Modlaj Nedir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modlaj, makyaj malzemeleri kullanılarak yapılan, bir ışık gölge oyunudur.

İnternette videoları yayılan, bayanların kısa sürede vazgeçilmezi olan “Modlaj Tekniği” Nedir?

Modlaj, bir ışık gölge oyunudur. Renk bilgisi ve yüz anatomisi bilmeyi gerektirir. Bu teknik günümüzde çok tercih edilmektedir. “Modlaj Tekniğinde” birçok işlem yapmak ve yüzü ideal kabul edilen ovale çevirmek mümkündür.

Burnunuzun kusurlu olduğunu düşünüyorsunuz ve görünümünden hoşlanmıyorsunuz. Işık gölge oyunu ile istediğiniz forma kavuşturmanız mümkün. Bu işlemde ön plana çıkarmak istediğimiz kısma açık geri plana atmak istediğimiz kısma ise koyu renk uyguluyorsunuz. Aydınlık renk ortaya çıkarıyor, koyu renk gizliyor. Uygulamayı bu bilgiler ışığında yapmak gerekiyor.

Burnunuzun her iki yanına kullanmış olduğunuz fondötenin, bir ya da iki ton koyusunu kullanarak, fırça yardımı ile boylu boyunca çizgiler çekin. Daha sonra bu çizgileri yumuşatmak için parmağınızla dağıtın, keskin çizgiler doğal görünümü engellemesin. Açık tonlu bir fondöten ile de burnunuzun üst kısmını vurgulayın. Yine aynı şekilde, keskin çizgileri engellemek için bu iki fondötenin buluştuğu noktayı birbirine karıştırmayı unutmayın.

İşlem için mat ürünler tercih edin. Bunları yaparken doğallığı elden bırakmayın ve gündüz kullanmamaya büyük özen gösterin. Modlaj yapıyorum derken darp edilmiş havasında gezmeyin.

Makyaj uygulamalarında ve kıyafet seçiminde renk analizi çok önemlidir. Ten rengi kişiden kişiye değişiyor ve “cilt alt tonu” olarak adlandırılan bir kriter var. Bu sebeple Renk analizi yaparken ve makyaj uygulamalarında cilt alt tonuna göre seçimler yapmak daha başarılı sonuçlar verecektir.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.