Otobüs Biletini Online Almak…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Teknolojinin gelişmesiyle online alışverişe iyiden iyiye alıştık. Öyleki artık çok hızlı ve güvenli şekilde alış veriş yapabiliyoruz. Tatilimizi, kıyafetlerimizi, ev eşyalarını neredeyse hemen her şeyi internetten alabiliyoruz artık. En basitinden market alış verişi bile artık ayağımıza geliyor. Peki tatilimizi bile internetten alabiliyorken otobüs yada uçak biletimizi neden online almayalım?

Aslında havayolunu tercih eden kişiler çok uzun zamandır uçak biletlerini online alıyorlar. Çokta pratik oluyor açıkçası. Otobüs biletini online almak ise hiç aklıma gelmemişti. Son yıllarda hizmete başlayan bilet siteleri ile otobüs biletinizi de artık online alabiliyorsunuz. Zaten yüzlerce firma var, hepsinin güzergah ve fiyatları farklı. Tek tek firmaları gezip hangi bilet uygun diye aramaktansa birkaç tık ile hem en ucuzunu, hem de en kalitelisini bulabiliyorsunuz. Benim tercihim bu noktada  NeredenNereye.com… 1999 yılında kurulmuş ve neredeyse 17 senedir hizmet veriyorlar.

Türkiye’de faaliyet gösteren otobüs firmaları ve otobüs seferlerini sogulayabilir, otobüs biletlerini Neredennereye.com ile karşılaştırmalı olarak görebilir, online otobüs bileti alabilir yada rezervasyon yapabilirsiniz. Neredennereye.com ile biletini online ve güvenli şekilde alabilirsiniz.

Karşılaştırmalı bilet hizmeti ve detaylı otobüs bilgileri ile bulunduğunuz her yerden online olarak kendinize ve sevdiklerinize otobüs bileti satın  alabilirsiniz. Seyahatinizi gerçekleştireceğiniz zamanı seçin, Nereden Nereye gitmek istiyorsanız işaretleyin ve bütün seçenekleri görerek tercihinizi yapın, otobüs biletinizi kredi kartınızla satın alın. Üstelik taksit seçenekleriyle…

Online Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

  • Bilet alacağınız web sitesine gidin,
  • Öncelikle gideceğiniz güzergahı belirleyin. Nereden nereye gidecekseniz bu şehirleri arama motorunda seçin,
  • Sonrasında gideceğiniz tarihi ve kaç kişi gidecekseniz kişi sayısını seçmelisiniz. Ardından arama butonuna basın ve arkanıza yaslanın… 🙂
  • Gideceğiniz güzergahta yüzlerce firmanın sefer saatleri ve fiyatları önünüze dökülecek.
  • Buradan önce sizin için uygun saati belirleyin ve fiyatları, otobüs firmalarını karşılaştırın. Özellikle sevdiğiniz, tercih ettiğiniz, sürekli kullandığınız bir otobüs firması olabilir.
  • Koltuk seçiminizi yapın ve artık bilet işlemlerine başlayabilirsiniz.
  • Bu aşamada kişisel bilgileriniz biletiniz için gerekli olacak. Bileti kesinlikle kendi adınıza almalısınız. (yada yolculuğu kim yapacaksa onun adına) Aksi halde yolculuk esnasında sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • Bilgileriniz tamamsa artık ödeme ekranına geçebilir ve biletinizi satın alabilirsiniz. Bazı sitelerde uygun taksit seçenekleri de oluyor belirtmeden geçmeyelim. Mesela benim kullandığım neredennereye.com’da 12 aya kadar taksit yapabiliyorsunuz.

Otobüs Bileti İptali

Otobüs biletinizi online almanızın en iyi taraflarından biride olası bir aksilik durumunda yolculuğunuzu ertelemeniz gerekirse biletinizi kolayca 1-2 tıklama ile iptal edebilmeniz ve bilet paranızı kolaylıkla iade alabilmenizdir. Gidip şubede dert anlatmanıza gerek kalmıyor. Satın aldığınız siteden kolayca iptal edebiliyorsunuz. İptal durumları genelde büyük bir aksilik yada acil bir durum başımıza geldiğinde gerekli oluyor. Birde bu sıkışıklıkta şubeye giderek vakit ve enerji kaybetmemek güzel bir seçenek bence.

Otobüs Bileti Sigortası

Otobüs biletine de sigorta olur mu demeyin, oluyor… 🙂

Hemde bence güzel oluyor. Otobüs biletinizi alırken 3-5 lira fazla veriyorsunuz ama bavul kaybı, otobüs kaçırma vb. durumlara karşı sigortalanıyorsunuz. Tabi her firmanın sigorta şirketi ve prosedürü farklıdır. Detaylı incelemenizi öneririm.

Share.

About Author

Teknoloji Kurdu, Bilim İnsanı...

Comments are closed.