacak şekilde uca doğru yapıştırılır.
– Tırnak yapıştırıldıktan sonra; takılan tırnak, kendi tırnağınız seviyesinde törpülenir. Arada yükseklik farkı olmamasına dikkat edilir. Yüzeyin eşit hale getirilmelidir.
– Akrilik ve jel olmak üzere 2 çeşit uygulama vardır. Fakat en çok akrilik tercih edilir. Tırnak yüzeyi törpü ile eşitlendikten sonra akrilik kullanma işlemine geçilir.
– Tırnak yüzeyine akrilik uygulandıktan sonra; pürüzlü bir hale gelir. Bu yüzden tırnak yüzeyine tekrar törpü işlemi yapılır. Törpü yapılarak parlaması sağlanır.
– Tırnaklarınız canlandırıldıktan sonra; oje sürüp günlük hayatınıza dönebilirsiniz. İşlem yaklaşık 1,5 saat sürer.
– Dipten kendi tırnağınız uzayacağı için uygulama yapıldıktan sonra; 1 ay içerisinde yenilenmesi gerekir.

Protez Tırnakta Çıkarma İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Kişi kullandıktan bir süre sonra uygulamadan rahatsız olabilir. Böyle bir durumda yaptırdığınız yere giderek yardım alabilirsiniz. Uygulama yaptıkları malzemelerin benzerleriyle rahat bir şekilde, takma tırnakların yerinden çıkarılmasını sağlayabilirler. Tırnaklar çıkarıldıktan sonra tırnak yüzeyinde oluşmuş olan incelme kalıcı değildir. İncelen tırnak yüzeyi bir süre sonra kendine gelir. Bu işlem için üretilen özel sıvılar vardır. Kendiniz bu tırnakları çıkarmaya kalkarsanız; kalıcı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Tırnakların soyulmaması için bu müdahaleyi uzman yardımıyla atlatmanız da fayda var.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.