Marvel Evreni ve En Bilinen Kahramanları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marvel’ın kuruluşu ve geçmişine bir göz attığımızda bir çok kişinin sandığının aksine Marvel’i Stan Lee kurmadı. Aralık 1939‘da “Timely Comics” adı altında süper kahraman öyküleri yayınlamak isteyen yayıncı Martin Goodman tarafından kuruldu. 1939 yılında Timely Comics ilk süper kahraman dizisi olan Namor’u yayınlar. Namor aslında insanlardan nefret eden çizgi roman tarihinin ilk anti-kahramanıdır. Namor’ın hemen ardından Human Torch (Alev Adam) ile devam edilir. Farklı hikayelerde yer alan bu iki kahramanın birbirleri ile mücadeleleri belirli bir popülerlik sağlar.

1961 yılında ismini ”Marvel Comics” olarak değiştirerek, 60’lı yıllardan itibaren adeta altın çağını yaşamaya başlayan ve günümüzde de beyazperdede muazzam bir izleyici kitlesine sahip olan Marvel, beyazperde dışında da bir yüzü olan çizgi romanları ile bambaşka bir evrendir. Ve işte temeli 1961 yılına dayanan Marvel evreninin gerek filmlerinden gerekse çizgi romanlarından tanıdığımız en bilinen ve en güçlü karakterleri…

Not: Marvel evreni o kadar büyük ve karakterler o kadar fazla ki (yaklaşık 18bin karakter olduğu söyleniyor.) bu listeyi hazırlarken hepsine yer vermek mümkün değildi… Bu sebeple bizde en güçlü ve en bilinen (popüler) kahramanları listeledik.

Keyifli Okumalar…

Marvel Evrenindeki En Güçlüler

 

– One Above All

One Above All bütün Marvel evreninin yaratıcısıdır. Stan Lee ve Jack Kirby’i temsil eder. Tüm kozmik güç ve varlıkların yaratıcısı olan One Above All en güçlü kahraman kabul edilir.

One Above All

– The Fulcrum

The Fulcrum, Marvel evreninin en güçlü ikinci karakteridir. Fulcrum Marvel’daki efsane çizer Jack Kirby’e adanmış bir karakterdir. Evrenin başlangıcından itibaren varolan Fulcrum okadar güçlüdür ki kimse meydan okumaya cesaret edemez. Fulcrum olaylara müdahale etmez. O genelde diğer kahramanların uğradığı  barlarda barmen olarak karşımıza çıkar ve onlara tavsiye verir.

The Fulcrum

– Beyonder

Galactus, Eternity, Death gibi karakterlerden çok daha güçlü olan Beyonder kozmik güçleri olan bir mutanttır. Gücünün seviyesi çok üst düzeydedir, öyleki kendi evrenini yaratabilecek güce sahiptir.

Beyonder

– Living Tribunal

Marvel evreninin en güçlülerinden biri de Living Tribunal’dir. En az Beyonder kadar güçlüdür. Marvel Evreninin iki kutsal varlığıdır Living Tribunal ve Beyonder!

– Mephisto

Mephisto üst seviye bir iblis ve cehennemin yöneticisidir. Gücünün sınırı yoktur.  Johnny Blaze’i Ghost Rider’a çevirmiştir.

Marvel Evreninin 5 Temel Varlığı; Galactus, Eternity, Lord Chaos, Master Order, Infinity

 

– Galactus

Galactus sınırsız kozmik güç ve bilgiye sahiptir. Marvel Evreninin 5 temel varlığından biridir. Galactus gezegenlerin enerjisi ile beslenir. Evrenin demirbaşı ve en güçlü karakterlerindendir.

Galactus

– Infinity

Evrenin demirbaşları beş varlıktan biri olan Infinity’nin gücünün sınırları bilinmiyor. Infinity uzayın ve evrensel boşluğun şekil bulmuş halidir. Galactus, Eternity, Lord Chaos ve Master Order’ında dahil olduğu temel 5 varlıktan biridir.

Infinity

– Eternity

Zamanı ve uzayı istediği gibi bükebilen, manipüle edebilen Eternity gerçekliğin kendisini bile değiştirebilecek kadar büyük bir güce sahiptir. Eternity, Galactus’dan sonra bu beş temel varlık içinde en güçlüsüdür.

Eternity

– Lord Chaos

Lord Chaos evrende Master Order’la dolaşır ve kaosu evrene yaymaya çalışır. 5 temel varlıktan biridir.

Lord Chaos

– Master Order

Lord Chaos ile birlikte dolaşır ve  In-Beetweener’ın yaratıcılarından biridir. Lord Chaos ile aynı güçtedir ve birlikte kaos yaymaya çalışırlar. Varlığının temeli ve gücünün sınırı bilinmemektedir.

Master Order

– Champion

Marvel evrenindeki Elder karakterlerden biri olan Champion müthiş bir dövüş becerisine sahiptir. Galaksileri tek tek dolaşır ve kendine eş değer rakipler arar ve onlara meydan okur. Kendisini yenebilene ise Güç Taşı (Power Gem) vereceğini vaad eder ancak Champion’u yenebilen kimse olmamıştır şuana kadar.

Champion

– Hyperion

Marvel evreninin en güçlü ırkı Eternals’ın son hayatta kalan üyesi olan Hyperion, telepati, süper hız, maksimum dayanıklılık gibi süper kozmik güçlere sahiptir. Bu güçler ona Eternals ırkından biri olması sebebiyle verilmiştir.Hyperion Marvel evreninde  Earth-712 isimli farklı bir galaksiden. Dünyanın içinde bulunduğu galaksi ise Earh-616’dır. Bu sebeple bizim daha aşina olduğumuz Marvel karakterleriyle bir arada pek görünmez.

– Quasar

Wendell Vaughn SHIELD adına çalışan bir ajanken ona bilim adamlarının üzerlerinde inceleme yaptıkları Kuantum Bantları denen ve kozmik enerji taşıyan şeyleri koruma görevi verilir. Bu bantların taşınmasında pilot olarak gönüllü olan Vaughn, AIM tarafından saldırıya uğrar ve bu sırada bantları kullanmak zorunda kalır. Sonrasında ise sınırsız kozmik enerji gücüne sahip olur. Önceleri kendini  Marvel Boy olarak tanıtan Vaughn, daha sonrasında ise Quasar ismini aldı. Avengers üyesi olan Quasar sınırsız kozmik enerjiyi ve maddesel boşluğu kontrol etme gücüne sahiptir.

Quasar

 

– Hercules

Yarı tanrı ve insanüstü güçlere sahip olan Hercules (Herkül) Mitolojik tanrı Zeus’un oğludur. Herkül Thor’a ve Hulk’a kafa tutabilecek kadar güçlüdür. Buna karşılık pek çok kez Avengers’a yardım etmiş ve bir dönem Avengers üyesi olmuştur.

Hercules

– Skaar

Skaar, Hulk ve Caiera’nın oğludur. Babası Hulk ile birebir aynı özelliklere sahip olan Skaar, babasına göre fiziksel olarak daha dayanıklıdır. İyileşme özelliği ise hem babası Hulk’tan hem de iyileşme konusunda uzman olan Wolverine’den daha fazladır.

Skaar

– Franklin Richards

Fantastic Four (Fantastik Dörtlü) üyelerinden Reed ve Susan Richards’ın (Bay Fantastik ve Görünmez Kadın) oğlu olan Franklin omega seviyesine ulaşmış, gelmiş geçmiş en güçlü mutanttır. Gerçeği ve zamanı bükebilecek bir güce sahiptir. Ancak hiçbir zaman güçlerine %100 hakim olamadığı için herzaman potansiyelinin altında kalır.

Franklin Richards

– Grandmaster

Marvel evreninde Antik bir canlı olan Grandmaster, evrenleri ve gezegenleri dolaşarak canlılar üzerinde oyunlar oynar. Kendi turnuvalarını düzenler ve farklı galaksilerden topladığı canlıları bu turnuvalarda birbirleriyle mücadeleye zorlar. Grandmaster evreni oluşturan Big Bang’den sonra gelişen üstün ırkların geriye kalan son üyelerinden birisidir. Kendisini Thor Ragnarok’ta görmüştük.

– Omega

Diğer adı Guardian olan Omega, süper güç, süper hız, uçabilme gibi neredeyse tüm güçlere sahip bir mutanttır. Collective formuna geçtiğinde diğer mutantların gücünü emebilme yeteneği de vardır.

Omega

– Ultron

İleri derece gelişmiş zekaya sahiptir. Ultron, insanların en tehlikeli canlı olduğunu ve insanlığı kendinden kurtarmanın tek yolunun hepsini yok etmek gerektiğini düşünür. Avengers’ın her zaman en tehlikeli düşmanı olan Ultron bir nevi yok edilemez, sadece durdurulabilir. Ancak o her seferinde tekrar geri gelmeyi başarmıştır.

Ultron

– Apolacypse

Mutant seviyesi omega olan sayılı mutantlardan biri olan Apocalypse’in geçmişi  5000 yıl öncesine dayanır. Ölümsüz, şekil değiştirebilen, ışınlanma ve telepati gücü olan bir varlıktır. gücünün sınırı yoktur.

Apolacypse

– Thanos

Müthiş derecede güçlü olan Thanos mutant bir titandır. Sonsuzluk taşlarını ( infinity stones ) ele geçirdikten sonra daha da güçlenmiştir.

Thanos

– Ego

Yaşayan bir gezegendir. Sürekli galakside dolaşan Ego üzerinde yaşayan tüm varlıkları kontrol edebilmektedir.

Ego

Sinematik Evrenden Aşina Olduklarımız

 

– Hulk

Dr. Bruce Banner, Gama ışınları üzerine çalışmalar yapmaktadır. Meydana gelen bir kaza sonucu bu ışınlara maruz kalır. Gama ışınlarının onu öldürmesi beklenirken Dr. Banner kurtulmayı başarır ancak bir farkla. Banner her öfkelendiğinde yeşil bir deve dönüşür; Hulk! Hulk’un gücünün sınırı yoktur. Öfkesi arttıkça gücü artar. Limitsizdir. Belli bir öfkeye geldiğinde etrafına gama ışınları yaymaya başlar ve boyut olarak biraz daha büyür. Uzun süre Avengers üyesi olmuştur.

Hulk

– Doctor Strange

Doctor Strange’in hikayesini filmi izlediyseniz az çok bilirsiniz. Başarılı ve zengin bir cerrah olan Stephen Strange, geçirdiği bir kaza sonucunda ellerinden ciddi derecede yaralanır ve ellerini kullanamaz duruma gelir ardından cerrahlık kariyeri sona erer. Sonrasında “Ancient One” denen birinin varlığını öğrenir ve Ellerini düzeltmesi umuduyla ona ulaşır.  Ancient One onu tedavi etmek yerine ona mistisizm ve büyücülük öğretir. Uzun yıllar gördüğü eğitimden sonra dünya üzerindeki en güçlü büyücü haline gelir. Dr Strange aynı zamanda uçma, ışınlanma, zamanda ve boyutlar arasında yolculuk yapabilme gibi eşsiz güçlere de sahip olur.

Doctor Strange

– Wolverine

Wolverine, James Howlett ismiyle doğmuştur ancak Logan olarak tanınmıştır. Köken olarak sansargillerdendir ve bu sebeple ellerinde üçer tane kemikten pençe bulunur. Ancak daha sonra süper asker olması amacıyla bir operasyon ile tüm iskeleti parçalanamaz bir metal olan Adamantium ile kaplanmıştır. Bu operasyondan sonra yenilmez biri haline gelmiştir. Bir mutant olan Wolverine, hayvani his ve reflekslere aynı zamanda kendi kendini iyileştirme özelliğine sahiptir. Aldığı tüm yaraları kendiliğinden iyileşir ve normal bir insana göre çok daha geç yaşlanır.

Wolverine

– Magneto

Magneto, manyetik güçlere sahiptir. MAnyetizma gücü sayesinde içerisinde metal olan her objeye istediğini yapabilir. Tonlarca ağırlıktaki objeleri bile yerinden kaldırabilme gücüne sahiptir. Bununla birlikte psişik güçleride vardır ve zihin okuyabilir. Çocukları Scarlet Witch ve Quicksilver’dır.

Magneto

– Black Panther

2018’de beyazperdede izlediğimiz T’Challa (Black Panther) bir Afrika ülkesi olan Wakanda’nın kralı T’Chaka’nın oğludur. Vibranyum madeninden yapılan kurşunları bile durdurabilen özel bir kostümü vardır.  Bu kostüm onun alabileceği fiziksel zararları en aza indirir, ayrıca gölgelerde daha iyi gizlenmesini sağlar. Vibranyumdan yapılma pençeleri ve yüksek mesafelere sıçrayabilmesini sağlayan botları vardır. Ayrıca özel enerji bıçakları da taşımaktadır. Galactus’un zihni ile etkileşime geçtiğinde, görüler görmeye başlamıştır.

Black Panther

– Captain America

Süper asker projesine katılmasıyla vücuduna serum verilen Steve Rogers, II. Dünya Savaşı sırasında ABD’nin en büyük süper kahramanı olarak görev yapmıştır. Yüzbaşı Amerika kazanç için değil, inandığı değerler için savaşır. Adamantiyum – Vibranyum karışımı maddeden yapılmış özel bir kalkana sahiptir. Bu kalkan ona ekstra güç ve koruma sağlamaktadır.

Captain America

– Spider-man

Marvel evrenine ilgi duyupta Spider-man (Örümcek Adam)’ı bilmeyen yoktur sanırım. Peter Benjamin Parker’ın gizli kimliği olan Örümcek Adam, Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılmış. Peter Parker bir örümceğin ısırılmasıyla özel güçlere sahip olur ve kötülere karşı mücadele verir.

Spider-man

– Daredevil

Başarılı bir avukat olan Matt Murdock, çocukken gözlerine radyoaktif bir maddenin sıçramasıyla gözlerini kaybeder. Buna karşılık diğer duyuları gelişen Murdock, kendini sürekli olarak psikolojik ve fiziksel olarak geliştirir.Son derece iyi dövüşen Matt Murdock, artık gündüzleri suçla mücadele eden bir avukat iken, geceleri ise yine suçla ancak bu sefer  kendi yöntemleriyle savaşan ”Daredevil”dır.

Daredevil

– Thor

Yüce Odin’in oğlu, yıldırım tanrısı, Asgard’ın varisi Thor! Kutsal Mjöllnir’i(çekici) ile Asgard’ın ve dünyanın koruyucusu olan Thor uzun süre Avengers’da yer almış, onlara yardım etmiştir. Kardeşi Loki ve dünyadaki insanların işleriyle uğraşmaktan sıkılan Thor önceleri yerini kardeşi Balder’e bırakır. Fakat sonradan Asgard’ın gerçek kralı olan Thor tahtına geçer ve daha bilge ve güçlü olan Ultimate Thor halini alır.  Thor’u Marvel evreninde alt edebilen kişi sayısı yok denecek kadar azdır.

Thor

– Deadpool

Sevilen Marvel kahramanlarından biridir. Deadpool keskin nişancılığı ve sürekli konuşmasıyla bilinir. Vücudu kanserini yenileyen ve yok eden bir sistemle ilerliyor, bu yüzden biraz çılgın. Thanos’un sevdalı olduğu Ölüm ile gönül bağı kuran Deadpool, Thanos’un gazabına uğramıştır ve Thanos her zaman ölümden geri döndürecek şekilde onu lanetlemiştir… Cildi iyileşmeyen, her öldüğünde yeniden dirilen biri.

Deadpool

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.